x

Özel Fen Liseleri Hakkında Bilgi

Fen Liselerine Yolculuk

 

Fen Liseleri, sayısal (fen ve matematik) yetenekleri yüksek olan öğrencilerin, bu alanlarda üniversite hayatına hazırlandıkları eğitim kurumlarıdır. Normal anadolu lisesi eğitiminde sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümleri şahsi olarak tercih edilirken, fen liselerinde doğrudan fen ve matematik eğitimi uygulamasına başlanır. İlk senesi hazırlık olmak üzere toplamda dört sene eğitim görülür.

 

 

Günümüz teknoloji çağında artık sayısal alanın bir limiti yoktur. Bu anlamda fen liselerinde verilen eğitim sıklıkla güncellenmekte ve öğrencilere uygulamalı derslerle bilgiler pekiştirilerek aktarılır. Bu liselerden mezun olarak üniversiteye geçen öğrenciler tıp, mühendislik, matematik, kimya, fizik ve biyoloji gibi bölümlerde eğitimlerine devam ettikleri takdirde yüksek oranda başarı sağlayarak sahip oldukları bilgi birikimiyle kendilerini ileriye doğru taşırlar.

 

 

TEOG sınavları kapsamında belirlenen en düşük fen lisesi taban puanı devlet okulları arasında şuan için Muş kentinin Malazgirt ilçesinde yer alan Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesine aittir. Fen liseleri yatılı ve karma okullar olduklarından öğrenciler lise hayatını bu okullarda sağlanan yatılı okul imkanlarından faydalanarak geçirebilirler.

 

Özel Fen Liseleri

 

Özel Fen Liseleri tarafından gerçekleştirilen fen lisesi bursluluk sınavı aracılığı ile özel okul masrafları elde edilen başarıya göre yüzde 100’e kadar bursa tabii tutulabilmektedir. Ayrıca bursluluk kazanan öğrenci yatılı olarak eğitimini görürken, okul tarafından sağlanan tüm imkanlardan da ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Bugün ülkemizin neredeyse tüm şehirlerinde özel fen liseleri bulunmaktadır ve fen ve matematik yönünden yetenekli olan öğrencilerin yetiştirilmesi ve ülkemize kazandırılabilmesi için büyük bir gayret göstermektedirler. Öğrenciler tercihlerini yaparken, veliler eğer onların sayısal yönden yetenekli olduğunu düşünüyor ve eğitimini bu yönde alması gerektiğine inanıyorlarsa mutlaka fen liselerini tercih etmelilerdir.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım