YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi, Ataşehir

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi
İstanbul Anadolu Yakası
İngilizceYabancı Dil
2004 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi

 

“Öğrencilerimiz Önceliğimizdir!” anlayışı ile eğitim hizmetini en iyi şekilde vermeyi ilke edinmiş olan Adıgüzel Eğitim Kurumları, eğitim sektörüne 2004-2005 öğretim yılında ilk olarak Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi ile girmiştir. Sonrasında ise sırasıyla Özel Ataşehir Anaokulu (2005), Özel Ataşehir Adıgüzel İlkokulu/Ortaokulu (2006) ve Özel Adıgüzel Çekmeköy Anaokulu (2013) ile eğitimin her kademesinde iyi örnekler oluşturma çabasını sürdürmüştür.  Adıgüzel Eğitim Kurumları, 15 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Üniversitesi Araştırma ve Yardım Vakfı ile yapılan ortaklık sonucu İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları adını almıştır.

 

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü
 

Tiyatro Bölümünde eğitim sistemi, ilk iki yıl içinde öğrencilerin duygu ve düşüncelerini fark etmeleri, algı ve farkındalıklarının gelişimi, konsantrasyon çalışmalarına dayanmaktadır. İlk iki yıllık dönem öğrencilerin yaşlarına en uygun eğitim sistemi olan ve tüm dünyanın da benimsediği VİOLA SPOLİN sistemine dayanmaktadır. Bir araya gelmek, sorunlar üzerinde çalışmak, değiştirmek, dönüştürmekle ilerleme sağlanır.
 

Öğrenci, çalışmalardaki kazanımlarını kolaylıkla günlük yaşamına ve diğer derslerine taşıyabilir. Oyunculuk eğitimiyle kişisel dünyası ve bakış açısı genişleyen öğrencinin dış dünyayla ilişkileri gelişir.
 

Bu sistem öğrencinin içinde biriktirdiği kaygıları, korkuları, stresleri, gerilimleri, kendinde beğenmediği yönleri sağaltmayı ve arındırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümündeki eğitimde meditasyon ve rahatlama çalışmaları önemli bir yere sahiptir. Kaygılardan arındırılmış öğrencilerin kendilerini daha özgür, sağlıklı ve sorunlarla çözüm aşamasında daha güçlü oldukları gözlemlenmektedir.


 

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü
 

İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü; 9. Sınıftan itibaren, çocukların kişisel yetenekleri ve ilgileri göz önünde bulundurularak, akademik tercihleri doğrultusunda, kişiye yönelik güzel sanatlar fakültelerine hazırlık eğitimi vermeyi hedeflemektedir.
 

9. Sınıf eğitiminde; Temel Sanat ve Desen dersleriyle plastik sanatlar alanının temelinde var olması gereken öğrencilerin nesneyi görme, algılama, yerleştirme tekniklerini öğrenmeleri hedeflenmektedir. Bu derslerde doku, kompozisyon, kadraj ve renk bilgisi verilerek, plastik sanatların temelini oluşturan teknikler öğretilmektedir.
 

Öğrencilere 9, 10 ve 11. sınıflarda var olan Üç Boyutlu Sanat Atölye dersleriyle ilk yıl biçimleri geometrik formlarda algılayıp uygulayabilme çalışmaları yaptırılırken, 10 ve 11. sınıflarda öğrenciler, yaratıcılıklarını ortaya çıkaran çalışmalar üretmektedirler. 10.sınıf alan eğitiminde II Boyutlu Sanat Atölye ve Desen dersleriyle, çoklu kompozisyonlar oluşturup ışık - gölge kullanarak,  tonlama ve renk etütleri yaparak, doğadan ve usta ressamlardan kopya çalışmaları yapmaktadırlar.
 

11 ve 12. sınıf alan eğitiminde, öğrencilerin seçecekleri alanlara göre yönelimleri belirlenip üniversitelerin yetenek sınavlarına yönelik çalışmalar yaptırılmaktadır. II Boyutlu Sanat Atölye ve Desen derslerinde belleğe dayalı ve imgesel çalışmalar yaptırılmaktadır. 11 ve 12.sınıfta aldıkları Estetik, Müze, Sanat Eserlerini İnceleme, Çağdaş Dünya Sanatı, Türk Resim Heykel Sanatı ve Sanat Tarihi dersleriyle alanlarıyla ilgili uygulamada gördükleri dersleri teorik alanda desteklemektedirler.

 

 

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü
 

Bölümümüze kabul edilen öğrenciler 9. sınıf itibariyle müziksel işitme okuma yazma becerisini kazandırmak ve ilerletmek amacı ile ezgisel ve ritmik okuma - yazma (dikte), aralık ve akor duyumu, koro eğitimi, enstrüman (piyano ve ana dal), orkestra, bireysel ses eğitimi gibi konservatuara giriş için gerekli olan alan derslerinin içerdiği kazanımları elde eder. Bunun yanında Türk ve Batı müziği tarihi, müzik biçimleri, bilişim destekli müzik, çalgı bakım onarım gibi genel kültür alanında kazanımlar elde edecekleri dersleri de görmektedirler.
 

Öğrencilerimiz konservatuar ve güzel sanatlar programlarına hazırlık süreci için büyük önem taşıyan müziksel okuma yazma dersi kazanımlarını hiyerarşik bir sırayla edinirler. 11 ve 12. sınıflarda ise müziksel okuma ve çalınan bir ezgiyi müzik yazısı ile yazabilme becerisine ulaşırlar. Bunun yanında yine lisans programları için önemli bir belirleyen olan çalgı aleti çalma alanında ise yoğun bir çalışma programından geçerler.

 

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi Fiyatları

KAYIT BİLGİLERİ

Güzel Sanatlar Lisesi, öğrencilerini yetenek sınavı ile kabul etmektedir. Yetenek sınavları Mayıs ile Ağustos Ayları arasında belirli dönemlerde gerçekleştirilir.

EĞİTİM

 

Çağdaş güzel sanatlar eğitimi ışığında eğitim veren Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi sanatçılar ve alanlarında uzman öğreticilerden oluşan ekibimizle, sanatını dünya platformlarına taşıyacak, evrenselliğe ulaşmış geleceğin sanatçılarını disiplinler arası bir anlayışla yetiştirmektedir.

 

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesinin 4 yıla yayılan eğitim politikası, Güzel Sanatlar Lisesi statüsü gereği verilen kültür derslerinin yanı sıra yoğun sanat programları ile öğrencilerin yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmak ve kişisel becerilerini en üst noktada kullanabilmelerini sağlamak üzere şekillenmiştir.

 

Tez-Antitez-Sentez teorisinden yola çıkarak sanata ve duyguların eğitimine son derece önem veren eğitim sistemimizde duygular eğitilirken; zihinsel yeteneklerin, düşüncenin, zekânın gelişmesi ön plana çıkarılmaktadır.

 

Resim, Müzik, Tiyatro Bölümleri olan okulumuza yetenek sınavları ile alınan öğrencilerimize, akıllı tahtalarla donatılmış 24 kişilik sınıflarda eğitim verilmektedir. Tam donanımlı atölyelerimiz ve uygulamalı dersliklerimizde; sanatçılarla gerçekleştirilen workshop çalışmaları, proje grup çalışmaları, tartışma ortamları, müze eğitimi ve kültürel geziler vb. çalışmalar ile yüksek performans gösterebilecekleri imkanlar sunulmaktadır.

 

Okulumuzda MEB Talim Terbiye Kurulu’nca onaylanan “Güzel Sanatlar Lisesi Programı” uygulanmaktadır.

 

Üniversiteye giriş sürecinde ÖSYM’nin 1.basamağı olan YGS’ den taban puanı alan öğrencilerimiz üniversitelerin eğitim gördükleri alanlarla ilgili fakültelerin bölümlerine yetenek sınavıyla yerleşmektedir. Arzu eden öğrencilerimizin ÖSYM’nin 2.basamağı olan LYS’ye de girme hakları vardır.

 

Okulumuz üniversitelere öğrenci hazırlamada ve yerleştirmede deneyim ve bilgi sahibidir. Mezunlarını üniversiteye yerleştirmede 0’lük başarıya sahiptir.

FİZİKSEL İMKANLAR

Temel Sanat Atölyesi, Desen Atölyesi, Yağlıboya Atölyesi, Baskı Gravür Atölyesi, Heykel-Seramik Atölyesi, Seramik Fırını, Hareket ve Doğaçlama Stüdyosu, Tiyatro Uygulama Dersliği, Oyun Atölyesi, Müziksel İşitme Okuma-Yazma Dersliği, Bireysel Çalgı Odaları, Koro ve Orkestra Dersliği, 120 kişilik profesyonel ses ve ışık sistemiyle donatılmış Tiyatro Salonumuz vardır.

Açık Basketbol Sahası
Bilgisayar Laboratuvarı
Kütüphane
Spor Merkezi

SPOR & SANAT KULÜPLERİ

Fotoğrafçılık
Gezi
Girişimcilik
Görsel Sanatlar
Müzik
Sivil Savunma
Sosyal Sorumluluk
Tiyatro

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Adıgüzel Eğitim Kurumları Güzel Sanatlar Lisesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

ETİKETLER

 
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım