YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Yüce Fen Lisesi
Ankara
-
Yabancı Dil
1988 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

YÜCE DERSANE, ilk olarak 1983 yılında küçük bir üniversite sınavına hazırlık kursu/dersane olarak kurulmuştur. Bu kursa devam eden öğenciler üniversite giriş sınavlarında son derece başarılı oldular ve öğrenci sayısı artmaya başladı. Kısa sürede sektörde pek çok kişi YÜCE'nin adını ve verilen eğitimin kalitesini duymaya başladı.
 

Bu mütevazi dersanenin giderek artan başarıları Özel YÜCE Fen Lisesinin kurulmasını getirdi. Sadece 77 öğrenciyle 1988 yılında açılan YÜCE Fen Türkiye'nin ilk özel fen liselerinden biridir. İlk mezunlarını 1991 yılında vermiştir. YÜCE Fen'in okul müfredatı Matematik, fizik,kimya, biyoloji derslerini ağırlıkla içerir. Bu okulun öğrencileri ülke genelinde yapılan sınavla belirlenir.
 

YÜCE Fen Lisesi ilk zamanlarda Ankara şehir merkezinde Kızılay Bakanlıklar semtindeydi. Okula olan rağbetin her yıl artmaya devam etmesi kurum yönetimini ana sınıfından lise sona kadar toplu olarak hizmet sunmak üzere yeni bir okul yerleşkesi yapmaya yöneltti.
 

1995 yılında bu yeni okul yerleşkesi inşaatı başladı ve 1996 yılı Eylül ayında devrin Cumhurbaşkanı Sn. Süleyman DEMİREL, Milli Eğitim Bakanı ve diğer seçkin konuklar yerleşkenin açılış törenini onurlandırdı.
 

YÜCE Okullarının Ankara'nın Oran semtinde bulunan yerleşkesi ana sınıfından lise son sınıfa kadar yaklaşık 1600 öğrenci kapasitesine sahiptir. Her derslik 24-26 öğrenci alacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm yerleşke yaklaşık 7 dönümlük bir arazi üzerinde inşa edilmiştir ve toplam kullanılan kapalı alan 15,000 m2 dolayındadır. YÜCE ile benzer standartlar taşıyan çeşitli Avrupa okullarından pek çok kullanım ve mimarı detaylar örnek alınarak yapılmıştır.
 

YÜCE ULUSLARARASI ÇOCUK AKADEMİSİ (IKA)- İLKOKULU ORTAOKULU 4+4+4 eğitim yasası çerçevesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılında YÜCELAND, YÜCE Uluslararası Çocuk Akademisi(YÜCE IKA) olarak 36-66 ay grubuna hizmet vermeye başlamış, YÜCE İlköğretim Okulu 1-4.sınıfları kapsayan YÜCE İlkokulu ve 5-8. sınıfları kapsayan YÜCE Ortaokulu olarak iki ayrı okul bünyesinde hizmet vermeye başlamıştır.
 

YÜCE Koleji de Oran yerleşkesindeki okullardan biri olarak 1997 yılında kurulmuştur. YÜCE Koleji, YÜCE Fen Lisesinden farklı bir müfredata sahiptir, UB Diploma Programı uygulanır ve eğitim dili İngilizce olarak yapılır.
 

YÜCE Lisesi ise yine Oran yerleşkesinde yer alır. 2008 yılında kurulan YÜCE Lisesi'nde MEB genel lise programı ve YÖGEP derslerine ek olarak spor, görsel sanatlar ve sahne sanatları gibi sosyal alanlarda da öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine olanak tanınır.

Yüce Fen Lisesi Fiyatları

Ort. Sınıf Mevcudu 20

FİZİKSEL İMKANLAR

Akıllı Tahta
Bilgisayar Laboratuvarı
Çok Amaçlı Salon
Kütüphane
Spor Merkezi

SPOR & SANAT KULÜPLERİ

Basketbol
Gezi
Müzik
Satranç
Tiyatro

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Yüce Fen Lisesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Yüce Fen Lisesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Yüce Fen Lisesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım