YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitedir.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Ankara
Kampüs içi Yurt Yok
-
Yabancı Dil
2011 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

2009 yılında Türk Hava Kurumu’nun 25. Genel Başkanı olarak göreve gelen Sn. Osman YILDIRIM, Türk Hava Kurumu’nun havacılık ve uzay alanındaki üretim ve eğitim faaliyetlerinin merkezi olmasını hedeflemiş; bunu gerçekleştirebilmek için 86 yıllık entelektüel birikimin akademik bir zemine taşınması gerektiğini ifade etmiştir.

Sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücünün, araştırmaların ve üretim için gerekli AR - GE desteğinin kaynağını oluşturacak bir üniversite sayesinde, önceden olduğu gibi uçak üretip dünyaya ihraç edebilecek, uzay araştırmalarında ön planda olacak bir Türkiye hayal edilmiştir. Sn. Osman YILDIRIM tarafından “Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz!” denilerek, ‘Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ni kurma çalışmaları 2010 yılı itibariyle başlamıştır. 21 Nisan 2010 tarihinde ilk adım atılarak “Havacılık Vakfı” kurulması amacıyla, ilgili makamlara başvuruda bulunulmuştur.

Üniversitenin kuruluş aşamalarının takibi, akademik ve idari yapının tasarımı, fiziksel ihtiyaçların belirlenmesi, Havacılık Vakfı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında yürütülen tüm iletişim, koordinasyon, belge ve bilgi sunumunun icrası vb. faaliyetleri yerine getirmek amacıyla, Sn. Osman YILDIRIM başkanlığında bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Sn. Prof. Dr. Ünsal BAN ve Sn. Soner GÖKTEN üniversite kuruluş süreciyle ilgili tüm faaliyetlerin icrası kapsamında ilgili çalışma grubunun koordinatörlüğüne getirilmişlerdir. Türkiye ve Dünya’daki havacılık ile ilgili üniversiteler incelenerek “Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi” kurulmasına yönelik kapsamlı bir fizibilite raporu hazırlanmıştır. Bu rapor doğrultusunda, Türkiye’nin ilk ve tek ”havacılık ve uzay bilimleri ihtisas üniversitesinin kuruluş başvurusuyla ilgili dosya 3 Eylül 2010 tarihinde YÖK Başkanlığına teslim edilmiştir.

“THK Üniversitesi” kuruluşu ile ilgili teklif, 17 Şubat 2011 tarihinde TBMM tarafından görüşülerek kabul edilmiş ve kanunlaşmıştır. İlgili kanun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanarak 3 Mart 2011 tarihinde 27863 sayılı Resmi Gazetedeki 6114 sayılı kanunun yayımlanması ile yürürlüğe girmiştir.19 Mart 2011 tarihinde yapılan Mütevelli Heyet toplantısında Sn. Prof. Dr. Ünsal BAN Rektör olarak seçilmiş, 05 Nisan 2011 tarihinde de onaylanarak THK Üniversitesinin ilk rektörü olmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” diyerek tüm Türk Milleti’ne havacılık sektörü ile ilgili bırakmış olduğu görevi kendine ilke edinen Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türkiye’de ilk “havacılık ve uzay ihtisas üniversitesi” olmanın yüklemiş olduğu sorumluluğun bilincinde, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde Ankara’daki merkez kampüsünde eğitim öğretime başlamıştır.

EĞİTİM

Akademik Yıl (Eğitim-Öğretim Yılı)
Bir akademik yıl her biri on dört haftalık iki yarıyıldan oluşur. Bu sürelere dönem sonu sınavları dahil değildir.

 
Ders Kayıtları, Ders Ekleme/Bırakma ve Geç Kayıt
Öğrenciler, her yarıyıl başında ve akademik takvimde belirtilen süreler içinde gerekli öğrenim ücretlerini ödeyerek ve ders programlarını danışmanlarına onaylatarak kayıtlarını yenilemek zorundadır. Öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerinin tümünden sorumludur ve kayıtlarını kendileri yaptırmakla yükümlüdür.
 
Ders kaydını mazereti nedeniyle belirlenen tarihte yaptırmayan öğrenciler, mazeretlerinin ilgili yönetim kurulunca kabul edilmesi halinde, ders ekleme/bırakma süresi içinde geç kayıt yaptırabilir; ancak bu durumdaki öğrencilerin, öğrenim ücreti ile birlikte geç kayıt ücretini ödemeleri gerekir. Bu süre içinde de kaydını yenilemeyen öğrenci, bir defaya mahsus olmak üzere bir sonraki yarıyıl başında kaydını yenileyebilir. Aksi halde öğrencilik haklarını tümü ile kaybeder. Öğrencinin kayıt yaptırmadığı yarıyılda kaybettiği süre, öğrenim süresinden sayılır.
 
Öğrenciler, usulüne uygun olarak kayıt yaptırmadıkları derslere devam edemez ve bu derslerin sınavlarına giremez; kayıt yaptırmadıkları derslerin sınavlarına giren öğrencilerin notları iptal edilir.

 
Ders Yükü
Bir öğrencinin her yarıyılda alacağı normal ders yükü, öğrencinin öğrenim gördüğü bölümün programında belirtilir.
 
Genel akademik not ortalaması 2.00 ve üzerinde olan öğrencilerin yarıyıl ders yükü, ders programında çakışma olmaması koşuluyla ve danışmanının onayıyla 12 kredi arttırılabilir. Çift ana dal ve yan dal programları kapsamında alınan derslerin kredileri yarıyıl ders yüküne dahil değildir.
 
Öğrenciler, başarısız oldukları ve almadıkları alt sınıf derslerine öncelikle kayıt yaptırmak zorundadır. Önkoşullu dersler hariç, sonraki yarıyıl programlarından açılan ders ya da dersler kredi sınırı içerisinde kalmak kaydıyla alınabilir.

 
Önkoşul Dersi
Bir dersin alınabilmesi için, o dersten önce alınarak başarılması gereken derse önkoşul dersi denir. Hangi derslerin önkoşulunun bulunduğu web sitesinde yayınlanan ders programlarında gösterilecektir.

 
Derslere Devam
Öğrenci, kuramsal derslerin %70’ine ve uygulama derslerinin % 80’ine devam etmek zorundadır. Aksi takdirde ilgili dersten başarısız sayılır.
 
Pilotaj Bölümünde derslere ve uygulamalara devam zorunludur. Derslere ve uygulamalara devam esasları Fakülte Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Bir dersten Senato tarafından belirlenen haklı ve geçerli nedenlerle olsa bile belirlenen devam koşulunu yerine getirmeyen ve/veya uygulamalardan başarılı olamayan öğrenciler, o dersin dönem sonu sınavına giremez.
 
Hazırlık sınıfı programlarındaki derslere % 90 devam zorunludur. devamsızlık oranını aşan öğrenciler, hazırlık sınıfı derslerine ve programların bitimindeki yeterlik sınavına giremezler.

 
Ders Tekrarı
FF, NA, W veya U notu alınan dersler veya normal döneminde alınmayan dersler açıldıkları ilk dönemde tekrarlanır. Derslerin çakışması halinde biri alınmaz.
 
Genel akademik not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler, daha önce aldıkları dersleri danışmanlarının onayıyla ve ders yükü sınırını aşmamak kaydıyla tekrarlayabilirler. Bu kapsamda ortalamaya, tekrar edilen dersten alınan en son not katılır.

PROGRAMLAR

Meslek Y.O
Yüksek Lisans
Lisans
Doktora

Bölümleri ve ücretleri listelemek için fakülte isimlerine tıklayınız

Hava Ulaştırma Fakültesi

Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi

İşletme Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

FİZİKSEL İMKANLAR

Bilgisayar Laboratuvarı
Çok Amaçlı Salon
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane
Spor Merkezi

Sosyal Olanaklar

Basketbol
Bilardo
Fotoğrafçılık
Gezi
Müzik
Robot ve Teknoloji
Tiyatro
Yamaç Paraşütü
Yelken

FOTO/VİDEO

YEMEK

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım