YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Namık Kemal Üniversitesi

Namık Kemal Üniversitesi
Tekirdağ
Kampüs içi Yurt Var
-
Yabancı Dil
2006 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Namık Kemal Üniversitesi 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan 5467 sayılı kanunla kurulmuştur.

Bu kanunla, daha önce Trakya Üniversitesi’ne bağlı olan; Ziraat Fakültesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu ile Tekirdağ Meslek Yüksekokulu, Çorlu Meslek Yüksekokulu, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, Hayrabolu Meslek Yüksekokulu, Malkara Meslek Yüksekokulu, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu, Muratlı Meslek Yüksekokulu, Saray Meslek Yüksekokulu, Şarköy Meslek Yüksekokulu Namık Kemal Üniversitesi’ne devredilmiştir.

Aynı yasa ile Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Rektörlüğe bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Diller, Güzel Sanatlar ve Beden Eğitimi Bölümleri kurularak, Üniversitemizin oluşumuna katılmıştır.

Tekirdağ Meslek Yüksekokulu 23/05/2008 tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrılmıştır. 15/04/2009 tarihinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasıyla da meslek yüksekokulu sayısı 11’e yükselmiştir.02/02/2009 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu kurulması, 07/06/2010 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile de Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi kurulması kararlaştırılmıştır.23/06/2012 tarihli ve 28332 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2012-3209 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Veteriner Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 04/08/2012 tarihli ve 28374 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2012-3363 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile de İlahiyat Fakültesi kurulması kararlaştırılmıştır. Böylece fakülte sayısı 8 ‘e, Yüksekokul sayısı 3’e çıkmıştır.

Namık Kemal Üniversitesi, 2006 yılında başlayan yapılanma sürecinin ilk çalışmalarını Trakya Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde, daha sonra Tekirdağ’daki Namık Kemal Üniversitesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirmiştir. Rektörlük birimleri 2007 yılının Kasım ayında Tekirdağ merkezinde bulunan eski belediye binasında hizmet vermeye başlamış ve 2008 yılının Ocak ayından 2009 yılının Aralık ayına kadar Değirmenaltı Yerleşkesindeki Ziraat Fakültesi Dekanlık Binasında hizmete devam etmiş, Ocak 2010 tarihinden itibaren Merkezi Derslik binasında hizmet vermeye başlamış, yapımının tamamlanmasıyla birlikte Temmuz 2012 tarihinden itibaren ise yeni Rektörlük binasında taşınmış olup hizmetlerini burada sürdürmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde Rektörlüğe bağlı olarak üniversitenin eğitim verdiği, araştırma yaptığı tüm alanlarda, eğitim ve sosyal etkinlik programları düzenleyerek kamu ve özel sektör ile uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak için faaliyet göstermesi planlanan Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM); sağlık alanında eğitim veren akademik birimlerin uygulama ve araştırma imkanları sağlamak ve kaliteli sağlık hizmeti vermek için Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (HASTANE); üniversite birimlerinin ortak ihtiyacı olan ileri araştırma düzeneklerini temin ederek, üniversite bünyesinde veya Merkeze bağlı olarak kurulan AR-GE birimlerinde ortak kullanıma sunmak için Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM); yurt içinde ve yurt dışında kadın sorunlarıyla ilgili her alanda, özellikle ekonomik sorunlar, kooperatifçilik, kadın istihdamı ve girişimcilik konularında bilimsel inceleme, araştırma, toplantı, yayın, konferans, kültürel projeler ve eğitim çalışmaları yapmak, mevcut sorunları çözüm önerileri ile ortaya koymak ve bunların uygulanmasını sağlayarak ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak, için Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM); Türkçenin öğretimi üzerine yöntem ve teknikler uygulamak ve geliştirmek, Türkçe eğitimi programları çerçevesinde Türkçenin eğitimi-öğretimi ile ilgili uygulama ve araştırmalar yapmak, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili projeler üretmek ve bunları yayın organları aracılığıyla paylaşmak için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER); uydu, ses, grafik, bilgisayar, çoklu ortam gibi araçların yardımıyla eğitimi uzaktaki öğrencilere ulaştırarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, daha geniş kitlelere eğitim hizmeti götürmek, farklı mekanlardaki uzmanlardan yararlanmak ve her bireye bir ölçüde dilediği gibi hız ve yöntemle öğrenme imkanı sağlayarak geleneksel eğitimin sınırlılıklarını gidermek amacıyla Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKUZEM) kurulmuştur.

Böylece Namık Kemal Üniversitesi, 8 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 6 Araştırma ve Uygulama Merkezi, Rektörlüğe bağlı 5 Bölüm Başkanlığı, toplam 26.500 öğrencisi ve 1.324 akademik ve idari personeli ile yeni kurulan üniversiteler arasında önemli bir kurum haline gelmiştir.

Üniversitemiz, nitelikli eğitimi, araştırma projeleri ve bilimsel yayınları ile ülkemize önemli katkılar sağlamaya aday bir üniversite konumunda yarınlara emin adımlarla yürümektedir.

PROGRAMLAR

Meslek Y.O
Yüksek Lisans
Lisans
Doktora
İkinci Öğretim
Uzaktan Eğitim

Bölümleri listelemek için lütfen fakülte isimlerine tıklayınız

Çorlu Mühendislik Fakültesi

Fen - Edebiyat Fakültesi

Güzel Sanatlar, Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

Sağlık Yüksekokulu

Tıp Fakültesi

Ziraat Fakültesi

FİZİKSEL İMKANLAR

Fitness Center
Halı Saha
Kapalı Havuz
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane
Sauna

Sosyal Olanaklar

SOSYAL YAŞAM

Merkez ilçede bulunan alışveriş merkezi, restoranlar öğrencilerimize zevkli zamanlar geçirtebilecek kalitededir. Şehrin denize olan konumu da bu durumu pekiştirmektedir. Ayrıca çok sayıda kafeterya ve sinema salonları da bulunmaktadır. 
Değirmenaltı Yerleşkemizde bulunan kafeteryalar öğrenci ve personelin hizmetine sunulmuştur. Yerleşkelerimizde çok sayıda öğrenciye hizmet verecek kantinler bulunmaktadır. 
Öğrenci yemekhanelerimiz de uzman diyetisyen ve gıda mühendislerince kendi mutfaklarımızda hazırlanan yemeklerimiz öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi amaçlanarak hazırlanmaktadır.

Spor Merkezimizde,

ve daha fazlasını bulabileceksiniz.

KÜ TOPLULUKLAR
ARAMA KURTARMA TOPLULUĞU
AR-GE İNOVASYON TOPLULUĞU
AŞÇILIK TOPLULUĞU
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE TOPLULUĞU
AVRUPA ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
BASKETBOL TOPLULUĞU
BİLİM KURGU VE FANTASTİK EDEBİYAT TOPLULUĞU
BİLİŞİM TOPLULUĞU
BİSİKLET TOPLULUĞU
BİYOMEDİKAL TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME TOPLULUĞU
BİYOSİSTEM TOPLULUĞU
BİYOTEKNOLOJİ TOPLULUĞU
ÇEVRE TOPLULUĞU
DAĞCILIK VE KAMPÇILIK TOPLULUĞU
EKONOMİ TOPLULUĞU
FOTOĞRAF TOPLULUĞU
FRANCOFOLİE TOPLULUĞU
GENÇ KİMYAGERLER TOPLULUĞU
GENÇ TEMA TOPLULUĞU
GIDA TOPLULUĞU
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER TOPLULUĞU
HALK DANSLARI TOPLULUĞU
HAVACILIK TOPLULUĞU
İŞLETME ve GİRİŞİMCİLİK TOPLULUĞU
KALİTE VE VERİMLİLİK TOPLULUĞU
KİŞİSEL GELİŞİM TOPLULUĞU
MATEMATİK TOPLULUĞU
MEDENİYET ve DÜŞÜNCE TOPLULUĞU
MÜZİK TOPLULUĞU
NKÜ BEŞİKTAŞLILAR TOPLULUĞU
NKÜ ÇORLU GENÇ GİRİŞİMCİLER TOPLULUĞU
NKÜ GENÇ EDEBİYATÇILAR TOPLULUĞU
NKÜ TIBBİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU
NKÜ TÜRK KIZILAYI TOPLULUĞU
NKÜ YOGA TOPLULUĞU
ROBOT TOPLULUĞU
SATRANÇ TOPLULUĞU
SUALTI TOPLULUĞU
TARİH TOPLULUĞU
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ TOPLULUĞU
TENİS TOPLULUĞU
TIP TOPLULUĞU
TİYATRO TOPLULUĞU
TREKKİNG TOPLULUĞU
ULUSLARARASI ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU (IEEE)
UZAKDOĞU SPORLARI TOPLULUĞU
VOLEYBOL TOPLULUĞU
YELKEN TOPLULUĞU
YÜZME TOPLULUĞU
ZOOTEKNİ TOPLULUĞU

Basketbol
Bisiklet Klubü
Fotoğrafçılık
Futbol
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Görsel Sanatlar
Havacılık Uzay
Müzik
Robot ve Teknoloji
Satranç
Sualtı Sporları
Tenis
Tiyatro
Voleybol
Yelken
Yoga
Yüzme

FOTO/VİDEO

YEMEK

Namık Kemal Üniversitesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Namık Kemal Üniversitesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Namık Kemal Üniversitesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım