YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Dönme Dolap Anaokulu ilk olarak 2007 yılında Libadiye’de açtığı anaokulu ile eğitim sektöründeki yerini almıştır.Eğitim hayatına Bulgurlu’da devam etmiş olup hala bu bölgede faaliyet gösterir.

Dönme Dolap Anaokulu
İstanbul Anadolu Yakası
İngilizceYabancı Dil
2007 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

Hazırlık grubu çalışmalarındaki temel unsur ; 6 yaş çocuklarının ilkokul sürecine yeteneklerini bilen ve kullanan , çevresel farkındalığı gelişmiş,özbakımını gerçekleştirebilen,kendini uygun biçimde ifade edebilen,yaratıcı ve analitik düşünüp olası problemlere farklı çözüm stratejileri getirebilen bireyler olarak hazırlanmalarını sağlamaktır. Programın içeriğinde ;

  1. Temel sosyal beceriler
  2. Temel matematik becerileri
  3. Türkçe eğitimi
  4. İngilizce Eğitimi
  5. Yetenek Geliştirme Programı



BİLİŞSEL FAALİYET
Bilişsel faaliyetler Hazırlık grubunun önümüzdeki akademik yılda ilkokul başlayacağı için yapılan, küçük kaslarını koordineli bir biçimde kullanmakla başlayıp zaman içinde kağıt kalem kullanarak yönergeleri doğru yapabilme üzerine geliştirilmiş faaliyetlerdir. Her faaliyet günlük konuyla ilgili bir hedefi desteklemek üzere sınıf öğretmeni tarafında hazırlanır. Faaliyetlerin hazırlık aşamasında sınıf öğretmenleri kendi bilgilerini, Türkçe ve İngilizce kaynak kitapları ve Interneti kullanırlar. Haftalık konuyla ilgili her gün yapılan faaliyetler öğrencilerin gözlem dosyasında biriktirilir ve haftalık olarak veliye gönderilir.  

GRUP OYUNU
Grup oyunu Hazırlık sınıfında hava şartlarına bağlı olarak içerde veya dışarıda uygulanmaktadır. Grup oyunlarında söylenen şarkılar İngilizce ve Türkçe olarak söylenir. Çocukların sosyal duygusal ve dil gelişimini desteklemeyi hedefleyen bir çalışmadır. Grup oyunu her gün yarım saat olarak oynanır. 

SERBEST ZAMAN
Çocukların sınıf içindeki köşelerden yararlanarak, buradaki materyalleri kullanarak yeteneklerini ve ilgilerini genişletirler. Serbest zaman her gün sabahtan yarım saat öğleden sonra yarım saat olmak üzere toplam bir saat serbest oynadıkları zamandır. 

PLANLI SERBEST ZAMAN
Planlı serbest zaman üç aşamadan oluşur. Bunlar planlama, çalışma ve hatırlama-değerlendirmedir. Burada amaç çocukların İngilizce'yi günlük yaşamlarında kullanmaya başlamaları ve fikirlerini İngilizce olarak ifade etmelerini desteklemektir. Planlı serbest zamanda çocuklar çalışma zamanında yapmak üzere ne planladıklarını anlatırlar. Plan yaparak çocuklar fikirlerini ve kararlarını ifade edebilir, kendine olan güvenlerini ve kontrollerini arttırabilirler. Günlük yaşamlarında da plan yapmaya başlarlar. Çalışma zamanında çocuklar istedikleri malzeme ile çeşitli ilgi köşelerinde çalışırlar. Çalışma zamanı her çocuğun kendi planı doğrultusunda oynamaya başladığı zamandır. Hatırlama-değerlendirme bölümünde sebep-sonuç arasında ilişki kurma ve kişisel deneyimlerini başkalarıyla paylaşmasını içerir. 

FEN VE DENEY
Deney çalışmaları haftanın konusuna uygun olarak seçilir ve çocuklar bilimadamları olarak titiz bir çalışmayla deney yaparlar. Deney çalışmaları haftada iki kez olarak uygulanır. Çocukların yaptıkları gözlemler not edilir ve sergilenir. Ayrıca konuya uygun okul gezilerinde çocuklar çeşitli materyaller toplayarak sınıfta deney yapmak için kullanırlar. Hazırlık grubu deney yaptıkça malzeme kullanmayı, gözlem yapmayı, ve sebep-sonuç ilişkisi üzerine yorum yapmayı yaşarak deneyimlemiştir. 

ÖZEL ZAMAN
Hazırlık grubu haftada iki kez özel zaman için bir ayara gelmektedir. Burada amaç çocukların kendileri için özel olan okul içinde veya dışarıda yaşadıkları deneyimleri arkadaşlarıyla paylaşmalarıdır. Böylece çocukların dil gelişimleri desteklenirken sosyal duygusal açıdan da ilkokula hazırlanmaktadırlar. 

GÜNLÜK TUTMA

Hazırlık grubu her gün yarım saat olmak üzere o gün içinde ne yaptıklarını defterlerine not ederler. İsteyen çocuklar yazı çalışması olarak not ederken isteyen çocuklar gün içinde yaptıkları faaliyetlerin resmini yaparlar. Böylece günü kendi kendilerine değerlendirmiş olurlar. 

ALTERNATİF FAALİYET
Hazırlık grubu saat 18,00' a kadar etkinlik göstermektedir. Çocuklar günün ilerleyen saatlerine kadar bir çok etkinlik yaparlar. Servis çocukları eve gittikten sonra kalan grupla yapılan çalışmalara alternatif faaliyet denir. O gün içinde yapmadıkları ya da yarım kalan faaliyetlerini öğretmenleri eşliğinde tamamlarlar. 

ARTIK MATERYAL ETKİNLİĞİ
Hazırlık grubu artık materyalleri toplayarak çalışmalar yapmaktadır. Burada amaç çocukların yaratıcılıklarını desteklerken, geri dönüşümün önemini erken yaşta anlamalarını sağlamaktır. Evden getirdikleri ve okulda biriktirilen malzemelerle çeşitli çalışmalar yaparlar ve bunları okulda sergilerler. 

MUTFAK ETKİNLİKLERİ  
- Birçok kavramı tanıma fırsatı yaratan bu etkinliğimizde çocuklarımız ile küçük gruplar şeklinde mutfak malzemelerini tanımak ile başlayan çalışmalarımız farklı malzemelerin biraraya gelerek farklı lezzetler oluşturması ile devam eder.  PROJE ÇALIŞMASI Her ay bir konu hakkında derinlemesine bilgi edinmeyi içeren,bu bilgilenme sürecinde farklı düşünme teknikleri ve deneyimler kazandırmayı hedefleyen bir çalışmadır.Proje çalışmasında çocuklar bir ay boyunca konu ile ilgili dökümanları,materyalleri toplarlar;kendileri de bu dökümanlara ürettikleri malzemelerle destek olurlar.Okul projesi hem bireysel hem de sosyal gelişimi destekleyen çok önemli bir faaliyettir. * Çok yönlü düşünme * Farklı çözüm önerileri sunma * Birlikte öğrenme

Dönme Dolap Anaokulu Fiyatları

İNDİRİMLER

KAYIT BİLGİLERİ

Güncel ücretler için lütfen iletişime geçiniz.

Ana Sınıfı

FİZİKSEL İMKANLAR

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Dönme Dolap Anaokulu Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Dönme Dolap Anaokulu yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Dönme Dolap Anaokulu İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım