x

2019 LGS Sonuçları Açıklandı

2019 LGS Sonuçları Açıklandı

 

1 Haziran 2019'da 1.029.000 öğrencinin girdiği LGS sınavının sonuçları bugün açıklandı.

Sonuçlar için : http://sonuc.meb.gov.tr



Bu Sene 565 LGS Türkiye Birincisi Var


2019 LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra Türkiye birincileri de belli oldu. Bu sene 565 LGS birincisi çıktı.

2018 LGS sınavı sonuçlarında 18 LGS birinci çıkmıştı.

 

LGS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?


MEB'in LGS tercih kılavuzunu, 25 Haziran Salı günü yayımlanması bekleniyor. .

 

Lise Kontenjanları Ne Zaman Yayımlanacak?

 

LGS tercih kılavuzundan sonra Lise kontenjanlarının da duyurulması bekleniyor. Kontenjanların yayımlanması 1 Temmuz'u bulabilir.

 

LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?


LGS tercih kılavuzunda, tercih dönemleri de açıklanacak.

Geçen seneki sürece göre bir tahmin yapılacak olunursa, 1 Temmuz - 12 Temmuz tarihleri arasında LGS lise tercihlerinin yapılacağı öngörülebilir.

 

Tercih Puanları Nasıl Hesaplanıyor?

 

LGS puan hesabında farkı dersler için farklı katsayılar devreye giriyor. Türkçe 4, Matematik 4, Fen Bilimleri 4, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1, Yabancı Dil 1 katsayı olarak hesaplanıyor. 

LGS tercihlerinde, 2 öğrencinin puanlarının aynı olması durumunda OBP'ye (Ortaöğretim Başarı Puanı) bakılarak karar veriliyor. Eğer OBP puanları da eşitse, bu sefer yaşı küçük olan öğrenci, tercihte öncelik sahibi oluyor.

Diğer kriterler, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP), okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı oluyor.
 

 

MEB 2019 LGS Sınav Analiz Raporu

 

MEB LGS 2019 Raporu

 

MEB 2019 LGS sınavından sonra bir rapor yayımladı. Raporda sınavla ilgili bazı istatistiki çıkarımlar bulunuyor. Raporun sonucu aşağıdaki şekilde özetleniyor ;

 

2019 Merkezi Sınavda elde edilen sonuçlar, sınavın psikometrik özellikleri ve öğrencilerin performansları çerçevesinde detaylı olarak incelenmiştir.

Sınav kapsamında 20 soru bulunan alt testler arasında öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamalarının en yüksek olduğu alt testin Türkçe (11,75), 10 soruluk alt testlerde ise T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (6,88) olduğu belirlenmiştir.

Sınavda yer alan tüm alt testlerin ortalama güçlük, ortalama ayırt edicilik ve güvenirlik katsayılarının ise ölçme araçlarında istenen düzeyin üzerinde olduğu görülmüştür.

2019 Merkezi Sınavdaki soruların ayırt edicilik düzeyleri ve alt testlerin güvenirlik katsayılarının 2018 Merkezi Sınavda hesaplanan değerlere göre daha yüksek olduğu belirlenmiştir. MEB (2018) tarafından 2018 Merkezi Sınavla yerleşen öğrencilerin sonuçları incelenmiş ve sayısal bölümde soruları boş bırakan öğrenci oranının yüksek olduğu bulunmuştur.

 


Öğrencilerin tüm sorulara erişebilmesini ve yeterli zamanı ayırabilmesini sağlamak için MEB tarafından 26 Kasım 2018 tarihinde alınan kararla sayısal bölüme ayrılan cevap süresi 20 dakika artırılarak 80 dakikaya çıkarılmıştır.

Sınava ilişkin yapılan bu düzenleme, 2019 Merkezi Sınavda Matematik ve Fen sorularının boş bırakılma oranlarının düşmesine katkı sunmuştur. Bununla birlikte, özellikle matematik testinde başarı ortalamasının düşük olduğu görülmektedir.

Matematik testinde başarının neden düşük olduğuna ilişkin müstakil çalışmaların yapılmasına ihtiyaç vardır.



Raporun tamamını okumak için : MEB 2019 LGS Raporu

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım