YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Cumhuriyet Üniversitesi
Sivas
Kampüs içi Yurt Var
-
Yabancı Dil
1974 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Sivas'ta Üniversite kurma çalışmaları 1966 yılında 4 Eylül Üniversitesi Kurma ve Koruma Derneği'nin kuruluşu ile başlamıştır. Derneğin ilk yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyordu; Başkan Dr. Rahmi Karahasanoğlu, 2. Başkan Necmettin Çubukçu, Genel Sekreter Şefik Sümbüloğlu, Muhasip Üye Fikret Polater, Veznedar Üye Nezir Özdemir, Üyeler Selahattin Ortaç, Fethi Peker, Halil Kaya, Hazım Zeyrek, Muhlis Arat ve Yavuz Bülent Bakiler.

      4 Eylül Üniversitesi Kurma ve Koruma Derneği ve Sivaslı bürokratların yaptığı çalışmaların ardından Cumhuriyet'in 50'inci yılının kutlanması çerçevesinde TBMM'de alınan bir kararla 5 Nisan 1973 tarih ve 1701 sayılı 50. Yıl kutlama kanununun 5. Maddesinin (b) fıkrası ("50. Yıl münasebetiyle Sivas'ta ilk fakültesi 29 Ekim 1973'te öğrenime başlamak üzere Cumhuriyet Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulur") ile Cumhuriyet Üniversitesi, kuruluş çalışmalarına başlanmıştır. Bu maddeye ek olarak 9 Şubat 1974 tarih ve 14794 sayılı yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 1788 sayılı Cumhuriyet Üniversitesi Kuruluş Yasası ile resmen kurulmuştur.

      21 Kasım 1974 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muvaffak Akman, Üniversitelerarası Kurulun aldığı kararla Cumhuriyet Üniversitesi'nin kurucu rektörü olarak göreve atanırken ilk dekan ise Prof. Dr. Yılmaz Sanaç olmuştur.

      Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 1973-1974 eğitim öğretim döneminde 50 öğrencisi ile eğitime başlamıştır. 1974 yılında Cumhuriyet Üniversitesi'ne devredilen 400 yataklı Sivas Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ni Rektör Prof. Dr. Muvaffak Akman boş olarak devralmış ve 1975 yılında ise Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak hizmete açılmıştır.

      2 Kasım 1975 tarihinde Başbakan Süleyman Demirel, bakanlar ve halkın yoğun katılımı ile Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde temel atma töreni yapılarak ilk binaların yapımına başlanılmıştır.

      Kurucu Rektör olarak göreve başlayan Prof. Dr. Muvaffak Akman 1974-1978 yılları arasında rektörlük yaptı.

      1978-1980 yılları arasında Prof. Dr. İbrahim Alev'in rektörlük yaptığı Cumhuriyet Üniversitesi'nde sırasıyla 1981 yılında Prof. Dr. Erfüz Edgüer ve 1982 yılında ise Prof. Dr. Mahir Tevruz, 1982-1992 yılları arasında Prof. Dr. Muvaffak Akman ikinci kez rektör olarak görev yapmıştır. 1992-1996 yılları arasında rektörlük yapan Prof. Dr. Asım Gültekin'in ardından 1996-2004 yılları arasında Prof. Dr. Ferit Koçoğlu, 2004-2008 yılları arasında Prof. Dr. Mehmet Bakır ve 2008-2012 yılları arasında ise Prof. Dr. İlyas Dökmetaş rektörlük yapmıştır.

      Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından Cumhuriyet Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Faruk Kocacık, 6 Ağustos 2012 tarihinde göreve başlamış ve halen bu görevi sürdürmektedir.

      Cumhuriyet Üniversitesi, Ocak 2013 tarihi itibariyle 16 Fakülte, 4 Enstitü, 5 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksek Okulu, 1 Konservatuar, 38766 öğrencisi, 1556 akademik ve 1483 idari personel ile Türkiye'nin seçkin üniversiteleri arasında yerini almıştır.

PROGRAMLAR

Meslek Y.O
Yüksek Lisans
Lisans
Doktora
İkinci Öğretim
Uzaktan Eğitim

Bölümleri listelemek için lütfen fakülte isimlerine tıklayınız

Diş Hekimliği Fakültesi

Eczacılık Fakültesi

Edebiyat Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Fen Fakültesi

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

İlahiyat Fakültesi

İletişim Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Suşehri Sağlık Yüksekokulu

Teknoloji Fakültesi

Tıp Fakültesi

Veteriner Fakültesi

Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

FİZİKSEL İMKANLAR

Çok Amaçlı Salon
Kapalı Havuz
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane

Sosyal Olanaklar

Kültürel Faaliyetler

Üniversitemizdeki kültürel etkinlikler Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca gerçekleştirilmektedir. Daire Başkanlığımıza ve diğer akademik birimlere bağlı kulüp ve toplulukların sosyal kültürel ve sportif etkinliklerini gerçekleştirmelerinde bütçe olanakları çerçevesinde destek verilmektedir. Etkinliklerimizin amacı; öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine, yeni ilgi alanlarıyla birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarına; bilimsel gelişmeleri yakından takip etmelerine, isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak, kültürel açıdan gelişmelerine yardımcı olmaktır.

Kültürel etkinliklerimiz tüm öğrencilerimize açık olup, etkinliklerimize katılmak isteyen öğrencilerden herhangi bir ücret alınmamakta ve kendilerine etkinlikleri gerçekleştirmede her türlü destek sağlanmaktadır.

Gerçekleştirilen etkinliklerimiz; Sivas Merkez Kampusünde yer alan Kültür Merkezi Salonları, Merkezi Amfi Salonları ve Dairemiz tarafından oluşturulan çalışma salonlarında yürütülmektedir.

Üniversitemiz için artık gelenekselleşen Bahar Şenliği Etkinlikleri oldukça yoğun geçmekte; ünlü sanatçıların konserleri, spor müsabakaları ve yarışmalarla dolu bir haftayı öğrencilerimiz doyasıya eğlenerek yaşamaktadır. Ayrıca, üniversiteler arası organizasyonlar, etkinlik programını zenginleştirmekte, öğrencilerimizin diğer üniversite öğrencileriyle iletişimini arttırmaktadır.

Sportif Faaliyetler

Üniversitemiz spor hizmetlerinin amacı, öğrencilerin ve çalışanların;
Beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek,
Disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırmak,
Spora ilgi duymalarını sağlamak,
Enerjilerini spor faaliyetlerine yöneltmek,
Boş zamanlarını ilgi duydukları spor dalında değerlendirmelerini sağlamak,
Üniversitenin tüm spor tesis ve malzemelerini tek elden kullandırarak elemanların planlı bir şekilde çalışmalarını ve bir merkezden yönetilmelerini sağlamaktır
Bu hizmetler Üniversite içi (Fakülte ve Yüksekokullar arası) ve Üniversiteler arası faaliyetler olarak yürütülmektedir. Üniversiteler arasındaki faaliyetler T.C Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Üniversiteler Spor Federasyonu faaliyet programları dahilin de yapılmaktadır. Faaliyet gösteren spor dalları Atletizm, Basketbol, Jimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Kayak, Voleybol, Dağcılık, Badminton, Karate, Tekvando, Boks, Kros, Orientring, Tenis, Su Kayağı, Jet-Ski, Bile Güreşi, Salon Futbolu ve Plaj Hentbolu'dur.

1998-1999 eğitim-öğretim döneminde Sualtı Sporları Can Kurtarma Su Kayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu ile işbirliği yapılarak bu spor faaliyetlerine de başlanmıştır.

Üniversite içi faaliyetlerimizden öğrencilere ve personele yönelik futbol, basketbol, voleybol, bisiklet, tenis, kros, sağlıklı yaşam yürüyüşü ve doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenlenmektedir.

Hafta sonları 10-20 km. mesafelerde doğa yürüyüşleri (zirve tırmanışı, kanyon geçişi) ve mağaralar gezilip görülmektedir.

Bahar Döneminde etkinliklerimiz artarak devam etmekte olup; gelenekselleşmiş olan Halk oyunları Şöleni ve Gençlik Şöleni bu dönemde gerçekleştirilmektedir.

Basketbol
Boks
Dağcılık
Doğa Sporları
Futbol
Görsel Sanatlar
Güreş
Hentbol
Jimnastik
Kayak
Oryantring
Psikoloji
Taekwondo ve Karate
Tenis
Voleybol

FOTO/VİDEO

YEMEK

Cumhuriyet Üniversitesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Cumhuriyet Üniversitesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım