x

Bahçeşehir Kolejinde Okumanın Avantajları

Bahçeşehir Koleji'nin Sağladığı Avantajlar

 

Çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren ilkokul ve ortaokul eğitimleri oldukça kritiktir. Bu yıllarda aldıkları eğitim, bulundukları ortam, ilgilenen öğretmenler ve sosyal çevre psikolojileri ve davranışlarında büyük yer edinecektir. Bu yıllarda edinilen bilgiler ve kazanılan deneyimler, onların gelecekte ulaşacakları hedeflere giden yollarını belirleyecektir. Bu nedenle hangi okulu ve nasıl bir eğitimi onun için tercih edeceğinize dikkat etmeni gerekir.

 

 

Ülkemizde 1994 yılından bu yana hizmet vermekte olan bahçeşehir koleji artık Türkiye’nin her köşesinde şubeleri bulunan bir eğitim kompleksine dönüşmüş durumdadır. Öğrencilerine modern ve yabancı dilde eğitim veren Bahçeşehir okullarının eğitim programı “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” olarak adlandırılmaktadır. Öğrencilerin öğrenme şekillerinin birbirinden farklı olduklarını ve bu farklılıkların, onlara uygulanacak olan öğretim şekillerinin de farklı olmasını gerektirdiğini ön plana çıkaran bu öğretim modeli ile çeşitli pencere gruplarında eğitilmesi amaçlanır.

 

 

Bireysel Öğrenme, Grupla Öğrenme, Aktarıcı Eşliğinde Öğrenme, Bütünsel Öğrenme adları ile tanımlanan pencerelerle öğrencilere yeni bir bakış açısıyla yaklaşılıyor.

 

 

Avantajları bu yönde saymakla bitmeyen Bahçeşehir Kolejleri’nde uygulanan pencereleri tanımlamak gerekirse;

 

Bireysel Öğrenme Penceresi; Yalnız çalışarak öğrenen öğrenciler için oluşturulmuş kabin ortamlarıdır.

Grupla Öğrenme Penceresi; Grup halinde, iş birliği çerçevesinde çalışarak öğrencilerin bir araya getirildiği öğrenme ve öğretme şekli.

Aktarıcı Eşliğinde Öğrenme Penceresi; Benzer eğitim süreçlerine tabii tutularak, benzer nitelikleri kazanmış öğrencilerin bir öğretmen eşliğinde özellikle eksik kalınan konularda tekrar eğitime katılmasıdır.

 

 

Bütünsel Öğrenme Penceresi; Bazı öğrenci grupları ise rahat ortamlarda öğrenmeye açıktırlar. Müzik çalan ortamda, minderde uzanarak, esnek bir şekilde öğrenime tabii tutulurlar.

 

 

Tüm bahçeşehir okulları fiziki ortam açısından tamamen hazırlıklı ve geliştirilmiştir. Açık basketbol sahaları, açok voleybol sahaları, ağaçlar ve fidanlarla aranjmanı yapılmış bakımlı bahçeleri, halı sahası ve kapalı spor salonunun yanı sıra kütüphane ve çok amaçlı salon imkanlarına sahiptir.

 

 

Öğrenilen bilginin değerlendirilmesini sağlayan ve sürekli güncellenen deneme sınavı uygulamaları da bulunan Bahçeşehir Okulları’nın avantajlarından birisi de denemelerin bizzat uzman öğretmenler tarafından değerlendirilmesi ve bu sonuçlara ve verilere göre öğrenci ile temas kurularak destek verilmesidir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım