YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Kampanyalı Fiyat Bilgisi ve Sorularınız İçin OKUL SİZİ ARASIN
Kalamış Sanat Merkezi
İstanbul Anadolu Yakası
Bale
Dans
Müzik
Kuruluş Yılı
KURS BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

Bale ve dansı toplumun her kesimine sevdirmeyi amaç edinen ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza bale sanatını en doğru şekilde öğretmenin yanı sıra, her yaştaki gençlere dans ve müzik eğitimi alma olanağı sunmak, sanatçı ve sanatseverler yetiştirmek için açılan Kalamış Sanat Merkezi Bale ve Dans Okulu 1996 yılında eğitime başlamıştır.

İlk açıldığı yıldan itibaren tecrübeli bir eğitim kadrosunu bünyesine katan okulumuz bu nedenle sadece küçüklere değil, birçok değişik yaş grubuna ve daha önce bale yapmış öğrencilere de hitap etmiş, okul kısa zamanda eğitim kalitesini geliştirmiştir. Kuruluşundan beri Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanmış bir program çerçevesinde akademik eğitim sunan okulumuzda dünyaca kabul görmüş Royal Academy of Dance (İngiliz) ve Vaganova (Rus) metodları uygulanmaktadır. Daima en üst düzeyde eğitimi hedefleyen ve dünya repertuarını da öğrencilerine sunmak isteyen okulumuza birçok konuk sanatçı davet edilmiş ve öğrencilerin klasik bale repertuarını tanıması ve sahnelemesi sağlanmıştır. 1998'de Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salonda gerçekleşen ilk gösterimizde Mikhail Fokine'in Les Sylphides adlı balesi uluslararası üne sahip Rus Devlet sanatçısı tarafından orijinal koreografisi ile sahnelenmiştir. Bunu birçok başka klasik eser (Coppelia, Rusland ve Ludmilla) izlemiştir. Bunun yanısıra çocuklara uygun orijinal eserler yaratılmış, bunun için dünyaca ünlü klasik müzik bestecilerinin eserlerinin yanısıra Türk bestecilerin de eserlerine yer verilmiştir.Klasik balenin yanı sıra çağdaş ve modern dans eserleri de sahnelenmiş olup yapılan tüm gösterilerin geliri yardım kuruluşlarına ve sivil topum örgütlerine bağışlanarak bu kuruluşlara destek olmak hedeflenmiştir. Müzik eğitimi alan öğrencilere de çeşitli dinleti ve resitallerde görev verilerek sahne ile tanışmaları sağlanmıştır.

Okulumuzda öğretim kadrosunun eğitim seviyesini arttırmak için yurtdışından (Royal Academy of Dance) dünyaca ünlü pedagoglar davet edilmiş ve çeşitli workshoplar, seminerler düzenlenmiştir. Açıldığı günden beri birçok öğrenciye diploma veren okulumuz toplumumuza bu sayede öğretmenler, dansçılar ve sanatseverler kazandırmıştır. Hedefimiz Türkiye'de sanatın gelişimine destek olmak ve buna önderlik edecek sanatçıları yetiştirmektir.

Kalamış Sanat Merkezi Fiyatları

EĞİTİM

T.C Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak açılan Kalamış Sanat Merkezi'nde bale eğitimi Royal Academy of Dance ve Vaganova (Rus) sistemleri doğrultusunda yapılmaktadır.

Bale eğitimi 3-6 yaş grubuna yönelik baleye giriş dersleri ve 7 yaş üstü için akademik bale eğitimi şeklinde olup, başarılı öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma verilmektedir. Yeni başlayanlar fiziksel uygunluğu incelendikten sonra, daha önce bale yapmış öğrenciler ise seviyesi tespit edildikten sonra uygun sınıflara kabul edilirler. Okulun eğitim kadrosu konservatuar mezunu ve Royal Academy of Dance'a kayıtlı, hocalık diploması almış öğretmenler ve çocuklarla iyi bir diyalog kurabilen ve onların her türlü sorunuyla ilgilenen uzman kişilerden oluşmaktadır. Deneyimli öğretmenlerin verdiği bale eğitimi, üstün bir sanat zevki geliştirmenin dışında çocuğun sosyal ve fiziksel gelişimine de büyük katkıda bulunmaktadır. Bale derslerinin piyano eşliğinde yapılması, öğrencinin müzikal açıdan gelişmesini sağlamaktadır. 

Milli Eğitim Bakanlığınca Onaylı Müfredatımız

  • HAZIRLIK DÖNEMİ (Yuva, Bale Başlangıç ve Hazırlık sınıfları)
  • İLK DEVRE
  • ORTA DEVRE
  • LİSE DEVRESİ
  • YÜKSEK (İLERİ) DEVRE 

    bölümlerinden oluşmaktadır. Programda başarılı olan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı diploma verilir. Bale ders saatleri yeni başlayanlar için 2 saatle başlayıp sınıf büyüdükçe artmaktadır. 
  • PROGRAMIN AMACI
  • Öğrencinin doğru bir bale eğitimi almasını sağlamak,
  • Bale eğitimi ile öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak,
  • Öğrencilerin sanatsal yeteneklerine yön vermek,
  • Öğrencinin bale sanatının yanısıra diğer sanat dallarını da tanımasını ve sevmesini sağlamak, iyi bir sanatsever olmalarına olanak tanımak,
  • Müzikaliteyi, ritm ve dans duygusunu kuvvetlendirmek.

    Tüm öğrencilerimizin iyi bir temel eğitim alması en önemli hedeflerimiz arasındadır. Sağlam bir temel, baleyi meslek olarak seçecek çocuklarımızın ileride dansçı ve öğretmen olarak kariyer edinmelerini kolaylaştıracak, baleyi hobi olarak seçen öğrencilerimizin ise bale sanatını sevmesini, iyi birer seyirci ve dinleyici olmalarını sağlayacaktır. 

    DERS İÇERİĞİ (SEVİYEYE GÖRE DEĞİŞMEKTEDİR)
  • Klasik Bale
  • Tarihi Danslar
  • Karakter Dansları
  • Repertuar Dansları
  • Çağdaş Dans
  • Solfej ve Ritm Çalışması
  • Pointe
  • Bale Tarihi
  • Sahne Uygulaması

FİZİKSEL İMKANLAR

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Kalamış Sanat Merkezi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Kalamış Sanat Merkezi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Kalamış Sanat Merkezi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, KURSYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım