x

Ankara Lise Taban Puanları

Öğrenci ve ailelerinin gözü kulağı sınav değişikliği sonrasındaki son gelişmelerde olsun biz sizlere Ankara lise taban puanları 2017 TEOG sınavında nasıl şekil aldı, ondan bahsedelim.

Ankara Fen Lisesi

Siyasetin kalbinin attığı Çankaya’da yer alan Ankara Fen Lisesi, bu yıl da başkentte en yüksek taban puanı ile kapatan okul oldu. Okulun 2017 TEOG taban puanı 498,943’tür. İngilizce ağırlıklı öğretim verilen lisede öğrenciler dört yıl temel lise öğretimi alırlar.

Atatürk Anadolu Lisesi

Yerleşkesi Yenimahalle’de yer alan Atatürk Anadolu Lisesi, bu sene Ankara’nın en yüksek puanlı Anadolu lisesi olarak göze çarpmaktadır. İngilizce ağırlıklı eğitim gösterilen lisenin 2017 TEOG taban puanı 492,087’dir.

Ankara Pursaklar Fen Lisesi

Ankara Pursaklar Fen Lisesi, bu sınavda başkentin Ankara Fen Lisesi’nden sonra en çok tercih edilen ikinci fen lisesi olmuştur. 2017 TEOG sınavında taban puanı 497,027 olan lise, dört sene boyunca öğrencilerine İngilizce eğitim vermektedir.

Gazi Anadolu Lisesi

Yenimahalle’nin bir başka köklü Anadolu lisesi olan Gazi Anadolu Lisesi, bu sene 488,938 taban puanıyla kapattı. Okul İngilizce ağırlıklı dört sene temel lise öğretimi veriyor.

Özkent Akbilek Fen Lisesi

Ankara fen liseleri taban puanları arasında üçüncü fen lisesi olan Özkent Akbilek Fen Lisesi, ,2017 TEOG taban puanı 488,031’dir. Lisenin öğretim dili İngilizce, süresi ise dört yıldır.

Cumhuriyet Fen Lisesi

Çankaya’da yer alan Cumhuriyet Fen Lisesi’nin bu seneki taban puanı 486,845 olarak gerçekleşti. Okulda İngilizce ağırlıklı öğretim verilmektedir.

Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi

Çankaya’nın bir başka lisesi, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, 2017 TEOG taban puanı  486,804 olarak gerçekleşti.

Beypazarı Nurettin Karaoğuz Vakfı Anadolu Lisesi

Beypazarı Nurettin Karaoğuz Vakfı Anadolu Lisesi, bu sene 485,459 taban puanıyla öğrenci alımını tamamlamıştır. Öğretim dili İngilizcedir.

Ankara Atatürk Lisesi

Ankara’nın en köklü lisesi olan Ankara Atatürk Lisesi’nin yerleşkesi Çankaya’da yer almaktadır. Okul Ankara’da İngilizce hazırlık dahil toplam beş sene öğretim veren tek Anadolu lisesi olarak göze çarpmaktadır. Lise taban puanı 485,108’dir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım