x

TEOG Okul Başarı Puanının Önemi

TEOG İçin Okul Başarı Puanının Önemi Nedir ?

 

Eğitim ve Öğretime başladığınız 1.sınıftan itibaren değerlendirme yöntemleri ile bilgi, beceri ve tutumunuz değerlendirilmiş oluyor. Okullarda girdiğiniz sınavlarda, sınav sorularına bir puan belirlenerek toplam da bir hedef puana ulaşılır. Bu hedef puandan sizler, değerlendirmeye tutulursunuz.

 

Merkezi sınavlar da bu değerlendirme içerisindedir. Ortak sınavlardan biri olan TEOG sınavında da 500 puan üzerinden bir değerlendirme yapılmaktadır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi(TEOG) ise; Fen ve Teknoloji, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük, Türkçe, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, derslerini içine alarak sizleri değerlendirmeye tutar.

 

Bu değerlendirme sonucunda başarı puanınıza göre liselere yerleştirilmeniz için tercih dönemini başlatır. TEOG sınavı tamamen ortak sınavlardan değerlendirmeye alınmayarak okul içerisinde yapılan yazı sınavları da değerlendirmeye katar. Bu derslerin okullarda yapılan yazılılarını da değerlendirmeye alarak size bir başarı puanı oluşturur.

 

TEOG için okullarda yapılan ortak olmayan sınavlar da önemli olarak görülerek sınav sonucuna %30 katkı sağlar. %30 oranı eklenecek bir oran için çok yüksek bir oran olup TEOG sonuçları da bu orandan etkilenir.

 

 

TEOG Okul Puanı Nasıl Değerlendirmeye Katılır?

 

TEOG sınavına Okul Başarı Puanı eklenerek TEOG başarı puanınız hesaplanmaktadır. TEOG Puan hesaplama işleminde oranlar şöyle belirlenir; TEOG sınavında almış olduğunuz ham puan sınav sonucunu %70 etkilemektedir. Okul puanı da %30 etkileyerek bu oranı tamamlamış olmaktadır.

 

Yani siz TEOG sınavından 500 tam puan almış iseniz ve okulda yapılan sınavlarda da her sınavdan 100 almışsınızdır. Fakat okulda yapılan sınavlardan ortalama olarak 95 almış iseniz yani okul notunuz 95 ise TEOG’ dan 500 alsanız dahi başarı puanınız 475 olmaktadır.

 

Yani aradaki fark 25 puan gibi büyük bir puanı kapsamaktadır. Bu da okulda yapılan yazılı sınavlarının önemini bir hayli artırıyor demektir.

 

 

TEOG Başarı Puanınız İle Liselere Yerleşme

 

Girmiş olduğunuz TEOG sınavı ve okuldaki yazılı sınavlarınızın genel bir puanı hesaplanarak başarı sıranız ve başarı puanınız belirlenir. Almış olduğunuz başarı puanınız, açıklanan lise taban puanları içerisindeki tercih edeceğiniz liselerin puanları ile örtüşmekte ise tercih işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım