YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Özel Pangaltı Ermeni  İlkokulu ve Ortaokulu
İstanbul Avrupa Yakası
İngilizceYabancı Dil
1825 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !




Okulumuz Hakkinda

Okulumuz Mihitaryan Manastiri tarafindan 1825 yilinda Beyoglunda Galatasaray ile Agacami arasinda Manastirin mülkü olan genis bir arazi üzerine uç katli bir binada 60 ögrenci ile faaliyete geçmistir.

Okulun ilk müdürü P.Serope Mercanyan'dir, ilk ögrencileri arasindan Hovsep Vartanyan, ilerde Hovsep Pasa namiyla maruf yazar ve Mecmuai Havadis gazetesi basyazari olmustur. Yine ilk ögrencilerden Tingiryan üç kardeslerden Andon, Andon Yaver Pasa Tingir namiyle Osmanli Devleti hizmetine girmistir.

1839 Beyoglu büyük yangininda okul binasa da tamamen yanmis ve kül olmustur.

Kiralik binalarda faaliyetini sürdüren okulumuz Manastirin 1847 de 33.000 kurusa satin aldigi genis bir arsa üzerine yaptirdigi okul binasinda tekrar faaliyetini sürdürmustür.

1857'de Beyoglu Mektep Sokak No: 8 de yatili olarak egitim - ogretime devam ederken, 1865 Ekim basinda Yukan Pangalti da Kalpakçiyanlar arazisi diye anilan 30 bin arsin büyüklügündeki araziyi, üzerinde bulunan binasiyla birlikte 1.001.250 kurus karsiliginda satin alarak, 1866 Eylul 20'de buraya tasinis ve faaliyetini burada sürdürmüstür. 1870 de Beyoglu tekrar büyük bir yangin felaketine ugrayinca Pangaltida satin alinan arazinin ne kadar isabetli oldugu anlasilmistir.

Bu döneme kadar okulun müdürlük görevini Mekitarist Rahipler yapmistir.

1923 yilina kadar burada Türk Ermeni ve Yabanci ogrencileri kabul eden okulumuz Cumhuriyet devrinden itibaren yasalar geregince bir Ermeni Azinlik Okulu olarak sadece Ermeni ögrenciler için faaliyetine devam etmistir. Bu dönemde ilk kez okulun matematik ögretmeni Armenak Bey Aprikyan müdürlük görevine getirilmistir.

Aprikyan Bey müdürlük görevinden istifa edince bu kez okulumuzun Kimya ögretmeni Karabat Bey Kürkçiyan bu göreve atanir. Kolej derecesinde faaliyet sürdüren okulumuz 1929-1930 ögretim yilinda Lise olarak ilk lise mezunlarini vermeye baslamistir.

P.Himayak Hamparyan, P.Sarkis Paroyan , P.Krikoris Manyan , P.Aristages Bohcalyan ve P.Kapriel Ayanyan yönetinin önemli taslarini olusturmuslardir.

Günümüze kadar Özel Pangalti Ermeni ilkögretim okulu ve Lisesi adi altinda Ana Ilkögretim ve Lise kisimlari ile gündüzlü ve yatili Türk Milli Egitim amaçlari dogrultusunda faaliyetini sürdüren okulumuzdan binlerce aydin ögrenciler yetismis, bunlar arasinda Istanbul Üniversitesinde halen görevli Pröfesör ve Doçentlerimiz oldugu gibi Üniversitelerimizin çesitli dallarindan mezun birçok mezunlarimiz ve serbest meslek sahibi ögrencilerimiz birçok sahalarda çalisarak yurdumuzun kalkinmasina katkida bulunmaktadirlar.

P.Sarkis Vrt. Ermen'in müdürlük ve P Hagopos Çopur'un Md. Yardimciligi yaptigi dönemlere denk gelen 1988- 89 ögretim yilinda orta ve lise kisimlari karma egitime geçmis 1991 de ilk kez Okul Aile Birligi kurulmus 1992 - 93 ögretim yilinda ise Ingilizce hazirlik sinifi açilmis ve yabanci uyruklu ingilizce ögretmenlerin okulumuzda ve genelde diger Ermeni okullarinda ders okutabilme izinleri alinabilmistir.

1999 yilinda Bakanlik emri geregince, okullar Ortaögretim ve Ilkogretim olarak iki bölüme ayrilmis ve Ilkögretim için de ayri bir müdür istenmistir.

Okulumuz bugün de P.Sarkis Vrt. Ermen ve P. Hagopos Vrt. Çopur'un yanisira kuvvetli bir irade ve ögretmen kadrosuyla Atatürk Inkilap ve Ilkeleri dogrultusunda egitim ve ögretimi sürdürmektedir.

Özel Pangaltı Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu Fiyatları

Ort. Sınıf Mevcudu 20

FİZİKSEL İMKANLAR

Bahçe
Kütüphane
Spor Merkezi

SPOR & SANAT KULÜPLERİ

Görsel Sanatlar
Müzik
Satranç

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Özel Pangaltı Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Özel Pangaltı Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Özel Pangaltı Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

BU OKULU İNCELEYEN ŞU OKULLARI DA İNCELEDİ


Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım