YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Oya Akın Yıldız İlköğretim Okulu
Ankara
İngilizceYabancı Dil
2012 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Çocuklar en hızlı gelişimi 0-6 yaş döneminde gösterir. Bu nedenle çocukların sağlıklı birer birey olarak yetişmelerindeki en önemli etken şüphesiz ki eğitimdir. Okul öncesi eğitim ise çocukları hem yaşama hem de ilköğretime hazırlar. Nitelikli bir okulöncesi eğitim ise çocuğun gelişiminde önemli bir yere sahiptir.

Oya Akın Eğitim Kurumlarının temeli, 1981 yılında Disney Kreş ve Anaokulu ile atıldı. Aşağı Ayrancı Kuzgun Sokakta açılan bu okul öncesi kurumun amacı; çocukların hem eğitim anlamında yeni başlangıçlara adım attıkları hem de gelecekteki yaşam becerileri ve davranışlarını oluşturdukları bu önemli dönemin içerisinde yer almak ve onları desteklemekti.

Aynı yıl, eğitim alanındaki tecrübe ve birikimlerin okul çağındaki öğrencilere de aktarılması amacıyla Meneviş Sokakta Oya Akın Etüt Merkezi açıldı. Alanında uzman öğretmenlerin rehberliğinde eğitim faaliyetlerini sürdüren bu merkezle de öğrencilerin, okul dışındaki zamanlarını en verimli şekilde kullanılmaları ve akademik başarılarını artırmaları hedeflendi.

İlk kez 1981 yılında okul öncesi eğitim kurumu ve etüt merkeziyle çıktığı yolda kısa sürede Ankara’da kalite ve güvenin vazgeçilmez adresi haline gelen Oya Akın Eğitim Kurumları, 31 yıllık deneyim ve birikimini aktarmak üzere okullaşma sürecine girdi. “Nasıl bir okul, nasıl bir eğitim modeli?” sorusunun yanıtı, 31 yıl önce yola çıkarken şiar edinilen, “Her çocuk keşfedilmeye hazır bir yıldızdır!” anlayışında kilitlendi.

İşte Oya Akın Yıldız Koleji bu anlayış çerçevesinde, her çocuğu tüm özellikleriyle tanıyıp yönlendirebilmek ve yeteneklerine uygun eğitim görebilmelerini sağlamak amacıyla “butik okul” olarak tasarlandı ve  “ön okul- ilkokul-ortaokul” şeklinde planlandı.

Oya Akın Eğitim Kurumlarının “Yakınınızdaki size özel okul!” sloganıyla hayata geçirdiği ve Oya Akın Yıldız Koleji,  Ankara’nın en gözde semtlerinden birinde, yine Ankara’nın en deneyimli ve seçkin eğitim kadrosuyla hizmet vermek üzere 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açıldı.

Oya Akın Yıldız Koleji,  Oya Akın Eğitim Kurumlarının 31 yıldır ödün vermeden sürdürdüğü eğitim amaç ve hedefleri ışığında, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, eleştirel düşünebilen, kendisine ve ülkesine sorumlu, topluma saygılı, yaşam boyu öğrenmeye açık, üretken, kendi kültürünü özümsemiş ve farklı kültürlere anlayışlı, çağdaş, yaratıcı bireyler” yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Oya Akın Yıldız İlköğretim Okulu Fiyatları

Ort. Sınıf Mevcudu 20

FİZİKSEL İMKANLAR

Sınıf mevcutlarının 20 öğrenci ile sınırlandırıldığı Oya Akın Yıldız Kolejinde;

 

  • Tümü internet bağlantılı bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon destekli sınıflar,
  • Bilgisayar donanımlı ve internet bağlantılı kütüphane,
  • Bilişim teknolojileri laboratuarı,
  • Resim ve seramik atölyesi,
  • Müzik atölyesi,
  • Sinema ve tiyatro salonu,
  • Kapalı ve açık spor salonları,
  • Teknoloji ve tasarım dersliği,
  • Fen ve teknoloji laboratuvarı,
  • Revir,
  • Psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) merkezi,
  • Seminer salonu,
  • Veli görüşme ve zümre odası,
  • Hijyenik mutfak ve yemek salonu mevcuttur.
Açık Basketbol Sahası
Akıllı Tahta
Bilgisayar Laboratuvarı
Kapalı Spor Salonu
Sinema Salonu

SPOR & SANAT KULÜPLERİ

Eğitim sisteminin temel amacı öğrenciyi yaşama hazırlamaktır. Eğitim yaşamı boyunca yapılan sosyal etkinlik ve kulüp çalışmaları ise öğrencinin bilgilerini deneyime dönüştürmesini sağlar. Bu bağlamda öğrencilerimizin sahip oldukları yeteneklerini fark etmelerine, geliştirmeleri ve yön vermelerine yardımcı olmak eğitim amaçlarımız arasında yer almaktadır.
Oya Akın Yıldız Koleji “Yıldız Cumartesi Okulu” kapsamında gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle öğrenciler, dayanışma, kazanım ve paylaşım gibi değerleri güçlendirir. Toplum hizmetlerinin önemini, organizasyon tekniklerini, yaşayarak, yaparak ve gözlemleyerek hayata geçirmeyi öğrenirler. Kulüp çalışmaları sürecinde çeşitli roller üstlenerek özgüven, ekip çalışması, analitik düşünme ve liderlik yeteneklerini geliştirerek yaşama hazırlanırlar.

Kulüp çalışmaları Cumartesi günleri  “Yıldız Cumartesi Okulu” kapsamında ücretsiz olarak yapılmaktadır.

SPOR KULÜPLERİ

     Yıldız Cumartesi Okulu Spor Kulüpleri Kapsamında öğrencilerimizin; sporun sağlık için önemini kavraması, takım çalışmasını öğrenmesi, lider davranışlarını geliştirmesi, sporla ilgili temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları edinmesi ve bunun yanı sıra fiziksel ve mental alanda vücut gelişimini sağlayabilmeleri amacıyla kulüpler oluşturulmuştur.

 VOLEYBOL: Voleybolda temel pas çeşitlerini ve tekniklerini, hücum ve savunma şekillerini, oyun kurallarını öğreterek voleybolu seven öğrenciler yetiştiriyoruz.

FUTBOL: Çocukları işbirliğine teşvik eden ve takım ruhunu ön plana çıkaran bir spor branşıdır. Ayrıca kuvvet, dayanıklılık, hız, koordinasyon gibi her türlü beceriyi içinde barındırır. Bazı öğrencilerde liderlik vasfını ön plana çıkarabilir.

BASKETBOL: Basketbol kulübünde öğrencilerimize, temel teknikleri (dripling, stoplar, pas, şut vb) ve basketbol oyun kurallarını öğretiyoruz. Ayrıca bir takım sporu olan basketbol ile öğrencilerimizin dayanışma, paylaşma ve sosyalleşme gibi kazanımlara da sahip olmalarını sağlıyoruz.

TENİS: Öğrencilerin tüm kasları, beyinleri ile koordineli olarak çalışır. Hız, koordinasyon, denge gibi motor gelişimlerini destekleyici bir spordur.Bunun yanı sıra bireysel spor branşlarından olan tenis, tüm zorluklarla,sorunlarla yalnız mücadele etmeyi öğrenir.

 BADMİNTON: Raket tutuş ve vuruş çalışmaları ile badminton oyun kurallarını öğretiyoruz.

ESKRİM: Fiziksel ve ussal öncelikleri en iyi şekilde ve en geniş ölçüde geliştirilmesi yönünden herkese sağlık verecek bir spor branşı olarak okulumuz hafta sonu faaliyetleri arasında yer almaktadır.

AİKİDO: Çocuklarda özgüven gelişimi, yaratıcılığın artması gibi konularda fayda sağlanması ile birlikte bedenlerini kuvvetli hale getirme ve aynı zamanda dayanıklılık, esneklik konusunda çocuklarımız kendilerini geliştirebilecekler.

HENTBOL: Kuvvet, dayanıklılık, sürat, esneklik gibi kazanımlara olan katkısının yanı sıra, bağımsız hareket etme,kolektif düşünebilme, irade gücü,cesaret,azim,iyi karakter ve dürüstlük gibi özelliklerin kazanılmasında büyük katkıda bulunur.

ORYANTİRİNG: Fiziki olduğu kadar zihni de çalıştıran sağlıklı ve zeka gerektiren bir spordur. Sadece fiziğini geliştirmekle kalmaz, ek olarak baskı ve stres altındayken, bağımsız olarak düşünme ve zorlukları çözme yeteneğini de geliştirir. Çocuklarımız yer-yön bulma kavramlarını eğlenceli ve sporla birlikte sağlıklı bir şekilde öğrenirler.

SOSYAL -SANAT VE MÜZİK KULÜPLERİ

 KORO: Koro çalışmaları ile amacımız öğrencilerimize sadece işitsel ve müzikal beceri değil sosyal beceri de kazandırmaktır. koro çalışmalarımızda, sesimizi iyi kullanmayı ve birlikte şarkı söylemeyi öğrenecek, kendi ülkemizin ve diğer ülkelerin bir çok şarkısını seslendireceğiz.

 BANDO: Öğrencilerimizin milli duygularını pekiştirmekle birlikte okula bağlılığını güçlendirmek, aynı zamanda müziksel ve ritmik zekâsını, beden hâkimiyetini, ekip halinde uyumlu çalışabilme yetisini ve sorumluluk duygusunu geliştirmek amaçlanmaktadır.

 ORF ÇALGILARI VE FLÜT: Bireysel çalışmalarla solfej, armoni ve temel üfleme tekniklerini vermek. Orff çalgıları kulübümüzde amacımız; öğrencilerimizin Orff çalgıları yoluyla ritm duygularını geliştirmek, birlikte müzik yapmanın keyfine varmalarını ve yeni başladıkları müzik yolculuğuna eğlenceli bir adım atmalarını sağlamaktır.

MEDYA: Öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren her gün gazete, kitap ve dergi okuma alışkanlığı ve kültürü kazandırılmaktadır. Aylık panolar oluşturarak oluşturulan haberler sergilenmektedir.????????

SİNEMA: Kulübün amacı; film izlemenin yanı sıra çizgi dizi oluşturmak, film analizi yapmak, görsellerle konuyu bütünleştirmek, oyunculukları değerlendirmek, izlediklerini drama yöntemiyle sunmaları sağlamaktır.

TİYATRO: Öğrenciler, sanatı tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirilmektedir. Öğrencilere okulda ve hayatında iş bölümünün yararları gösterilmekte, buna alıştırmayı ve bu alanda gelişmelerine yardımcı olunmakta, planlı çalışma alışkanlığı kazandırılmakta ve boş zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirmeleri yönünde bilgiler verilmektedir.

FOTOĞRAFÇILIK: Kulüp etkinleri arasında, sergileri ziyaret etme, fotoğraf sanatçılarını davet ederek bakış açılarını anlama ve tanıma, fotoğraf çekme tekniği ve yöntemini profesyonelce öğrenmeleri yer almaktadır.

 ÇEVRE VE SOSYAL SORUMLULUK: Kulübün hedefi; ailesine, çevreye ve topluma duyarlı, gönüllü çalışma bilincine sahip, sorun çözen ve çözüm üreten bireyler yetiştirmektir. Bu amaçla eğitim-öğretim dönemi içerisinde çeşitli kampanyalar, yarışmalar ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktadırlar

 WEB TASARIMI: Öğrencilerin web tasarım tekniklerini temel düzeyde kavramalarını sağlayarak, web tasarımı için gerekli yazılımları tanıtmak ve kullanabilmektir. Bu kulübe katılan öğrencilerin bu yazılımları kullanarak sene içinde düzenlenecek yarışmalara katılmaları ve okul içinde kullanılabilecek web siteleri hazırlamaları kulübün öncelikli hedefleri arasındadır.  Kulüp çalışmaları bazı zamanlarda web tasarımı için gerekli araçların tanıtımı ile geçecek olsa da genel olarak uygulamalara dayalı bir sistemde yürütülecek  ve ürün merkezli çalışmalar yapılacaktır.  Profesyonel olarak web tasarımı yapan şirketlere yapılabilecek geziler ile bu sektörde çalışan kişilerle görüşme ve çalışma ortamlarını tanıma fırsatı da yaratılacaktır.

     YARATICI YAZARLIK: Kendi kurmaca metinlerinizi yazarken yaratıcılığınızı daha iyi ortaya koyabilmek, iç görü kazanmak, temel yazım ve kurmaca teknikleri hakkında bilgi düzeyinizi yükseltmek, edebiyat dolu zaman geçirmek için. Yazarlık Kursu’nda kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarılacak; hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular yetkin örnekler* üzerinde tartışılacaktır. Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırılacaktır. Amaç, katılımcıların kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermek ve iç görü kazanmalarına yardımcı olmaktır. Atölye süresince katılımcılar yazdıkları öyküleri tartışacak, yazma tekniğini etkileşimli bir eleştiri ortamında geliştirecektir.

Basketbol
Futbol
Hentbol
Müzik
Tenis
Tiyatro
Voleybol

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Oya Akın Yıldız İlköğretim Okulu Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Oya Akın Yıldız İlköğretim Okulu yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Oya Akın Yıldız İlköğretim Okulu İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım