YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Kampanyalı Fiyat Bilgisi ve Sorularınız İçin OKUL SİZİ ARASIN
Beşiktaş Sanat Merkezi
İstanbul Avrupa Yakası
Görsel Sanatlar
Müzik
Tiyatro
Kuruluş Yılı
KURS BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

ÇOK SESLİ, ÇOK RENKLİ BİR SANAT DÜNYASI: BEŞİKTAŞ SANAT MERKEZİ KURSU

 

 

2002 yılında kurulan Beşiktaş Sanat Merkezi kursu (BSM), resim ve müzik kurslarında, uzman kadrosuyla, atölye disiplini çerçevesinde sanatsal etkinlikler eğitimi veren, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir kuruluştur.

Kursumuzda kişinin sanat eğitimi alması onun doğaya karşı daha duyarlı olmasını, sanat eserlerinden haz almasını sağlayarak yaşadığı çevreye olan farkındalığını artırmaktadır. Bu ilkeyi benimseyen kursumuzda amacımız, yetişen ve yetişmiş kuşaklara sanatın yaşamdaki yerini ve önemini anlatıp, var olan potansiyellerini geliştirerek yaratıcı yanlarını ortaya çıkarmaktır.

 

Kursumuza gelin, Beşiktaş Sanat Merkezi'nin çağdaş, huzurlu, güleryüzlü ortamında çok sesli ve renkli bir kültür dünyasının kapılarını birlikte aralayalım.

 

 

KURSUMUZDA SANAT: 

HAYATA DAHA DUYARLI BİR BAKIŞ İÇİN

Sanat, insanoğluyla yaşıttır. Günümüzden geçmişe doğru bakıldığında, ilk insanların doğanın güçlerine karşı korunmak için mağara duvarlarına yaptıkları resimler; rüzgarın sesini önce kendi sesleriyle taklit ederek yaptıkları müzikler, hastaları iyileştirmek için davula benzer çalgı icat etme çabaları vb. sanat amacı güdülerek gerçekleştirilmiş olmasa da, sanat tarihinin yazılmaya başlandığının habercisidir.
Yaşama dair ve insanın sınırsız hayal gücünden çıkagelen herşey sanatın konusunu oluşturabilmektedir. 

Kursumuzda sanatın konusu, ressamın çiziminde, müzisyenin yorumunda, tiyatro oyuncusunun repliklerinde, şairin dizelerinde, heykeltıraşın ellerinde şekil alarak sanat eseri kimliği kazanır. Böylelikle kursumuzda sanat, somut ve soyut olarak yaşamda her alanda dikkat çeker.
Kursumuzda sanatın hiç bir dalını diğerlerinden bağımsız düşünmek mümkün değildir. Tüm sanat dalları, zamanın şartlarından beslenerek birbirleri ile etkileşim halinde varlıklarını sürdüregelmiştir. Örneğin, sanatın Romantik döneminde Goethe’nin edebiyatının, dönemin müzisyenlerine ve ressamlarına esin kaynağı oluşu, teknolojinin gelişimiyle günümüzde neredeyse tüm sanat dallarını bir arada kullanarak ortaya çıkarılan eserler, konuşan kitaplar, video gösterimli konserler bu birlikteliği açıklayabilmektedir.
Ve tabii ki sanat eserinde, hayata bakış açısını kendi estetik beğenileriyle yorumlayarak, onu meydana getiren sanatçının rolü büyüktür. Sanatçı, yaşamın karşısında kendisine bir anlam arayan insanoğluna cevap veren bir kimliktir. Kendimizi ifade çabamızda en iyi dostumuz sanattır; eserlerimiz ise bizi ölümsüz kılmaya yetecek izlerimizdir. Kursumuzda yeteneğinizi eğiterek uzun uğraşlar sonucunda yaptığınız bir resmin kalıcılığı ya da çaldığınız bir enstrümanın dinleyene verdiği unutulmaz keyif, yaşama attığınız imzalardan başka ne olabilir?

Beşiktaş Sanat Merkezi Fiyatları

FİZİKSEL İMKANLAR

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Beşiktaş Sanat Merkezi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Beşiktaş Sanat Merkezi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Beşiktaş Sanat Merkezi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, KURSYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım