x

TEOG Merkezi Ortak Sınav Kılavuzu 2014-2015

2014-2015 TEOG (temel eğitimden ortaöğretime geçiş) sınavı için kılavuz yayınlandı. 

 

Kılavuzda yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 yılı TEOG birinci sınavı 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde, bu sınavların mazeret sınavları ise 13-14 Aralık'ta gerçekleşecek. İkinci dönem TEOG sınavı ise 2015 yılı içinde 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Her sınav için 20 soru sorulacak ve yanıtlamak için 40 dakika süre verilecek. TEOG sınavlarından alınan sonuçlar öğrencinin yılsonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek.

 

TEOG Sınav Tarihleri 2015

 

 

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan (YEP), öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yılsonu başarı puanlarıyla, 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanının toplanmasıyla elde edilen puan ikiye bölünerek, merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumları için geçerli olacak yerleştirmeye esas puan hesaplanacak. Bu puanlama 500 puan üzerinden yapılacak. 

 

8. sınıf ağırlıklandırılmış TEOG sınav puanı nasıl hesaplanacak ?

 

Yapılacak TEOG sınavlarında, ağırlıklandırılmış puan hesabı şöyle yapılacak ; 

 

Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji dersleri için katsayı olarak 4, T.C İnkilap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Atatürkçülük, Yabancı Dil dersleri için katsayı olarak 2 baz alınacak. Yani TEOG sınavında her ders için alınan puanlar bu katsayılarla çarpılıp her ders için ağırlıklandırılmış TEOG ortak sınav puanı hesaplanacak. TEOG puanlaması 700 üzerinden yapılacak.

 

- TEOG nedir ?

- TEOG sınav tarihleri belli oldu

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım