x

İlkokul Çağında Ebeveynlerin En Sık Karşılaştığı Sorunlar

Çocukların İlkokul Çağında Ebeveynlerin En Sık Karşılaştığı Sorunlar

 

Şu hayatta yeni birey yetiştirmekten daha güzel bir şey olmamalı.

Doğru yolda olsun, her zaman iyi olsun ve sonu arkası kesilmeyen dilekler hatta kaygılar. Her zaman bir adım arkasında olmalar yaş kaç olursa olsun.

Çocukların gelişimleri tamamlanmaya başladıktan sonra arkası hiç kesilmeyen sorular bazen istekler. Eğitim öğretim dönemi başladığı ilk günden belki de emekli olana kadar geçecek stresi ve bir o kadar güzel bir ömür.

Ama şu bir gerçek ki büyük sabır, özen isteyen bir iş ebeveyn olmak.

 

Çocukların gelişimi çok erken süreçle başlar ve bu süreçte 0-6 yaş her zaman çok önemli olmuştur. Tam burada başlıyor her şey. Daha sonra devamında eğitimler başlıyor. Anaokul, ilkokul, lise ve üniversite… En önemli zaman ise anaokul ve ilkokul. İlkokul çağındaki çocukların gelişimi profesyonel destek alınacak kadar önemli bir husus.

 

Çocuklara Nasıl Cevap Vermeliyiz?

 

Ebeveynlerin bu dönemde en büyük sıkıntıları cevap vermek olmalı.

Karşılarındaki çocuk bilgiye öğrenmeye o kadar aç ki, sorular üst üste geliyor ama ebeveyn cevap vermekte sıkıntı yaşıyor.

Öğrenmeye aç olan çocuklara her zaman doğru ve açık bir şekilde cevap verilmeli, gerekirse karşınıza alınıp izahı yapılmalı.

Çünkü siz ona baştan sağma, yalan yanlış bir cevap verdinizde o size o anlık inanacaktır fakat daha sonra doğrusunu öğrendiğinde size olan inancı zedelenmiş olacak. Sizden aldığı her cevapta aklına da “acaba” olabilir.

 

Çocuğumu Nelere Yönlendirmeliyim?

 

İletişim her zaman çok önemli. İlkokul çağı çocuk gelişimi konusunda yine çok dikkat edilmesi gereken bir hususta çocuklarımızı yönlendirme şeklimiz.

Küçük yaşlarda itibaren birçok aktiviteye yönlendiriyoruz.

Burada önemli olan bu birçok aktivitenin içinden en çok hangisini sevdiği, yatkın olması önemlidir. Ebeveynlerin istediği değil. Evet, onlar sizlerin çocukları ama çocuklarınızın hayatı ve bu her zaman öyle kalacak.

 

Aynı zamanda bu dönemde çocukların fazla ödevlerinin olması, üzerlerinde çok baskı olmasına neden olur. Bunun yanı sıra sizlerde baskı yaparsanız gereğinden fazla yükleme yapmaya çalışmaktan başka bir şey olmaz. Bunun yerine sorumluluklarını sık sık dile getirmek daha doğru bir davranış olacaktır.

 

Çocuklar olduklarında tüm mesele birçok şeyin önüne geçtiğine birçok kez görülmüştür. Önemli olan ilkokul dönemindeki çocukların gelişimi olduğunu unutmadan daha önceki hataları da göz önüne alarak çocuklarımıza yaklaşmaktır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım