Anadolu Liseleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Anadolu Liseleri

 

Kaliteli Yabancı Dil Eğitimi

 

Anadolu liselerinin en önemli avantajlarından biri yüksek kalitede yabancı dil eğitimi vermeleridir. Genellikle birinci yabancı dil olarak İngilizce eğitim veren anadolu liselerinin yanında Fransızca, Almanca gibi dillerde eğitim veren anadolu liseleri de mevcuttur. Hazırlık sınıfı olan anadolu liselerinde ilk yıl haftada 20 saat yabancı dil dersi verilmektedir. Hazırlık sınıfı olmayan anadolu liselerinde ise her eğitim-öğretim yılında haftada 4 saat birinci yabancı dil eğitimi verilmektedir. Birinci yabancı dilin yanında anadolu liselerinde 9.sınıftan itibaren ikinci yabancı dil eğitimleri de verilmektedir. İkinci yabancı dil olarak Almanca, Fransızca gibi seçenekler öğrencilere sunulmaktadır.

 

 

Üniversiteye Giriş Sınavlarında Yüksek Başarı

 

Öğrencilerin hayatlarına yön verecekleri, geleceklerinde yapacakları meslekleri seçecekleri üniversiteye giriş sınavlarında anadolu liseleri her yıl yüksek başarılar göstermektedir. Fen liselerinden farklı olarak hem fen alanlarında hem de sözel alanlarda yoğunlaşmış eğitim alma şansları olan öğrenciler başarılarına ve ilgilerine göre istedikleri alanlardan üniversite giriş sınavlarında yüksek puanlar elde etmektedir.

 

 

En Başarılı Anadolu Liseleri İstanbul’da

 

2016-2017 temel puanları dikkate alındığında Türkiye’nin en yüksek taban puanlı ilk 10 lisesinden 9’u İstanbul’da bulunmaktadır. Bu liselerde Galatasaray lisesi Fransızca eğitim verirken, İstanbul Lisesi Almanca, Cağaloğlu Lisesi Almanca eğitim vermektedir. Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi’nin ise Almanca ve İngilizce seçenekleri bulunmaktadır. İlk 10’daki İstanbul dışı tek anadolu lisesi ise Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’dir.

 

 

Doğru Tercih Önemli

 

Tercih sürecinde öğrenciler ve aileler seçecekleri anadolu lisesi taban puanlarına göre ve yüzdelik dilim hesaplamalarına uygun olarak tercih yapmalıdırlar. Öğrencinin istediği, evlerine yakın konumda, puanlarının ve yüzdelik dilimlerinin uygun olduğu bir tercih listesi hazırlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler
anadolu lisesi anadolu liseleri taban puan yüzdelik dilim hesaplama özel okul