YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Fmv Ayazağa Işık Anaokulu

Fmv  Ayazağa Işık Anaokulu
İstanbul Avrupa Yakası
İngilizceYabancı Dil
Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Fmv Özel Ayazağa Işık Anaokulu

 

Kuruluş

Ondokuzuncu yüzyılın başlarında Balkanları Akdeniz'e bağlayan çok önemli bir ticaret merkezi olmasının dışında Selanik, Osmanlı İmparatorluğu'nun yüzü Batı'ya dönük, en aydın şehri olarak dikkat çekmekteydi. Neredeyse tüm ilerici fikirlerin filizlenip geliştiği bu liman şehrinde yaşayan Türkler de son derece kozmopolit bir nüfusa sahip bu yerde varlıklarından söz ettirebilmenin tek yolunun eğitimden geçtiğini biliyorlardı. Bu konudaki ilk adım 1872'de sonraları Atatürk'ün de ilköğretmenliğini yapacak olan Şemsi Efendi tarafından atıldı. Şemsi Efendi'nin kendi okulunda uygulamaya koyduğu "Usul-u Cedid" metodu (Yeni Usul), ders programları, ödüller ve cezalar açısından eğitimde bir devrim niteliği taşıyordu. Kısa zamanda bu okula karşı gösterilen büyük ilgi varlıklı Türk ailelerini harekete geçirdi. 1883'de Mısırlızade'lerden Mümeyyiz Tevfik Efendi önderliğinde bir heyet yeni bir okul açmak üzere çalışmalara başladı ve bu heyet 14 Aralık 1885'te Selanik'in Katip Muslihiddin Mahallesinde Feyz-i Sıbyan adı ile mütevazı bir ilkokul açmayı başardı.

Fmv Ayazağa Işık Anaokulu Fiyatları

Yarım Gün Fiyatı ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İNDİRİMLER

KAYIT BİLGİLERİ

2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı için yeni öğrenci alımlarımız 3 Şubat 2014  tarihinde başlayan görüşmelerle gerçekleşir.

Okullarımıza ve özellikle ilköğretim 1.sınıflarına çok yoğun bir talep olduğundan 1. sınıfa öğrenci alımlarında halen anaokullarımız 6 yaş grubunda öğrenim gören öğrencilerimiz, kesin kayıt yaptırma konusunda öncelikli hakka sahiptirler. Her okulumuzun 1. sınıfa öğrenci alımı ile ilgili kontenjanı belirlenerek bu doğrultuda kontenjan ve öğrenci alımı ile ilgili ilan – duyuru sonrasında, başvuru sırasına göre öğrenci görüşmeleri yapılır.

Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulur. 1. sınıf için başvuran öğrencilere psikolojik danışmanlar bireysel öğrenci tanıma görüşmesi ve okul olgunluğu çalışması yapılır. Sonucuna göre kayıt hakkı kazanır. Okul tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

Ara sınıflara öğrenci alımlarında düzey belirleme sınavı ve psikolojik danışmanlar tarafından bireysel öğrenci tanıma görüşmesi yapılır.

Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve bir fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulur.Okul tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen evrakların teslimi sırasında tanıma çalışması görüşmesinin tarihi belirlenir ve düzey belirleme sınavına kaydı yapılır. Tüm düzeyler için düzey belirleme sınavı / öğrenci tanıma çalışması görüşmesi makbuz karşılığı 150 TL ile ücretlendirilir. Öğrencinin kayıt hakkı kazanamaması durumunda ücret iadesi yapılmaz. Bu tutar kayıt hakkı kazanan öğrencilerin eğitim-öğretim ücretlerinden düşülmez. Ara sınıflar için yapılan düzey belirleme sınavı sonuçları okullarımızda ve web sitemizde ilan edilir.

Işık Liseleri hazırlık sınıfına ise 8. Sınıf SBS puanlarına göre(orta öğretim başarı puanı eklenmeden) öğrenci alınacak olup ayrıca bir duyuru yapılacaktır.

EĞİTİM

FMV Ayazağa Işık Anaokulu'nda yabancı dil öğretiminin temel amacı, öğrencilerimizin uluslararası iletişim dili olan "İngilizce" ile ilk tanışmalarını zevkli bir deneyim haline getirerek çocuklarımızı yabancı dil öğrenmeye teşvik etmektir. Başlangıç noktamız, küçük yaş öğrencilerinin anadil duyarlılığını geliştirmek ve çocuklarımıza Türkçe'den başka bir dilin varlığını hissettirmek ve bu dilde iletişim kurmaya istekli olmalarını sağlamaktır.

"Müzik ve Orff" etkinlikleri ile öğrencilerimizin, müziğin insan yaşamındaki yerini ve önemini kavrayabilmeleri, duyuşsal gelişimlerini desteklemek, gelecekteki bilinçli ve kültürlü dinleyici potansiyelini yetiştirmek amaçlanmıştır. Çocuklarda müzik, hareket ve dil gelişimlerine çok büyük katkısı olan Orff Öğretisi yıl içinde sık sık kullanılarak günlük program içinde yer almaktadır.

"Görsel Sanatlar" etkinliğinin temel amacı, öğrencilerimizin sahip olduğu tüm bireysel özelliklere dayalı olarak ürettikleri çalışmalar ile kendilerini mutlu hissetmelerini, öğrenmeyi, üretmeyi eğlenceli bir yaşam biçimi olarak keşfetmelerini sağlamaktır.

"Beden eğitimi" etkinliği, öğrencilerimizin spora ilk adımlarını atarak fiziksel olarak kendi hareket yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak ve sporun yaşamlarına kattığı duygu ve becerilerin farkındalığını arttırmaktadır.

"Satranç" etkinliğinin amacı, öğrencilerimizin planlı hareket edebilmelerini, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmelerini, kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğrenmelerini sağlamaktır.

"Modern Dans" etkinliği ile, öğrencilerimizin el ve ayak koordinasyonunu sağlamaları, müzik eşliğinde çeşitli figürlerle dans oluşturmaları ve özgüvenlerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Yaş Grubu 2 - 6
Ana Sınıfı

FİZİKSEL İMKANLAR

Bahçe
Bilgisayar Laboratuvarı
Çok Amaçlı Salon
Dans Dersliği
Halı Saha
Hayvanat Bahçesi
Kapalı Havuz
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane
Oyun Parkı
Yemekhane

ETKİNLİKLER

Basketbol
Futbol
Görsel Sanatlar
Modern Dans
Müzik
Orff
Satranç
Voleybol

FOTO/VİDEO

YEMEK

Mart ayı yemek listesi için tıklayınız 

Organik Beslenme

Fmv Ayazağa Işık Anaokulu Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Fmv Ayazağa Işık Anaokulu yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Fmv Ayazağa Işık Anaokulu İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

ETİKETLER

 

BU OKULU İNCELEYEN ŞU OKULLARI DA İNCELEDİ


Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım