x

Ataşehir Yönder Okulları Öğrencilerini LGS Sınavına Nasıl Hazırlıyor?

LGS Sınavına Nasıl Hazırlıyoruz?


Yüzde 100 Başarı Oranı için Ataşehir Yönder Okulları Sınava Hazırlık Süreci, Ağustos ayının ikinci yarısından sonra, okullarımızda LGS çalışmaları başlamaktadır.

Yeni sınav sistemine uygun akademik çalışmalar yapılmakta, temel derslere ait konular işlenirken mantık ve muhakeme becerilerini geliştirecek çalışmalar yaparız.
 


Seviye Tespit Sınavlarıyla Düzey Belirleniyor


Okulun ilk haftası, tüm seviyelerde seviye tespit sınavları uygulayarak, öğrencinin mevcut düzeyini belirleriz.

Böylece öğrencilerimizin ön bilgilerini kontrol eder, yeni döneme hangi düzeyden başladıklarını tespit ederiz.

Öğrencilerimizin varsa eksiklerini ders ders, kazanım kazanım tespit eder, bu eksiklere yönelik etütler, sınıf içi ve sınıf dışı çalışmalar planlayıp, eksik kaldığı alanlarda öğrenciyi geliştirir, ideal seviyeye gelmesini sağlarız.

Yazılı yoklamalar, konu tarama çalışmaları, ödevler, ders sürecinde kullanılan alternatif ölçme ve değerlendirme araçları, testler ve deneme sınavları ile dönem boyunca öğrencilerimizin başarısını kazanımlara göre takip ederek sürekli geliştirme çalışmaları yaparız.

 

Gerektiğinde Etüdlerle Akademik Gelişime Destek Verilir


Etüt derslerini her ders için yukarıda saydığımız ölçme ve değerlendirme araçlarının sonuçlarına bağlı analizleri temel alarak planlarız. Bu sayede her bir öğrencimizin bireysel performansını yakından takip eder, öğrencinin ihtiyacına özel gelişim planlaması yaparız.

 

Deneme Sınavları ve Farklı Yayınevlerinden Dış Kaynaklarla Ek Çalışmalar

 

Deneme sınavlarımızı, farklı yayınevlerinden, farklı zorluk seviyelerinde ki sınavlardan seçiyoruz. Bu sınavları, öğrencilerin motivasyonunu olumlu yönde geliştirecek, sorumluluk almalarını tetikleyecek şekilde planlıyoruz.

Bunun yanında, öğrencilerimizin farklı tipte sorularla karşılaşmış olmalarını önemsiyor, okulumuza gelen onlarca yayınevinden yalnızca yeni sınav sistemiyle uyumlu olanları takvimimize alıyoruz. 8. Sınıflarımızda her hafta, 7.Sınıflarımızda iki haftada bir, 6. Sınıflarımızda 3 haftada bir, 5. Sınıflarımızda da ayda bir deneme sınavı uyguluyoruz.

Sınav hazırlığı yoğunluğumuzu 4. Sınıftan başlayarak kademeli olarak artırmakta, üst sınıflara geçildikçe 5. ve 6. sınıflarımızda deneme sonuçlarına yönelik telafi çalışmalarını küçük gruplarla ayrı ayrı da uygulamakta, deneme sonuçlarına göre hafta sonu kursları ve etüt çalışmaları yapmaktayız. 


Öğrencilerimize düzenli olarak uyguladığımız Lise Giriş Sınavı (LGS) Deneme Sınavları sayesinde onları hem sınava hazırlıyor, hem de kendilerine olan güvenlerini arttırıyor, onları güvenle ve güçlü bir şekilde sınava hazırlıyoruz.

Geçen yıl LGS Başarı Oranımız yüzde 100 olup, tüm öğrencilerimiz hedefledikleri okullara yerleşmişlerdir.

 

Diğer Eğitim & Özel Okul Haberleri

Yönder Giriş Sınavı

Yönder Ataşehir Okul Tanıtım Günü

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım