YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Kampanyalı Fiyat Bilgisi ve Sorularınız İçin OKUL SİZİ ARASIN
İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü İrtibat Bürosu
İstanbul Avrupa Yakası
Yüzme
Kuruluş Yılı
KURS BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

İSTANBUL YÜZME İHTİSAS KULÜBÜ 1943 

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü 1943 yılında Türk yüzme sporuna hizmet etmek için Suat Erler, Abbas Sakarya ve arkadaşları tarafından kurulmuş Türk yüzme spor tarihinin ilk 'ihtisas' kulübüdür. 
İ.Y.İ.K. kuruluşundan bu yana, spor, eğitim ve kültürü kendi imkanları ile, uluslar arası disiplin içinde yan yana yaşatan ender spor kulüplerinden biridir.Kurulduğu günden bu güne erişilmesi çok güç başarılar elde etmiştir. 

Yüzme sporunda uluslar arası Olimpiyat Komitesi'nin, "olimpiyat fikrinin yayılmasına ve amatörlüğe en çok hizmet eden spor kulübüne verdiği Fearnley Kupasını" 1958 yılında alan ilk Türk spor kulübü olmuştur. Bu kupa dünya da sadece dört kulüpte vardır 
2001 yılında tekrar uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından "olimpizm felsefesinin gelişmesine gönüllü hizmetlerimiz ve uluslar arası dostluğun, arkadaşlığın yüceltilmesindeki olumlu katkılarımız" dolayısı ile aynı kupayı alan dünyadaki tek kulüptür. 
Boğaziçi Yüzme yarışlarını başlatmış, Kavak'lardan Kızkulesi'ne Rumelihisarı'ndan Kandilli' ye Aralık ayında Boğaz'da yarışlar tertiplemiş bu konuda da öncü olmuştur.Her yıl Türk Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen Boğaziçi Yüzme Maratonu İ.Y.İ.K. katkılarıyla yapılmaktadır. Her yıl yapılan Çanakkale yüzme Maratonu İ.Y.İ.K. sporcusu rahmetli Şahap Tarzi' nin eseridir. 
İ.Y.İ.K. 63 yıllık tarihi boyunca pek çok sporcu ve antrenör yetiştirmiş, Yüzme Federasyonu Başkanı, Milli Olimpiyat Komitesi başkan yardımcısı gibi İ.Y.İ.K. de yetişen değerlerin Türk Sporuna katılmasını sağlamıştır. Kulübün kurucusu rahmetli Suat Erler Uluslararası Olimpiyat Komitesi daimi üyeliğini yapmış ve yıllarca Türkiye'yi temsil etmiştir. 

İ.Y.İ.K. spor hayatına önce Ortaköy Lido havuzunda başlamış, 23 üncü İlkokulun bahçesinde çalışmalarını sürdürmüş, kendi imkanları ile burada 20m.boyunda bir havuz inşa etmiş, köprü ayağının o bölgede inşaatı başlayınca, 45 inci ilkokul Beden Terbiyesine ve oradan da İ.Y.İ.K'e tahsis edilmiştir. 

İ.Y.İ.K. kendisine tahsis edilen 45 inci ilkokul (Hatice Sultan Yalısı)'nı harap ve bakımsız bir şekilde teslim almış, köprünün temelleri atıldığında yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan yalıyı restore etmiş, iç tezyinatını da yenileyerek yeniden hayata döndürmüştür. Tarihi eseri Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırmış ve senelerce yanmadan yıkılmadan muhafaza etmiştir. 
Üyelerinin katkılarıyla amatör sporcu ruhu, disiplin, ahlak ve çalışma tarzını hiç bozmadan bu günlere gelen İ.Y.İ.K. bundan sonra da aynı amatör ruhla spor yaşamını devam ettirecektir 

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü. 

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü İrtibat Bürosu Fiyatları

FİZİKSEL İMKANLAR

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü İrtibat Bürosu Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü İrtibat Bürosu yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü İrtibat Bürosu İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, KURSYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım