YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Kampanyalı Fiyat Bilgisi ve Sorularınız İçin OKUL SİZİ ARASIN
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi
İstanbul Anadolu Yakası
Bale
Dans
Görsel Sanatlar
Müzik
Tiyatro
Kuruluş Yılı
KURS BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

ÇOCUK VE SANAT 

Çocuklarımıza iyi şeyler vermek istiyoruz. Özellikle gelişen ve değişen çağımızda çocuğumuzu daha iyi nasıl yetiştiririz? Çocuklarımızın okul başarısını neler artırır, çocuklar ileride nasıl mutlu olur diyorsak; işte size bir kaç öneri; 

Araştırmalar göstermiştir ki, hobi düzeyinde bile sanat ve spor eğitimi bir çocuğun hayat başarısını yükseltmektedir. Her çocuğun hayatında müzik ve sanat mutlaka olmalıdır. Aslında çocuğun hayatına doğduğu andan itibaren müzik girmeye başlar. Sadece iyi bir dinleyici olması bile yeterlidir. Çocukların hemen hepsinde faklı derecelerde de olsa müzik, sanat yeteneği vardır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu yeteneğin, iyi ve doğru bir eğitimle ortaya çıkarılmasıdır. Sanat eğitimi, çocukta sosyalleşmeyle birlikte uyum içinde yaşamayı etkiliyerek, kendini ifade etmeyi ortaya çıkarır. Toplumsal disiplini geliştirip kaliteyi artırır. Bu çalışmaların en güzel örneğini veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiklerine kısa bir bakış atalım… 

KADIKÖY BELEDİYESİ ÇOCUK SANAT MERKEZİ 
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi olarak misyonumuz; sanatı çocukların yaşantısının parçası haline getirmek, diğer disiplinlerle koordineli olarak çok boyutlu ve çok uluslu düşünmesini sağlamak ve sanatçı yetiştirmekten çok sanata duyarlı, estetik duygusu gelişmiş çocukların eğitim almasını sağlamaktır. 

Kültür ve Sanatın merkezi olan Kadıköy`de, Kasım 2007 itibari ile beş ayrı kültür merkezimizde, piyano-gitar-keman-bağlama ve vurmalı çalgılar branşlarında başlattığımız ücretsiz müzik eğitimi seferberliği, çocuklar ile birlikte üretmenin keyfini yaşatmış, 2009 Ekim ayı itibari ile dans, bale, drama ve resim ve halk müziği korosu dallarını da Göztepe’deki yeni binasında bünyesine katmıştır. 

Konusunda uzman 24 öğretmenimizle birlikte merkezimizde 4 yaşından 14 yaşına kadar toplam 2900 öğrencinin eğitim almasını sağlamaktayız. Müzik bölümünde; 1500… Dans, drama ve resim bölümlerimizde ortalama 1400 öğrenci ile birlikte bu yıl açtığımız 4-5 yaş grubu için “Erken Yaş Müzik Eğitimi” ve “Ritmik Oyun Grubu” çalışmalarıyla sanat eğitiminin biraz daha erken başlamasına fırsat vermiş olduk. 

Bütün bunların yanı sıra öğrencimiz olmayan ama bir yolla bu eğitimi kendilerine ulaştırıp farklı ufuklar açmayı düşündüğümüz çevre okul öğrencilerine de merkezimizde müziği ve enstrümanları tanıtan bilgilendirme seminerleri ve çalışmaları yapmaktayız. 

Merkezimizde vurmalı çalgılarla müzik terapi çalışmaları sayesinde zihinsel engelli öğrencilere ve Çocuk Esirgeme kurumundan öğrencileri de bale çalışmaları imkanı sağlamaktayız. Bu eğitime katılan öğrenciler Caddebostan Kültür merkezinde, sanat merkezimiz çocukları ile birlikte konser vermektedirler… 

Hedeflediğimiz Çocuk orkestramız ve koromuz ilk konserlerini 2009 yılı sene sonunda gerçekleştirmiştir. Halen eğitim almakta olan ve mezun öğrencilerden oluşan Kadıköy Belediyesi Çocuk ve Gençlik Orkestrası, Çocuk ve Gençlik Korosu, Halk Müziği Korosu, Gitar Orkestrası ve Bağlama Orkestrası ile çalışmalarını sürdürmektedir. 

Sene içerisinde kurum öğrencileri sınıf konserleri ve gösterileri yapmakta ve geleneksel hale getirdiğimiz her Ocak ayının ilk Pazar günü Süreyya Opera’sında “Yeni Yıl konseri” 23 Nisan, Anneler günü vb. etkinliklerde dans, müzik ve resim sergileri ile yeteneklerini sergilemektedirler. 

Müzik ve Dans bölümümüzden 2 yıl eğitim alan öğrencilere Mayıs ayında sertifika vererek mezun etmekteyiz. Drama ve Resim bölümü eğitimlerimiz 1 yıl sürmektedir sene içerisinde resim sergileri ile çalışmalarını sunmaktadırlar. Her yıl Haziran ayının ilk haftasında öğrencilerimizle Caddebostan Kültür Merkez’inde yaptığımız geleneksel sene sonu etkinliği ile dönemimizi bitirmekteyiz. Merkeze yeni öğrenci alımı ve kayıtlar her yıl Ağustos ayının başında belirlenen ve duyurulan tarihlerde yapılmakta ve yetenek sınavı ile yeni öğrenci alınmaktadır. 

Tüm bu hizmet ve eğitimler çocuklarımıza Kadıköy Belediyesi tarafından ücretsiz verilmektedir.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Fiyatları

FİZİKSEL İMKANLAR

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, KURSYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım