x

TEOG Sınavı İçin Son Gün Taktikleri

TEOG'da son gün taktikleri

 

Milyonlarca öğrencinin ve velinin heyecanla beklediği TEOG sınav zamanı geldi. Bir milyonun üzerinde 8.sınıf öğrencisi 27 – 28 Nisan tarihlerinde Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Haziran ayında açıklanması beklenen sınavın mazeret sınavları 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Peki, sınav öncesi tedirginliği ve heyecanı azaltmak, sınav esnasında başarıyı artırmak için neler yapılmalı? Bu konuda Açı Etüt eğitim Merkezi TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.


Her soru İçin 2 Dakika Zamanınız Var

Sınav için şimdiye kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan öğrencilerin kendilerini sürekli olarak olumlu anlamda telkin etmeleri gerektiğini söyleyen Açı Etüt Eğitim Merkezi TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy, ‘’Çoğu öğrencide heyecan sınavın hemen öncesinde yerini kaygıya bırakıyor. Böyle bir durumda rahatlamak için birkaç kez derin nefes alıp verin. Zamanınızı etkili bir şekilde kullanabilmek için sınav sorularına çabucak göz atın. Acele etmeden hızınızı kendinize göre ayarlayarak sorunun tamamını okuyun ve her soru için 2 dakikanız olduğu için tek bir soruda çok fazla zaman harcamamaya çalışın’’ dedi. 


TEOG’da Yanlışlar Doğruları Götürmüyor

Özaksoy TEOG’da 3 yanlışın bir doğruyu götürmediğinin altını çizdi: ‘’Yanlışlar doğruları etkilemediği için emin olmadığınız sorularda mümkün olduğunca iki şıkka indirerek yanıtlamaya çalışın. Öğrenciler bazen uzun paragraf sorularını okumaktan sıkılıyor ve dikkatleri dağılıyor. Bu da sorunun hatalı yanıtlanmasına neden oluyor. Bu nedenle paragraf içeren sorularda önce soru kökünü okumak öğrenciye zaman kazandırabilir ve doğru cevabı bulmasını kolaylaştırır.

Otuz dakikalık sınav aralarında biten sınavla ilgili yorumlar yapmayın bu sizleri gireceğiniz bir sonraki sınav için olumsuz etkileyebilir.’’ 

 

Haber : Milliyet Eğitim

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım