YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Samsun
Kampüs içi Yurt Var
-
Yabancı Dil
1975 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 1975 yılında Samsun’da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Üniversite ismini Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da İstiklal Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıktığı tarihten almıştır. OMÜ 40.000’nin üzerinde öğrencisi ve 2000’nin üzerinde akademik personeli ile öğretim üyesi sayısı ve niteliği, alt yapı imkânları ve birikimi bakımından Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Barınma, ulaşım, spor, çeşitli kültürel ve sosyal imkânları ileri düzeydedir. Ender bulunur bir doğal çevreye ve deniz-orman birlikteliğine sahip olan üniversitemiz, hem çalışanlarımıza hem de öğrencilerimize mutlu, keyifli ve üretken bir yaşam sunmaktadır.

Üniversitemiz; Diş Hekimliği, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İlahiyat, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Veteriner, Turizm, Spor Bilimleri ve Ziraat olmak üzere toplam 16 fakülte, 1 konservatuar (OMÜ Samsun Devlet Konservatuarı), 3 yüksekokul (Samsun Sağlık Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Yabancı Diller Yüksekokulu), 2 yıllık eğitim-öğretim veren 11 Meslek Yüksekokulu (Adalet, Alaçam, Bafra, Çarşamba Ticaret Borsası, Havza, Kavak, Sağlık Hizmetleri, Samsun, Terme, Vezirköprü ve Yeşilyurt Demir-Çelik Meslek Yüksekokulu) ve 5 Enstitü (Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler) ile eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürmektedir.

Hızla küreselleşen dünyada gelişmek ve uluslararası platformda söz sahibi olmak için ulusal sınırlarının dışına çıkabilmenin ve eğitimde küresel rekabete uygun bilgi, teknoloji, iletişim ve insangücünü sağlayabilmenin öneminin farkında olan üniversitemiz; uluslararasılaşmayı temel hedeflerinden biri olarak benimsemekte; öğrencilerine uluslararası bir kariyer kazandırmak amacıyla eğitim ve araştırma kalitesini geliştirmeye büyük önem vermektedir. Ayrıca öğrencileri ile personelinin uluslararası kültürleri ve eğitim ortamlarını tanımalarını, uluslararası deneyim kazanmalarını ve uluslararası etkileşimin ve iletişimin üst düzeyde olduğu bir kampus alanı oluşturmayı hedeflemektedir.

Üniversitemiz için eğitimde kalite güvencesinin ve sürdürülebilir gelişme anlayışının yerleştirilmesinde Bologna Süreci’nin kazandırdığı ivmenin önemi büyüktür. Bologna Süreci, Avrupa Ülkeleri arasında kendi içinde uyumlu, birbirlerini karşılıklı olarak anlayan, tamamlayan ve rekabet gücü yüksek bir “Avrupa Yüksek Öğretim Alanı” oluşturulmasını hedeflemektedir. Sürekli geliştirilen ve dinamik bir özellik taşıyan bu süreç, yeni bir sistemin uyarlaması değil, var olan sistemlerin ortak bir paydada buluşturulmasından ibaret olan bir ‘eğitimde yenilenme’ hareketidir.

Bologna Süreci kapsamında üniversitemiz, eğitim ve araştırmanın kalitesini yükseltmek ve uluslararası tanınırlığını sağlamak amacıyla programlarını, müfredatlarını ve derslerini geliştirmek için gereken çalışmaları sürdürmekte, bir yandan da öğrenci hareketliliğine büyük önem vermektedir. Üniversitemiz, Erasmus ve Mevlana gibi uluslararası değişim programları ile her sene artan sayıda öğrencisini yurt dışındaki üniversitelere eğitim almak üzere gönderirken, bu kurumlardan gelen öğrencilere de evsahipliği yapmaktadır.

Hareketlilik Programları dışında akademik işbirliği protokolleri ile de her sene dünyanın pek çok üniversitesiyle uluslararası işbirliği yapma imkânları sağlanmaktadır. Üniversitemizin bugün yirmi üç Avrupa ülkesi ile 160 Erasmus ve otuz altı ülke ile de Mevlana anlaşması bulunmaktadır.

Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilerin her sene artan sayısı, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin temel hedeflerinden biri olan uluslararası niteliklere sahip kampus ortamı oluşturma düşüncesinin önemli bir göstergedir. Bugün 62 ülkeden, yaklaşık 1200 uluslararası öğrencisiyle üniversitemiz Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrencisi olan üniversitelerinden biri konumundadır.

Uluslararası öğrencilerin Ondokuz Mayıs Üniversitesine başvurularını kolaylaştırmak ve bir standart getirebilmek amacıyla Üniversitemiz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2011-2012 Akademik yılından itibaren OMÜ-YÖS’ü (Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı’nı) gerçekleştirmeye başlamıştır. Adayların bu sınava kolay katılabilmeleri amacıyla sınav 2012-2013 Akademik yılında 16 farklı ülkede (Türkiye, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Etiyopya, Fransa, Güney Afrika, İran, İsviçre, Kırgızistan, Kosova, Malavi, Nijerya, Suudi Arabistan ve Tacikistan) ve 26 merkezde gerçekleştirilmiş; sınava yaklaşık 5000 öğrenci başvurmuştur. OMÜ-YÖS Sınavı Türkiye’de 51 devlet 22 vakıf olmak üzere 73 Üniversite tarafından geçerli sayılmaktadır.

Neden OMÜ?

Sorgulayan ve çözümleyen öğrenciler yetiştiriyor.
Gelişen teknolojileri kullanıyor.
Öncü ve yenilikçi kalite anlayışıyla; bilim, eğitim ve sağlık hizmeti sunuyor.
Öğrenci sayısı başına düşen öğretim üyesi Türkiye ortalamasının üzerindedir.
Kültürel ve sosyal yaşama önem veriyor.
Sürekli kendini yeniliyor ve öğrencisini dinliyor.
Uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

KAYIT BİLGİLERİ

2013-ÖSYS   ek yerleştirme sonucunda ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'ni tercih ederek üniversitemize yerleşmiş bulunmaktasınız. Aşağıdaki linklerden ulaşabileceğiniz belgeleri doldurup Kesin Kayıt için geldiğinizde beraberinizde getirmeniz ayrıca öğrenci Öğrenim ücretlerinizi (İkinci Öğretim) bulunduğunuz yerdeki Akbank şubelerine yatırmış olmanız halinde, yoğunluğu kısmen azaltacaktır.

Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 7-9 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların kayıt olmak için, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye 7-9 Ekim 2013 tarihlerinde, kayıt için gerekli belgeler ile başvurmaları gerekmektedir. 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a)  Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi   
b)  Aday  ek  puandan  yararlanarak  ya  da  sınavsız  geçişle  yerleştirilmiş  ancak  alanı  diplomasında  veya mezuniyet belgesinde  belirtilmemişse,  hangi  okul  ve  alandan  mezun  olduğunu  gösterir  resmî  belge  (METEM programlarından  mezun  olanların  diplomalarında  okul  adı  olarak,  diplomayı  düzenleyen  merkezin  adı yazılmaktadır.)
c)  12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf   
d) Öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge ÖSYS  ile  bir  yükseköğretim  programına  yerleşen  yükümlülerin  askerlik  durumları,  üniversiteler  tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr İnternet adresinde görülebilecektir. 
Adayların  askerlikle  ilgili  sorunları  için  askerlik  şubelerine,  kredi  konusunda  ayrıntılı  bilgi  için  de  üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.  
Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. 
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR 
a)  Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. 
b)  Kayıt için istenen  belgelerin  onaysız  sureti  veya  fotokopisi  kabul  edilmez. Ancak aslının getirilmesi  suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. 
c)  Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz. 
d)  Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. 
e)  Yükseköğretim kurumları,  kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f)  Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir. 2013-ÖSYS  sonucunda  herhangi  bir  yükseköğretim  programına  yerleşmeleri  durumunda  bu  adayların  kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı  kazandıkları  programda  eğitime  devam  edebilecek,  tecil  sürelerinin  sona  ermesi  halinde  askerlik  erteleme haklarını  kaybettiklerinden  bu  durumdaki  adayların  kayıtları  dondurularak,  askerlik  hizmetlerini  yaptıktan  sonra 
eğitime devam edebileceklerdir. 

PROGRAMLAR

Meslek Y.O
Yüksek Lisans
Lisans
Doktora
İkinci Öğretim
Uzaktan Eğitim

Bölümleri listelemek için lütfen fakülte isimlerine tıklayınız

Diş Hekimliği Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Fen - Edebiyat Fakültesi

Hukuk Fakültesi

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

İlahiyat Fakültesi

İletişim Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

Samsun Sağlık Yüksekokulu

Sivil Havacılık Yüksekokulu

Tıp Fakültesi

Veteriner Fakültesi

Ziraat Fakültesi

FİZİKSEL İMKANLAR

Üniversitemiz, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi, Üniversite öğrencilerinin eğitimi yanında, tüm akademik ve idari personellerimiz ile üyelerimize su sporunu sevdirmeyi amaç edinmiştir.OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu’muz Uluslararası Yüzme Federasyonu standartlarına uygun 50 metre boyunda, 25 metre eninde, 2 metre derinliğinde (derinlik her alanda sabittir) ve 8 kulvarlı Türkiye’nin en büyük kapalı olimpik yüzme havuzlarından biridir. Spor Merkezi’mizde su sporlarının yanı sıra Fitness Center , Sauna, Halı saha, Kapalı Tenis Kortu, Squash, Masaj, Masa Tenisi ve Bilardo gibi hizmetler de sunulmaktadır.

* Denize sıfır,* Ücretsiz 100 araç kapasiteli otopark,* Kablosuz internet bağlantısı,* Plaj ve eğlence alanı,* Su sporları ekipmanları satışı,* Kafeterya ve dinlenme salonu

Uzay Gözlemevi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gözlemevi, Prof. Dr. Hüseyin KALKAN danışmanlığında ve Astronomi Kulübü Üyelerinin 3 yıllık amatör çalışmaları ile projelendirilmiş, Rektör Prof. Dr. Ferit BERNAY ve ülkemizin önemli astronomları Prof. Dr. Zeki ASLAN, Prof. Dr. Dursun KOÇER, Prof. Dr. Osman DEMİRCAN ve Doç. Dr. Berahitdin ALBAYRAK'ın katılımı ile 1 Haziran 2006 tarihinde açılmıştır. Şu anda Türkiye'deki 6 üniversite gözlemevinden biri konumundadır. Yükseklik ve atmosfer koşullarının pek uygun olmamasına rağmen Samsun ve çevresinde bulunan tek faal gözlemevidir. Açılışından bu yana, Güneş Sisteminin bazı üyeleri ve bilinen değişen yıldızlar ile deneme gözlemleri yapılmış ve önemli gök olaylarının olduğu günlerde şenlikler düzenlenmiştir. Şimdilik bir taraftan bilimsel araştırmalara veri sağlamak için alt yapı çalışmaları yürütülürken diğer taraftan üniversite öğrencilerinin ilgili derslerinde işledikleri konulara laboratuar işlevini üstlenmekte ve toplumun Astronomi konusunda aydınlatılması amacıyla kapılarını daima gökyüzü meraklılarına açık tutmaktadır.

Fitness Center
Halı Saha
Sauna
Spor Merkezi
Tenis Kortu
Uzay Gözlemevi
Yarı Olimpik Havuz

Sosyal Olanaklar

Öğrencilerin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını değerlendirmek ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini ve katılımlarını sağlamak ve yeni ilgi alanları kazanmalarına imkân sağlayarak yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine imkân verecek hizmetler sunmak;

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nca fiziki-moral sağlıklarına özen gösteren bireyler olarak, düzenli disiplinli çalışma alışkanlıkları kazandırılması amacıyla etkinliki düzenleyen, danışman öğretim elemanları gözetiminde farklı bölümlerdeki öğrencilerin bir amaç doğrultusunda ders dışı zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle değerlendirebilmek ve geliştirebilmeleri amacıyla öğrenci topluluklarıi kurulmuş (2011 yılında 59, 2012 yılında 69 öğrenci topluluğu faaliyet göstermektedir) ve kurulmaya devam edilmektedir.

Her yıl Üniversitemizin kuruluş yıldönümü olan Nisan ayında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca düzenlenen, Geleneksel Kuruluş Yıldönümü Şenlikleriyle (kültürel ve sportif faaliyetler) öğrenci motivasyonu sağlanmaktadır.

Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla çeşitli alanlarda uzman öğreticiler temin edilmekte, bu alanlarda eğitim ve kurslar verilmektedir. Öğrencilerimize yönelik usta öğrenciler tarafından verilen “Bağlama, Karete, Taekwando, judo, Gureş, Aerobik, Karikatür, Halk Oyunları, Türk sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tiyatro Kursları” düzenlenmektedir.

Basketbol
Boks
Dağcılık
Futbol
Güreş
Hentbol
Müzik
Okçuluk
Oryantring
Satranç
Taekwondo ve Karate
Tiyatro
Voleybol

FOTO/VİDEO

YEMEK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım