x

TEOG'a Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

TEOG'a Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

 

Ortaokul öğrencilerinin ter döktüğü ve çalıştığı sınavın sonundaki neticeye bağlı olarak öğrencilerin kendilerine en avantajlı geldiği ve en iyi ideallere ve imkanlara sahip olma açısından edecekleri tercihler önem arz etmektedir. Bu önem kadar Teog sınavının önemi ve sınavdan önceki hazırlanma süreci bunun en büyük etkenidir. Teog sınavı disiplinli, sıkı, düzenli ve verimli bir çalışma sonucu iyi bir netice alınabilecek bir sınavdır.

 

Çalışmadan sadece ders dinlenerek veya bununla ilgili eğitim videoları izleyip yeterli görülecek bir hazırlık sürecinden geçmek yerine, çok fazla soru çözmek, yardımcı kaynakları verimli ve etkili bir şekilde kullanmak ve bu ders çalışmayı bir sistematiğe dökerek planlı çalışma sonucunda güzel sonuçlara erişilebilir. Bunun için hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı konular mevcuttur.

 

Disiplin

Çalışırken disiplini elden bırakmamak ve bunu bozmamak için çaba sarf etmek çok önemlidir. Eğer bir kere çalışma disiplini bozulursa bunun devamının gelmemesi için bir engel olmayacağından disiplinin bozulmasında süreklilik gelir ve bu da başarıyı ve verimliliği azaltır.

 

Motivasyon

Çalışma sürecinde motivasyon çok önemlidir. Kendinizi motive etmek için sesli bir şekilde sınavı kazanacağınızdan ve bunun üstesinden gelebileceğinizi söyleyerek kendinizi kuvvetlendirebilirsiniz. Motive olmak için çalışma ortamınızı derse hazır hale getirmek sadeleştirmek ve dikkat dağıtıcı ögeleri bulunduğunuz ortamdan çıkarmak önemlidir. Aynı zamanda istediğiniz bir okul varsa bu okulu hedef koyuyorsanız çalışma masanızın önüne okulun adını bir kağıda yazıp asabilirsiniz. Bu da sizin hedefinizden şaşmamanıza yardımcı olabilecek bir motivasyon tavsiyesidir.

 

Aktivite, Sağlıklı Beslenme ve Uyku Düzeni

 

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Sözünü destekleyerek; sağlıklı beslenme, bilinçli yapılan ufak sporlar da sizi motive eder ve daha sonraki çalışmalarınızda zihninizi açarak yarar sağlar. Ders çalışma saatleriniz dışında haftada bir ya da iki defa herhangi bir sporla ilgilenmek veya aktivite yapmak sizi zinde ve dinç tutacaktır. Sınav öncesi yapılması gerekenler bu şekilde sıralanabilir. Aynı şekilde sağlıklı beslenme ve uyku düzeni de gün içindeki yorgunluk hissini gidermesi ve dikkat eksikliği, odaklanma problemi gibi sorunları azaltma açısından fayda sağlamaktadır.

 

Etkili ve Verimli Soru Çözüm

 

Etkili ve verimli bir şekilde soru çözmek ve yapılamayan soruların üstüne gidip bunların çözümünü öğrenmek sınav öncesi yapılması gerekir. Sınava yaklaşılan son zamanlarda ağır çalışmayı bırakıp yapılamayan konulara bakılabilir. Genellikle daha önce çıkmış sorular ve onların çözümlerine bakmakta büyük fayda vardır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım