YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

TED İstanbul Koleji Özel Anaokulu

İstanbul Anadolu Yakası
İngilizceYabancı Dil
1998 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Anaokulu

 

İstanbul'da yaşayan çok sayıda TED Ankara Koleji mezununun en büyük ortak hedefi, gurur duydukları TED bayrağını, İstanbul'da da dalgalandırmaktı. Bu amaçla, 1997 yılı sonunda görevlendirdikleri 12 Ankara Kolejli kurucu üye, Ankara Kolejliler Derneği ve TED'in üyelerinin de katılımıyla, TED İstanbul Koleji Vakfı’nı kurmuşlardır.

Eğitim alanında ülkemizin en köklü kuruluşlarının arasında yer alan Türk Eğitim Derneği'nin Türkiye çapında oluşturduğu eğitim zincirinin bir halkası olan TED İstanbul Koleji, eğitim faaliyetlerine 1998-1999 öğretim yılında anaokulu ve ilköğretim 1-2-3. sınıflarında 137 öğrenciyle başlamıştır. Bir sonraki yıl, ilköğretimin diğer sınıflarını da bünyesine katan TED İstanbul Koleji, 2000-2001 öğretim yılında lisesini de açmıştır.

Bu tarihten itibaren hızla büyüyen kurumumuzun mütevelli heyetine çok değerli üyeler katılmış ve mütevelli sayımız 54’e ulaşmıştır. Her geçen yıl gelişen kurumumuz, kuruluşundan bu yana geçen kısa sürede ülkemizin en iyi eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir.

 

KAMPÜS

Beykoz sırtlarında, Polonezköy yolu üzerinde, yeşilin her tonuna rastlayabileceğiniz bir vadinin içinde inşa edilen TED İstanbul Koleji, İstanbul'un gürültüsünden, yoğun trafiğinden ve kirli havasından uzakta, sağlıklı ve güvenli ortamda eğitim vermektedir. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Lise, yurt bölümleri, spor, kültür-sanat tesisleri toplam 28 bin metrekarelik kapalı alan oluşturmaktadır. Okulun tamamı ise 40 dönümlük bir arsa üzerinde kurulmuştur. Doğanın içindeki okul, neredeyse temiz havaya hasret kalınan İstanbul'da, bol oksijenli çevresiyle, ayrıcalıklı bir konuma sahip bulunmaktadır.

TED İstanbul Koleji'nde Anaokulunda 10, İlkokulunda 23, Ortaokul ve Lisede 43 olmak üzere toplam 76derslikte eğitim sürdürülmektedir. Derslikler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 36 metrekare olan standardının çok üzerinde, 50-60 metrekare arasındadır. Her öğrencinin özel bir dolabı vardır.

Basketbol, voleybol, etkinliklerinin yapıldığı biri 420 kişi seyirci kapasiteli 2 adet kapalı spor salonu, 2 adet açık tenis kortu,1 futbol halı sahası, 2 adet dağcılık etkinliğinde kullanılan yapay tırmanış platformu, okçuluk sahası, atletizm koşu pisti, uzun atlama havuzu, yaratıcı dans, jimnastik  judo-kondisyon fitness, masa tenisi, mini basketbol salonu, teorik bilgilendirme sınıfı, 8 adet soyunma salonu yer almaktadır. Anaokulunda da bir mini spor salonu mevcuttur

Tüm öğrencilerimizin sanat, kültür, spor etkinlikleri için, C Blok binamızın iki katı ayrılmıştır. Bu katlarda müzik çalışmalarının yapıldığı 14 enstrüman çalışma odası, 3 müzik dersliği, 1 baskı atölyesi, 3 resim atölyesi, 1 seramik atölyesi, 1 heykel atölyesi, 1 ebru atölyesi bulunmaktadır.

Ayrıca bu binada  1 adet 3D laboratuvarı, 2 adet bilgisayar destekli eğitim laboratuvarı, 1 kimya laboratuvarı, 1 fizik laboratuvarı, 1 biyoloji  laboratuvarı bulunmaktadır. İlkokul binasında 1  Mind Lab, 1 fen laboratuvarı,1 adet bilgisayar laboratuarı ile 1 müzik ve 1 resim odası bulunmaktadır.

Komplekste her okul için 3 ayrı yemekhane hizmet vermektedir.

Kampüste ayrıca 250 kişilik konferans salonu ve 600 kişilik amfi tiyatro yer almaktadır.

Kampüste yer alan öğrenci yurdu, toplam 60 öğrenci kapasitelidir. Turkcell tarafından bağışlanan 1500 metrekarelik yurtta, etüt odaları, televizyon odaları, yemekhane, oyun odaları ve yatakhaneler bulunmaktadır.

Çeşitli gıda maddeleri, hediyelik eşya, kırtasiye ve giysi satışının yapıldığı Teddy Store'da kampüste hizmet vermektedir.

Kampüste ayrıca 100 araçlık kapalı otopark mevcuttur.

TED İstanbul Koleji binalarında, aydınlık koridorların, yağışlı ve soğuk havalarda, öğrencilerin teneffüslerini değerlendirebilecekleri rahatlık ve büyüklükte olmasına dikkat edilmiştir.

Ayrıca, kampus içerisinde 2008 yılında açılan Birgül Vargı binasında; Kütüphane, ilkokul fen laboratuvarı ve iktisadi işletmemize bağlı idari birimler bulunmaktadır. Birgül Vargı binası en son teknolojik donanımlarla öğrencilerimizin hizmetine girmiştir.

TED İstanbul Koleji Anaokulu Fiyatları

İNDİRİMLER

Kardeş İndirimi % 10

KAYIT BİLGİLERİ

Güncel ücretler için lütfen yukarıdaki "ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ" yazısına tıklayınız.

 

Öğrenci Alımı

2014- 2015 Eğitim-Öğretim yılı için Anaokulumuza öğrenci alımlarımız,

Küçük Yaş Grubu      :01 Nisan 2011- 30 Eylül 2011 tarihleri arasında doğan öğrenciler, 
Orta Grup                   : 01 Nisan 2010- 31 Mart 2011 tarihleri arasında doğan öğrenciler, 
Hazırlık Grubu           : 01 Nisan 2009- 31 Mart 2010 tarihleri arasında doğan öğrenciler olmak üzere üç grupta gerçekleşecektir.

Bu üç grup için, kurum dışından başvuruda bulunan aday öğrencilerin okulumuza kabulü, PDR uzmanlarımızın hafta içi her gün 10:00-16:00, cumartesi günleri 10:00-14:00 saatleri arasında yapacağı aile ve öğrenci Bireysel Tanıma Çalışması ile belirlenecektir.

Aday öğrencinin Bireysel Tanıma Çalışmasına alınabilmesi için, kampus içerisinde bulunan kayıt biriminden randevu alınması ve randevu günü ön kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

 

KAYIT

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Aday öğrencinin:

  • 2 adet  vesikalık fotoğrafı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Aday öğrenci ön kayıt başvuru formu (Kayıt birimi tarafından verilecektir)
  • Ön kayıt ücreti (100 TL)

 

İNDİRİMLER

- Kardeş öğrencilere (her birine) indirim uygulanır.

- Kardeş sayısı ikiden fazlaysa yaşça büyük olan kardeşe %20, diğer kardeşlere indirim uygulanır.

- Anne-baba, büyükanne -büyükbabadan en az birinin TED Okullarından mezunu olan öğrenciyeveya TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde en az 3 yıl okuyarak mezun olan öğrencimizin kardeşine indirim uygulanır.

- 3 kardeş ve anne-baba, büyükanne - büyükbabadan  en az birinin TED Okullarından mezun olması halinde yaşça büyük kardeşe %25, diğer iki kardeşin her birine oranında indirim uygulanır.

- Öğrenci, indirimlerden birden fazlasını hak ettiği takdirde bunlardan hangisi yüksek tutarda ise ondan yararlanır, diğerlerinden yararlanamaz.

- 01 Temmuz 2014 tarihine kadar yapılan peşin ödemelerde %3,5 indirim uygulanır.

EĞİTİM

Özgün bir program

Anaokulu eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Derneği Okul Öncesi Eğitim Programında belirtilen esaslara göre, tüm dünyada okul öncesi eğitim programlarında geçerliliğini kanıtlamış yaklaşımlardan yararlanılarak hazırlanmış, özgün bir programdır. Programımız, ulusal değerlerin yanında uluslararası bir bakış açısı geliştirmeyi amaçlar. Kazanımlar, temaların tüm derslere ve etkinliklere taşınması ile sağlanır. Yapılan etkinlikler öğrenmenin farklı yolları ve bireysel farklılıklar göz önüne alınarak hazırlanır.

Öğrencilerimiz soru sorarak, yaparak, eğlenerek, keşfederek öğrenirken bu süreçte etkin rol oynarlar.

Programımız, öğrencilerimizin yaş düzeylerine uygun, edinmesi gereken akademik bilgilerin yanı sıra, çevreye saygıyı önemseyen, bireysel ilgileri doğrultusunda deneyimler yaşayabilmesini sağlayan tema içeriklerine sahiptir.

Yabancı Dil Eğitimine Büyük Önem Veririz

TED İstanbul Koleji Anaokulu, yabancı dil eğitim programını anadili İngilizce olan okul öncesi öğretmenleri ve Türk İngilizce öğretmenlerinden oluşan seçkin bir kadroyla yürütür. Yabancı öğretmenler sayesinde İngilizcenin doğal yollarla kazanımı sağlanır.

Öğrencilerimizin kendi anadilini de doğru şekilde kullanabilmesi ve kendisini doğru ifade edebilmesi için Türkçe dil etkinlikleri ve çalışmaları da Türk sınıf öğretmenleri tarafından yürütülür.

Anaokulunda Bir Gün

Çember Zamanı
Sabah kahvaltıdan sonra, tüm sınıf biraraya gelerek güne merhaba şarkıları söyler. Hava durumu, takvim, mevsim, günün akışının konuşulduğu paylaşım saati ile etkinlikler başlar.

Tema Zamanı
Program içeriği temalardan oluşur. Bunlar, farklı yaş gruplarına uygun olarak, sınıf öğretmenleri tarafından belirlenir ve uygulanır. Yıl içinde belirlenen farklı temalar üzerinden çocuklara yeni bilgi, beceri ve davranışlar kazandırılır. Çocuklar temalarla kendilerini ve çevrelerini tanırlar. Ayrıca bu süreçte çocuklar; söz almak için sıra beklemeyi, düşüncelerini arkadaşlarıyla paylaşmayı ve dinlemeyi öğrenir, yeni kelimelerle karşılaşırlar.

Öğrenme İstasyonları
Öğrenme istasyonlarındaki aktiviteler, çocukların kişisel ihtiyaç ve yeteneklerini geliştirebilecekleri, kendi yaş gruplarına uygun önemli kavram ve becerileri kazanmalarına fırsat verir. Aktivite ve deneyimlerden oluşan küçük gruplar şeklinde yapılan öğrenme istasyonu çalışmaları çocukların ihtiyaçlarına göre oluşturulur. Bilim İstasyonu, İnce Motor Beceri İstasyonu, Dramatik Oyun İstasyonu, Okuma/Yazma Öncesi İstasyonu gibi.

Bahçe Zamanı
Çocukların içerdeki oyun alanına ya da bahçeye çıkıp çeşitli oyunlar oynadıkları bir zaman dilimidir. Bu etkinlikler sırasında çocukların hareket ihtiyacı da doğal olarak karşılanır. Ayrıca beden koordinasyonu, denge, hız, güç gibi etkinlikleri de içeren çalışmalara yer verilir.

Fen ve Matematik Zamanı 
Çocukların eğlenerek öğrendikleri, çevrelerini keşfettikleri, deneyler yapıp gözlemlerde bulundukları, araştırma, inceleme ve keşifler yaptıkları, matematikle oynayıp matematiği sevdikleri, sınıflandırma, sıralama, örüntü gibi çalışmaları içeren bir zaman dilimidir.

Phonics  - İngilizce Ses Bilgisi- Çalışmaları
İngilizce okuma ve yazma çalışmalarına temel teşkil eden ses bilgisi programıdır. Öğrencilere İngilizce’deki 42 temel sesi eğlenerek öğretmeyi hedefleyen program, farklı duyulara ve farklı öğrenme stillerine hitap edecek şekilde hazırlanmıştır.

Okuma-Yazmaya Hazırlık Çalışmaları
Öğrencilerimizin renk, şekil, sayı ve temel kavramları kazanmaları amaçlanır. Bunun yanında yapılan çalışmalar, algılama, dikkat, kelime dağarcığı arttırma, eşleştirme, gruplama, sıralama, karşılaştırma, el-göz koordinasyonu vb. bilişsel becerileri destekleyen etkinlikleri içerir.

Düşünme Becerileri
Öğrencilerimize kişisel düşünme becerisi kazandırmayı amaçlayan bir zaman dilimidir. Onların bilişsel gelişimlerini geliştirici ve destekleyici çeşitli etkinlikler planlanır. Görsel-işitsel algı, dikkat-bellek çalışmaları, problem çözme becerileri ve yaratıcılığı geliştirici çeşitli çalışmaları içerir.

Türkçe Dil Etkinlikleri
Türkçe dil etkinliği derslerinde öncelikli olarak öğrencilerin dil gelişimleri ve bunun yanında bilişsel gelişimleri desteklenir. İçinde tekerlemeler, parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, pandomim, dramatizasyon, öykü tamamlama vb. etkinlikler yer alır. Türkçe etkinlikleri çocukların Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamayı amaçlar ve sözcük dağarcıklarının geliştirilmesini destekler. Sözcük dağarcığı gelişen çocuğun, kelime tanımlama becerisi gelişir, dile hâkimiyeti artar.

Değerler Eğitimi
Bu derste, çocukların saygı, işbirliği, dürüstlük, sorumluluk, güven gibi değerleri ayırt etmeleri ve yaşama geçirmeleri amaçlanır. Soyut olan değerler kavramı somut deneyimlere dönüştürecek etkinliklerle planlanır. Çocukların bilişsel ve duyuşsal gelişim düzeyleri dikkate alınır.

Sanat Zamanı
Sanat çalışmaları sırasında çocuklar, çeşitli malzemeleri kullanarak hayal ettikleri şeylerin tasarımını yapar, yaratıcılıklarını ortaya çıkarır, özgün ürün oluşturup küçük kas becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar.

Hikâye Zamanı
Her temayla ilgili olarak çocuklara çeşitli hikâyeler okunur. Bunun yanında hikaye tamamlama, hikaye oluşturma, hikayeye başlık bulma, okunan hikayeyi resimlendirme, çeşitli resimlere bakarak hikaye kurgulama, görsel okuma vb. çalışmalar yapılır. Ayrıca çocuklar sınıftaki kitaplıktan kendileri kitap seçerek inceler. Evden getirdikleri hikâye kitaplarını, arkadaşlarıyla paylaşırlar.

Serbest Oyun Zamanı
Serbest zaman etkinliğinde, öğrencilerimiz sınıfta hangi köşede oynayacaklarına ve neler yapmak istediklerine, kendileri karar verirler. Bu onların sosyal yaşamı deneyimledikleri bir zaman dilimidir. Oyun sonrasında sonuçları birlikte değerlendirirler.

Dinlenme/ Uyku Zamanı
Sadece küçük yaş grubu öğrencilerimiz için öğle yemeği sonunda dinlenme/uyku zamanı vardır. Öğretmenlerimiz bu süre içinde onların dinlenme sürecine olan uyumlarını kolaylaştırmak için hikaye okurlar.

Anaokulu Eğitim Programı İçindeki Diğer Etkinlikler

Branş Çalışmaları
Müzik, Beden Eğitimi, Satranç gibi alanında uzman öğretmenler tarafından yürütülen çalışmalarda öğrencilerin farklı alanlardaki deneyimlerinin desteklenmesini amaçlamaktadır.

Kulüp Çalışmaları 
Çocukların bireysel ilgi ve yeteneklerini keşfedebilecekleri bir zaman dilimidir. Haftada iki saat spor ve sanat aktivitelerinden oluşur. Öğrencilerimiz, heykel, resim, ritim, basketbol, yaratıcı dans, judo, tenis, jimnastik, satranç gibi etkinliklerden birinde yıl boyunca eğitim alır ve o alanda temel becerileri kazanması sağlanır.

Aile Katılımı
Velilerimiz belli gün ve saatlerde okulda bir etkinlik planlar ve çocuklarla uygulama yaparlar. Kendi çocuklarının arkadaşlarıyla tanışıp, hoş zaman geçirirler. Velilerimiz, ayrıca tema sonu sunumlarında ve portfolyo çalışmalarında, çeşitli tören ve kutlamalarda okula davet edilerek, çocuklarının gelişimlerini gözlemleyebilirler.

Alan Gezileri ve Tiyatro Etkinlikleri
Çocukların ilgisini çeken ve öğrendikleri temalarla ilişkili mekânlara geziler yapılır, böylece çocuklar için doğal bir öğrenme ortamı oluşturulur. Örneğin müze, market, diş doktoru muayenehanesi, postane, orman, jimnastik salonu, banka vb. yerlere geziler düzenlenerek, çocukların sosyal yaşam içinde deneyim kazanmaları sağlanır.  Tiyatro etkinlikleri her dönem iki farklı oyun ile okul salonumuza gelen profesyonel tiyatro grupları tarafından sergilenir.

Haftanın Etkinlik Günleri
Öğrencilerimizin okula daha istekli ve keyifle gelmelerini sağlamak amacıyla haftanın bazı günlerinde çocukların evden getirecekleri ya da evde aileleriyle kaliteli zaman geçirerek hazırlayacakları etkinliklere yer verilir. Göster Anlat Günü, Kitap Günü, Oyuncak Günü gibi etkinliklerle çocukların hem sorumluluk almasını, hem de paylaşmayı öğrenmelerini, okula keyifle gelmelerini amaçlarız.

Anaokulumuzda PDR (Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü) Çalışmaları

Okulumuzda, öğrencilerimize yönelik PDR çalışmaları okul idaresi, öğretmen ve ailenin işbirliğiyle takım çalışması şeklinde, dinamik bir yapıda, sistemli ve düzenli olarak sürdürülür. Bu kapsamda yıl boyunca yapılan çalışmalardan bazıları şunlardır:

  • Veli ve öğrenci oryantasyonu
  • Sınıf için gözlemler
  • Öğrenci bireysel tanıma ve destek çalışmaları
  • Test uygulamaları
  • Veli ve öğretmen seminerleri
  • Veli ve öğrencilere yönelik grup çalışmaları
  • Bireysel veli görüşmeleri
  • Oyun Terapisi
Ort. Sınıf Mevcudu 20
Yaş Grubu 3 - 6
Ana Sınıfı

FİZİKSEL İMKANLAR

Akıllı Sınıf
Atletizm Koşu Pisti
Bahçe
Bilgisayar Laboratuvarı
Çim Futbol Sahası
Çok Amaçlı Salon
Görsel Sanatlar Atölyesi
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane
Müzik Atölyesi
Okçuluk Sahası
Oyun Parkı
Tenis Kortu
Tırmanış Platformu
Yemekhane

ETKİNLİKLER

Okulumuzda, öğrencilerimizin gelişim alanlarını desteklemek, ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmalarına olanak sağlamak için kulüp çalışmaları yapılmaktadır. Kulüpler, çocukların yaş özellikleri göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. 

Basketbol
Futbol
Görsel Sanatlar
Jimnastik
Judo
Modern Dans
Müzik
Satranç
Seramik Kulübü
Tenis

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

TED İstanbul Koleji Anaokulu Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

TED İstanbul Koleji Anaokulu yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

TED İstanbul Koleji Anaokulu İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım