x

TEOG Hazırlık Kurslarının Faydaları Nelerdir?

TEOG Hazırlık Kurslarının Faydaları Nelerdir?

 

Birçok öğrenci 4 senelik ortaokul öğrenimini tamamladıktan sonra TEOG sınavına girerek alacakları puan ile istedikleri liseleri tercih etmektedirler. Bu TEOG tercih sıralaması kimilerine göre bulunduğu mevkiye yakınlık derecesine bağlı şekilde, kimilerine göre ise mesafeyi göze alarak okulun kalitesine dikkat etmektedir. En avantajlısı da bu iki durumun olmasıdır. Öğrencilerin bu avantajları yakalayabilmeleri için TEOG hazırlık sürecinde ter döktükleri görülmektedir.

 

TEOG sınavının yanı sıra diğer okul yazılılarının da yüksek olması da TEOG puanına katkıda bulunacağından diğer okul yazılıları olan TEOG dışı derslere de (beden eğitimi, resim gibi) çalışıp başarı göstermek zorundadırlar. Tüm bu olanaklar için ter dökerek ve sabır göstererek çalışmak gereklidir. Bu olanakları sağlamak için öğrenciler adına TEOG hazırlık sürecinde onları koordine ederek, derslerine yoğunlaştırma ve ek takviye amacıyla bazı kurumların açtığı kurslar bulunmaktadır. Takviye kurslar, ders ders öğrencilere yardımcı olmakta, soru çözdürmekte yapamadıkları veya anlayamadıkları konular açısından onlara fayda sağlamaktadır. TEOG hazırlık kurslarının faydaları şu şekilde sıralanabilir.

 

Öğrencinin Anlayamadığı Konular İçin Yardımcı Olur

 

Bazı öğrenciler için bazı konular zor gelebilir veya okul ortamında bazı konular hızlıca geçilebilir. Bunun için takviye kursları bazı konuları okul programından biraz daha geriden takip ederek o konuyu daha yavaşça ve anlaşılır şekilde anlatarak anlayabilme fırsatı verir. Ayrıca öğrenci için bire bir anlatım yaparak anlama konusunda daha etkili ve anlaşılır olma imkanı sağlar. Bu da öğrenci için faydalı hale gelir.

 

Yapamadığı Soruları Birebir Eğitimcilerle Çözme İmkanı Bulur

 

Okul ortamında yapamadığı sorular için öğretmenlere sorma imkanı her zaman bulamayabilir. Bunun için hazırlık kurslarında soru sorma imkanı her zaman bulunabilmektedir. İstediği zaman eğitimcilere danışarak anlayamadığı sorunun çözümünü ve ona benzer soru tipleri ile ilgili başka sorular çözme imkanı ve o konunun da kısa bir özetini öğrenme fırsatı bulur. Bu şekilde de öğrenci, verimli ve etkili bir öğrenme sistemi edinir ve teog başarısı adına yarar sağlar.

 

Disiplin Sağlar

 

TEOG dershane öğrencinin çalışma sistemini, programını, soru çözümünü arttırarak ve onları düzenleyerek öğrenciye TEOG sınavına kadar disiplin sağlar. Yardımcı kaynak ve soru kitapları da vererek ham dersi dinleyip takip etme açısından hem de günlük düzenli soru çözümü açısından fayda sağlamaktadır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım