x

Liseler Arası Nakilde TEOG Puanının Önemi

Liseler Arası Nakilde TEOG Puanının Önemi

 

8.sınıf öğrencilerinin tüm yıl boyunca stresini yaşadığı ve ailelerin de desteği ile başarıyı yakaladıkları sınavlar bütünü olarak TEOG’ u nitelendirebilirsiniz. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları, 8.sınıf boyunca 12 dersten yapılmakta olup senenin sonunda TEOG başarı puanı ve başarı sırası hesaplanarak oluşturulur.

 

TEOG Sınavı Sonuçlarında Değerlendirme Nasıl Yapılır?

 

TEOG değerlendirmelerinde tüm yurt geneli ortak sınavlar ve tüm okullarda yapılan ortak olmayan yazılı sınavlar olarak değerlendirme iki türlü yapılır. Ortak sınavlar belirli günler içerisinde okullarda yapılarak başarı puanını %70 etkilemektedir. Ortak olmayan sınavlar ise okullar da ders bazında yapılacak sınavların ortalaması oluşturularak hesaplanır ve başarı puanını  yüzde 30 etkilemektedir. TEOG içerisindeki değerlendirmeye alınacak dersler şunlardır; Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik, Yabancı Dil, T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük olup 6 dersi kapsamaktadır.

 

TEOG Sınavı Sonucuna Göre Liselere Başvuru İşlemleri

 

Öğrenciler, TEOG kapsamında 12 adet sınava girerek bir başarı puanı ve başarı sırası oluştururlar. Birinci dönem 6 ve ikinci 6 sınav olmak üzere girmiş oldukları sınavlar da aldıkları başarı puanları ile yerleştirmeye hak kazanırlar. Yerleştirme işlemlerinde ilk olarak sınav başvuru kılavuzu yayımlanarak genel bir bilgilendirme yapılır. Sınava tabii olduklarından sonra başarı puanları ile liselerin de taban puanları belirlenerek öğrenciler tercih işlemlerini yerine getirirler. Tercih edilmeyen okullar da ise ek kontenjan kayıtları açılır ve öğrenciler yerleşmedikleri halde yeniden tercih yapabilirler.

 

Liseler Arası Nakil İşlemleri Nelerdir?

 

Öğrenciler gittikleri liseler de taşınma veya okula uyum sağlayamama gibi nedenlerinden ötürü başka bir liseye geçiş yapabilme hakları bulunmaktadır. Almış oldukları TEOG başarı puanlarına göre eğer ki puanları geçiş yapmak istedikleri liselerin taban puanlarına yetiyor ise geçiş yapabilme hakları bulunmaktadır. Liseler arası TEOG nakil işlemleri yapılarak öğrencinin geçişi onaylanır. Fakat TEOG başarı puanları geçiş yapmak istedikleri liselerin taban puanlarına yetmiyor ise geçiş durumu söz konusu olmamaktadır. Böylece liseler arası nakil işlemlerinde de TEOG başarı puanının önemi bilinmektedir. Liseler arası nakil işlemleri ile daha detaylı bilgiyi okulunuzdan veya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Milli Eğitim Müdürlükleri’nden alabilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım