Devlet Anaokulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Devlet Anaokulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Anaokulları, öğrencilerin okul hayatına başlamadan önce okul ile ilgili temel beceri ve gelişimleri gösterebilmeleri için gerekli eğitimlerin verildiği kurumlardır. Anaokuluna giden çocukların ilkokula başladıkların da daha etkili ve gelişimlerinin yüksek olduğu görülmüştür. Temel eğitimi anaokulunda alarak öğretime yoğunlaştıkları ve dersler de daha aktif rol oynadıkları açığa çıkmıştır. Devletin okullar da açmış olduğu anasınıfları ile özel sektördeki kuruluşların yatırımlar yaparak çocukların yetişmelerine katkı sağladıkları iki tür de anaokulu çeşidi bulunmaktadır. Anaokullarından önce ise devlet kreşleri ve özel sektördeki kuruluşların açmış olduğu kreşlere bebekler ve çocuklar verilebilir.

 

Devlet Anaokullarının Temel Avantajları

 

Devletin okullar da açarak, okula başlamadan önce öğrencilerin temel eğitime alışmaları için açmış olduğu anaokulları mevcuttur. Bu anaokullarının eğitim verecek bir kadrosu bulunmaktadır. Bu kadro kendi alanlarında uzman öğretmenleri barındırmaktadır. Bu öğretmenler genellikle genç ve dinamik olup anasınıfı öğrencilerine gereken temel eğitimi vermektedirler. Bu eğitimi verirken birçok metodu da uygulayan öğretmenler aktivite ortamı içerisinde bir eğitim sunarlar. Öğrenciler anasınıfların da temel eğitim diye tabir edilen parmak kaslarının gelişimi, doğru düşünme ve cevaplama tekniklerini öğrenirler. Devlet okulunun avantajları içerisinde yer alan bu temel eğitim atmosferi genellikle okul içerisinde oluşturulduğu için üst yaşıtlarını da gözlemleyerek öğrenciler, okul ortamını tanımaktadırlar.

 

Devlet Anaokulu Ücretleri Yüksek midir?

 

Devletin açmış olduğu anaokullarına gönderilen öğrencilerin ailelerinden çok büyük ücretler alınmamaktadır. Devlet anaokulu ücretleri gayet her bütçeye uygun ve ailelerin bunu her ay ödeyebileceği kıvamdadır. Birçok anaokulunda, aylık 100-200 lira arası ve daha düşük olan bu ücretler ile aileler hem çocuklarının temel eğitim almasına hem de cebine göre uygun hareket etmesine olanak tanımaktadır.

 

Devlet Anaokulu Çalışma Saatleri Nasıldır?

 

Yarım gün temel eğitim veren anaokulları saatleri genellikle sabahları 08.00 ile 13.00 arasında, öğlen devresi ise 13.00 ile 17.00 arasındadır.

Tam gün temel eğitim veren anaokulları saatleri genellikle Pazartesi ve Salı günleri 08.30 ile 16.00 arasında Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ise 08.30 da başlayan dersler 15.10 gibi sona ermektedir.

Anahtar Kelimeler
devlet kreşleri Devlet okulunun avantajları Devlet anaokulu ücretleri