x

İstanbul Lise Taban Puanları Hakkında

Bu ani değişiklik kararı hem orta son sınıf öğrencilerinin hem de anne babalarının kafalarını epey bir karıştırmakta. Uzmanlar öğrencilerin bu değişikliğe kulak asmaksızın eski sistemle girilecekmiş gibi çalışmalarına devam etmelerini öneriyorlar. Peki 2017’de lise taban puanları İstanbul ilinde nasıl şekillendi?

Galatasaray Lisesi

Yapılan TEOG sınavının ardından 2017’yi rekor bir taban puan olan 499,063 ile kapatan köklü lise, Fransızca eğitim vermektedir. Kız-erkek karma eğitim veren lisenin öğrenim süresi hazırlık sınıfı dahil toplam beş senedir.

İstanbul Lisesi

Osmanlı İmparatorluğu zamanlarında bu yana ayakta kalabilen tarihi İstanbul Lisesi, 1884 yılında açılmış ve devrin ilk özel okuludur. Ancak günümüzde Anadolu lisesi statüsündedir. Bir senesi Almanca hazırlık olmak üzere toplam beş senelik öğrenim süresi olan okulun taban puanı 498,457’dir.

Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi

Esma Sultan Konakları’nın bulunduğu arazide bulunan tarihi lise, İngilizce ve Almanca iki farklı yabancı dilde eğitim vermektedir. Beş senelik öğrenim süresi olan lisede İngilizce bölümü bu seneyi 497,589 puanla, Almanca bölümü ise 497,535 ile kapatmıştır.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi

İstanbul Atatürk Fen Lisesi, şehirde 2017 lise taban puanları arasında en yüksek taban puan ile kapatan fen lisesi olmuştur. Öğrencilerine dört yıl lise eğitimi veren okulun taban puanı 496,765’tir.

Çapa Fen Lisesi

Yerleşkesi Fatih’te bulunan Çapa Fen Lisesi, kız-erkek karma eğitim vermektedir. Öğretim dili İngilizce olan lisenin 2017’de taban puanı 495,898’dir.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk devlet lisesi olarak bilinen Cağaloğlu Anadolu Lisesi, bir senesi Almanca hazırlık sınıfı olmak üzere toplam beşe sene eğitim vermektedir. Okulun taban puanı 495,074’tür.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

İngilizce hazırlık sınıfı artı dört yıl temel lise eğitimi veren Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nin bu seneki taban puanı 494,214’tür.

Kadıköy Anadolu Lisesi

İngilizce dilinde eğitim veren Kadıköy Anadolu Lisesi’nin taban yerleştirme puanı 493,179’dur. Okulda öğrenciler bir yıl hazırlık dahil beş yıl lise eğitimi alırlar.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım