YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Bilimin Parlayan Yıldızı...

Fırat Üniversitesi
Elazığ
Kampüs içi Yurt Yok
-
Yabancı Dil
1975 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Zengin bir kültür hayatı bulunan Elazığ ve ilçelerinde eğitim ve öğretime başlayan ve daha sonrada Bingöl, Muş, Tunceli illeriyle Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yükseköğretim kurumlarına sahip olan ve 2547, 2809, 3337 ve 3389 sayılı kanunlarla bugünkü hüviyetini kazanan Fırat Üniversitesi’nin kuruluşu, kademeli olarak gerçekleşmiştir. Büyük Önder Atatürk, 1936 yılında üniversitelerin yurt sathında yaygınlaştırılması gerektiğine işaret etmiş ve Ulu Önder’in bu işaretleri doğrultusunda Doğu Anadolu’da üniversite kurulmasının doğru olacağı vurgulanmıştır. 

Bu gelişmelerin sonucu olarak 1942 yılında düzenlenen “Ikinci Üniversite Haftası”da Elazığ’da yapılmıştır. Bu haklı teşebbüslerin desteklediği, Elazığ’da bir yükseköğretim kurumuna sahip olma çabaları nihayetinde, 1967 yılında gerçekleşmiştir. 1967 yılında Yüksek Teknik Okul açılmış, aynı yıl içinde Ankara Üniversitesi Senatosu’nun Elazığ Veteriner Fakültesi’nin kurulmasını öngören kararı Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanmıştır.

Teknik Yüksekokul, 1184 Sayılı Kanunla 1969 yılında Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (EDMMA)’ne dönüşmüş, Veteriner Fakültesi de 1970 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlı olarak öğretime açılmıştır. Kuruluşu 11 Nisan 1975 tarih ve 1873 Sayılı Kanunla gerçekleşen Fırat Üniversitesi’nin çekirdeğini Veteriner Fakültesi oluşturmuştur. 1975–1976 eğitim öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakülteleri’nin de ilavesiyle Üniversite, eğitim ve öğretime üç fakülte ile başlamıştır. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun ve 41 sayılı KHK ile yeniden düzenlenen Fırat Üniversitesi’nde Fen ve Edebiyat Fakülteleri birleştirilerek Fen-Edebiyat Fakültesi adını almış, EDMMA (Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi) ise Mühendislik Fakültesi’ne dönüştürülerek üniversite bünyesinde yer almıştır.

1983– 1984 eğitim-öğretim yılında, kuruluş çalışmaları tamamlanan Tıp ve Teknik Eğitim Fakülteleri, 1992 yılında Su Ürünleri Fakültesi ve 1998–1999 eğitim-öğretim yılında Eğitim Fakültesi’nin, 2001–2002 eğitim öğretim döneminde Iletişim Fakültesi’nin eğitim-öğretime açılmasıyla birlikte üniversite bünyesindeki fakülte sayısı dokuza çıkmıştır. Fırat Üniversitesi Muş Eğitim Fakültesi, 2809 Sayılı Kanunun ek 30. maddesine istinaden, T. C. Bakanlar Kurulu’nun 06.08.1998 tarih ve 98/1462 Sayılı Kararı ile kurulmuştur. T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ nın 26.04.2006 tarih ve 1142 sayılı yazısı ile 2006–2007 öğretim yılında Muş Eğitim Fakültesi Ilköğretim Bölümü Okul öncesi eğitim öğretmenliği programına 40, Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Öğretmenliği Programına 30 öğrenci alınması kararlaştırılmıştır. Bir başka yeni fakültemiz olan Bingöl Ziraat Fakültesi’nin de temeli atılmıştır. Ayrıca Tunceli Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nin kuruluş kararı çıkmış, ancak, eğitim-öğretime açılamamıştır. 1983 yılında Tunceli ve Bingöl Meslek Yüksekokulu, 1987 yılında Muş Meslek Yüksekokulu, 1989 yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 1992 yılında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Keban Süleyman DEMIREL Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Bunları 1995 Yılında Maden Meslek Yüksekokulu ile Sivrice Meslek Yüksekokulu, 1996 yılında Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu, 1997 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Elazığ Sağlık Yüksekokulunun kuruluşları takip etmiştir.

Muş Malazgirt Alparslan Meslek Yüksekokulu’nun 2001–2002 yılında eğitim öğretime açılmasıyla birlikte yüksekokul sayısı 13’e ulaşmıştır. 2001–2002 Eğitim - Öğretim Yılında öğrenci alımına başlayan Devlet Konservatuarı, 2004–2005 Eğitim - Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

PROGRAMLAR

Meslek Y.O
Yüksek Lisans
Lisans
Doktora
İkinci Öğretim
Uzaktan Eğitim

Bölümleri listelemek için lütfen fakülte isimlerine tıklayınız

Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu

Eğitim Fakültesi

Elazığ Sağlık Yüksekokulu

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

İlahiyat Fakültesi

İletişim Fakültesi

İnsani Ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

Su Ürünleri Fakültesi

Teknoloji Fakültesi

Tıp Fakültesi

Veteriner Fakültesi

FİZİKSEL İMKANLAR

Üniversitemiz, Rektörlük ve Mühendislik Fakültesi Kampüsleri ile birlikte on üniteden oluşmaktadır. Rektörlük Kampüsü, hazine adına tapulu ve üniversitemize tahsili 881.872 m2’lik alan ile kamulaştırılarak, üniversitemiz adına tescil edilen 532.522 m2 olmak üzere toplam 1.414.394. m2 Mühendislik Fakültesi Kampüsü ise hazine adına tapulu ve Üniversitemize tahsisli 626.092 m2 yüzölçümündeki alanlar üzerine kurulmuşlardır. 
 

Üniversitemize bağlı Araştırma ve Uygulama Çiftliği iki ünite halinde; Kesik Köprü’de 6.694.969 m2 ve Yurtbaşı’nda 418.732 m2 yüzölçümündeki arazi üzerine faaliyetlerine devam etmektedir. Sivrice Cevizdere’de ise 4.285 m2’lik Üniversitemiz Eğitim ve Dinlenme Tesisleri kurulmuştur. Harmantepe-Cip Barajı’nda 15.700 m2 yüzölçümündeki arazi üzerine, Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi’ne bağlı Su Ürünleri Tesisleri bulunmaktadır. Üniversitemize bağlı Bingöl Meslek Yüksekokulu 125.000 m2, Tunceli Meslek Yüksekokulu 27.960 m2, Muş Meslek Yüksekokulu 11.329 m2 ve Kemaliye H. Ali AKIN Meslek Yüksekokulu 1596 m2 yüzölçümündeki arazi üzerine kurulmuştur. Üniversitemiz Fırat Tıp Merkezi, 30.000 m2’lik bir alan üzerine kurulu olup 1998 yılında hizmete sunularak Elazığ’ın ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne sağlık hizmeti vermektedir. Üniversitemiz de akademik ve idari personelimiz için toplam 304 daireden oluşan lojmanlarımız vardır. Mevcut lojmanların; 154 adedi Rektörlük, 150 adedi Mühendislik Kampüsündedir. 
 

Açık Basketbol Sahası
Bankalar
Bilgisayar Laboratuvarı
Çim Futbol Sahası
Çok Amaçlı Salon
Fitness Center
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane
Spor Merkezi
Tenis Kortu

Sosyal Olanaklar

Öğrencilerimizin beden ve ruh yapılarının sağlıklı olabilmesi, zorluklara dayanıklı, kötü alışkanlıklardan arınmış bir toplum olarak oluşmasında önemli bir unsur olan spor faaliyetleri,  Üniversitemizde yaygın bir şekilde devam ettirilmektedir.

Üniversitemiz Üniversite Sporları Federasyonu’nun Faaliyet  Programı’nda bulunan 16 branşa katılmak için müracaatta bulunmuştur. Faaliyet Programı’nda toplam 16 katılım gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz toplam 16 branşla Federasyon Faaliyetleri’ne katılımı tamamlamıştır.

Basketbol
Binicilik
Bisiklet Klubü
Boks
Dağcılık
Fotoğrafçılık
Futbol
Gezi
Güreş
Havacılık Uzay
Hentbol
Jimnastik
Kayak
Medya İletişim
Müzik
Satranç
Sinema
Su Üstü Sporları
Sualtı Sporları
Taekwondo ve Karate
Tenis
Tiyatro
Voleybol

FOTO/VİDEO

YEMEK

Fırat Üniversitesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Fırat Üniversitesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Fırat Üniversitesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım