YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Gürçağ Koleji  Anaokulu
Ankara
İngilizce
AlmancaYabancı Dil
2002 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

Özel GÜRÇAĞ OKULLARI; yıllarını eğitime adamış bir eğitim gönüllüsü olan Sayın Necati GÜRSOY tarafından kurulan, 27 yıllık geçmişe sahip ANKARA’nın köklü özel öğretim kurumlarından birisidir. Özel GÜRSOYLAR EĞİTİM KURUMLARI adıyla, 1986 yılında ANKARA’da eğitim-öğretim etkinliklerine başlayan okullarımız, bugün ANKARA’nın en gözde okullarından biri olan Özel GÜRÇAĞ OKULLARI’nın temelini ve artan bir ivme ile büyüyerek gelişen eğitim kurumlarımızın ilk halkasını oluşturmuştur.

Özel GÜRSOYLAR EĞİTİM KURUMLARI , bir yandan ANKARA’ da İLKOKUL - ORTAOKUL - LİSE - FEN LİSESİ ve DERSHANE ile yelpazesini genişletirken; bir yandan da yurdumuzun cennet köşesi BODRUM-YALIKAVAK’ ta , 42 dönümlük arazi üzerine, deniz kenarında , İLKÖĞRETİM OKULU- LİSE ve ULUSLARARASI YAZ OKULU’ndan oluşan ve o dönemde ülkemizdeki tek örneği oluşturan eğitim-öğretim kampusü biçimindeki tesislerini 1997 yılında bünyesine katmıştır.

2002 yılında, yeni bir yapılanma, eğitime yeni ve modern bir bakış açısıyla okulların ismi “Özel GÜRÇAĞ OKULLARI” olarak değiştirilerek, Çankaya’daki binasında OKUL ÖNCESİ ve İLKÖĞRETİM OKULU hizmete girmiş, hemen ardından 2005 yılında ANADOLU LİSESİ, 2007 yılında FEN LİSESİ açılarak öğretime başlanmıştır.

Eğitim-öğretim yöntemlerindeki disiplinli ve modern bakış açısı, beraberinde velilerin güven ve desteğini getirmiş, kurumların büyümesi ve gelişmesi de soluksuz devam etmiştir.

OCAK 2008’de temeli atılan ve teknolojinin son yenilikleri ile donatılan ÜMİTKÖY YERLEŞKESİ, inanılmayacak bir hızla bitirilerek AĞUSTOS 2008’ de OKUL ÖNCESİ - İLKOKUL - ORTAOKUL - ANADOLU LİSESİ ve FEN LİSESİ’nden oluşan Özel GÜRÇAĞ OKULLARI, modern ve yeni çehresi ile eğitim-öğretim etkinliklerini ÜMİTKÖY’ de sürdürmeye başlamıştır. Okulöncesi eğitimin insan hayatının temelini oluşturması bilinciyle öğretim kurumlarımız bünyesine AĞUSTOS 2013'te, uluslararası standartlara sahip YAŞAMKENT GÜRÇAĞ ANAOKULU da katılmıştır.

Özel GÜRÇAĞ OKULLARI, 27 yıldır çağdaş eğitim ilkelerinden ödün vermeden, Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınlarına aydın, çağdaş, sorumluluk duygusuna sahip, araştırmacı, bilgi ve teknolojiyi özümseyen ve kullanan, ülkesinin geleceğinden sorumlu gençler yetiştirmiştir ve bugünden sonra da yetiştirmeye devam edecektir.

Gürçağ Koleji Anaokulu Fiyatları

İNDİRİMLER

EĞİTİM

    Okulöncesi eğitiminde belirlediğimiz hedeflere ulaşabilmek için değişik uygulamalar planlanarak,  eğitim ortamları bunlara uygun olarak düzenlenmiştir. Bu ortamlar; 

Bale Salonu

       Bale eğitimi okulöncesi dönemde başlaması gereken bir eğitimdir.Temel amaçlardan biri çocukları küçük yaşta bale sanatıyla tanıştırıp, bu sanatı sevdirmeye çalışmaktır. Aynı zamanda çocuklara ritm duygusunu kazandırmak, küçük ve büyük kas gelişimlerini desteklemek ,vücut koordinasyonunu geliştirmek ve eğer varsa çocuktaki durma ve basma bozukluklarını düzeltmede yardımcı olmak hedeflerimizden bazılarıdır.Uyguladığımız programlar M.E.B müfredatının öngördüğü programlardır.

Spor Salonu

        Etkinliklerimiz genel olarak oyun merkezli olup,çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini sağlamaktadır.Oyun çocuğa işbirliği, paylaşma, başkalarının hakkına saygı gösterme, yenme ve yenilme duygusu kazanma,sorumluluk alma gibi birçok duygu geliştirme fırsatı sunar.Çocuklar katıldıkları oyunlarda kendilerine güvenme ve başarma duygusu edinirken, koordinasyon, denge, kuvvet,çeviklik, esneklik, ritm gibi motor özelliklerini de geliştirerek daha karmaşık becerileri de kazanmaya başlarlar.Bizler oyunun, eğitimde çocuğa ulaşılacak en etkili ve kısa yol olduğuna inanıyoruz. Beden Eğitimi etkinlikleri oyun merkezli ve hedeflenen gelişim özelliklerine uygun olarak spor salonumuzda sürdürülmektedir.

Bilişim Teknolojileri Laboratuvarları

         Okulöncesindeki Bilişim Teknolojileri dersleri en son teknoloji ile donatılmış  laboratuvarlarda ilgili branş öğretmenlerinin rehberliğinde yapılmaktadır. Buradaki temel amaç daha çok eğitici ve eğlendirici oyun ve programlarla, öğrencinin bilgisayara  ve Bilişim Teknolojilerine ilgisini arttırmaktır. Aynı zamanda zihinsel gelişim ve dil eğitimine de katkıda bulunan çeşitli programlar da kullanılmaktadır. 

Görsel Sanatlar , Teknoloji ve Tasarım , İş Eğitimi Atölyeleri

        Alanlarında uzman öğretmenler denetiminde çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerini tamamlamalarına katkıda bulunmak amacıyla, öğrencilerin yeteneklerine göre; suluboya, pastel, guaj, parmak boyası gibi teknikler sanat atölyelerinde ” ÖĞRENCİ MERKEZLİ”  yöntemlerle uygulanmaktadır. Dönem sonlarında okul içinde açılan sergilerle bu çalışmalar sergilenmektedir.        Öğrencilerimizin hayal gücü ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaran sanatsal etkinliklerle ulusal ve evrensel kültür değerlerini benimseyen, estetik anlayışı gelişmiş, sanata katkıda bulunabilecek duyarlı bireyler olarak topluma kazandırılması hedeflenmektedir.

Müzik Atölyesi

       Müzik atölyesinde branş öğretmenleri tarafından yapılan derslerde şarkılar, koro , ritm ve orff çalışmaları öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklere göre sürdürülmektedir.

Kütüphane

        Kütüphanemiz, Okul öncesi, İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesine yönelik hizmet veren merkezi bir kütüphane konumundadır. Eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gerçekleşmesi için gerekli bilgiyi ve bilgi kaynaklarını bünyesinde toplayıp okuyucuya sunan bir birimdir.        Kütüphanemizde öğretmenleri ile birlikte okuma saatlerine gelen anasınıfı öğrencilerine yerlere konulan minderlere oturtularak haftada bir kere hikaye okuma saatleri düzenlenir.

Akıllı Sınıflar

       Çağdaş eğitim anlayışında teknolojik gelişmelerden yararlanmak kaçınılmazdır. Bu amaçla, öğrencilerimizin etkileşimli öğrenmelerine destek vermek için oluşturulan akıllı sınıflarımız mevcuttur. Sınıfta IP Board, PIV işlemcili multimedya bilgisayar, projeksiyon cihazı, tepegöz, televizyon ve Dvd oynatıcı bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz sınıfta uyguladıkları derslerin pratik uygulamalarını bu ortamda gerçekleştirmektedirler.       Bu uygulamalarda dersler bilgisayar ve projeksiyon desteği ile interaktif yazı tahtalarıyla işlenmektedir. İnteraktif tahtalar öğretmenlere sınırsız dijital görsel ve işitsel kaynak desteği sağlamakta, zaman kaybını önlemekte ve öğrenci katılımını artırmaktadır.

Satranç Dersliği

       Bir düşünme sporu olan satranç, çocukların eğitiminde önemli bir yer tutmakta ve gelişmiş ülkelerin eğitim programlarında da yer almaktadır. Okulumuzda anasınıfından itibaren satranç eğitimi verilmektedir. Satranç derslerimiz bu sporun tüm özelliklerine göre donatılmış satranç dersliğinde yapılmaktadır. Öğrencilerimizin erken yaşta tanıştığı satranç eğitiminde konu anlatımlı satranç tahtasının kullanıldığı, sınıf düzeni içinde her çifte bir takım düşecek şekilde masaların bulunduğu satranç odası kullanılmaktadır.  

Ort. Sınıf Mevcudu 20
Yaş Grubu 3 - 6
Ana Sınıfı

FİZİKSEL İMKANLAR

Bilgisayar Laboratuvarı
Çok Amaçlı Salon
Halı Saha
Kapalı Havuz
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane
Tenis Kortu

ETKİNLİKLER

Bale
Basketbol
Drama
Futbol
Görsel Sanatlar
Halk Dansları
Jimnastik
Modern Dans
Müzik
Satranç
Seramik Kulübü
Tenis
Voleybol
Yüzme

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Gürçağ Koleji Anaokulu Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Gürçağ Koleji Anaokulu yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Gürçağ Koleji Anaokulu İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım