x

LGS Lise Tercihleri

LGS Lise Tercihleri

 

LGS tercihleri, 24 Haziran'da açıklanan LGS sınavı sonuçlarının ardından E-Okul ve okul müdürlükleri üzerinden yapılacak. 2019 LGS sonuçları için yazımızı inceleyiniz.

Öğrenciler, LGS sınav sonuçlarına göre yerleşmek istedikleri okulları listeleyecekler ve evlerine yakın olan okulları belirtmek için bölgesel yerleştirme alanında tercihlerini yapacaklar.

LGS tercihleri içerisinde OBP puanı ve yüzdelik dilim kriteri önem arz edecek.

 

2019 LGS Lise Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?


Milli Eğitim Bakanlığı, 2019 yılı LGS lise tercihlerinin tarihlerini henüz açıklamadı. Tercihlerin 1-12 Temmuz tarihleri arasında olması muhtemel.

LGS tercih sonuçları, takvimin açıklanmasından sonra belli olacak. 

 

LGS Lise Tercihleri Nasıl Yapılacak?


Öğrenciler, geçen sene yapılan LGS'de olduğu gibi yüzdelik dilimlere göre tercihlerini yapacaklar. E-Okul üzerinden taban ve tavan puanları görüntüleyebilen öğrenciler için, süreç bu yıl da aynı şekilde ilerleyecek.
 

Tercih işleminde iki öğrencinin aynı puana sahip olması durumunda, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) devreye girecek. OBP puanları da eşit olan iki öğrenci, bu durumda yaşa göre öncelik alacak. Küçük yaşa sahip olan öğrenci, tercihte öncelik sahibi olacak.
 

6, 7 ve 8. sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanına (YBP), özürsüz olarak yapılan devamsızlık gün sayısına ve tercih önceliğine bakılarak yerleştirme yapılacak. Yıl Sonu Başarı Puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının haftalık toplam ders saati sayısına bölümü ile elde edilen ve virgülden sonra dört basamak yürütülen puanı oluşturmaktadır.

 

Özel Lise Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?


Özel liselerin 2019 LGS kayıt takvimi henüz belli olmadı.
 

 

Özel Okulların LGS Lise Kayıt Takvimi

 

LGS Tercih Ekranı

LGS Tercihi yapmak için tıklayın


 

LGS Tercih Kılavuzu

MEB'in yayımladığı LGS tercih kılavuzu için tıklayın

 

 

 

- TEOG Tercih & Yerleştirme Kılavuzu

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım