YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Biruni Üniversitesi

Biruni Üniversitesi
İstanbul Avrupa Yakası
Kampüs içi Yurt Var
-
Yabancı Dil
2014 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Biruni Üniversitesi

 

Dünya Eğitim Vakfı kurulduğu ilk günden itibaren, ülkemizin yüksek öğrenimine ve yaşantısına, önemli bilimsel katkılar sunacak, kapsamlı bir sağlık üniversitesi kurmak için çalışmıştır. Bu uğurda ülkemizin önemli bilim adamları ve entelektüel çevreleri ile çeşitli platformlarda istişareler yapılmıştır. Bu arayışların sonucunda kurulacak bir sağlık üniversitesinin gücünü alacağı temel referansların BilimsellikAraştırma ve Uluslararasılaşma olması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu ideallerle kuruluş çalışmalarını sürdüren Vakfın kurucuları ve Mütevelli Heyet üyeleri için, kurulacak üniversiteye hedefleri ve nitelikleri bakımından en uygun ismin kazandırılması diğer bir önemli görev olmuştur. Bu amaçla yapılan araştırmalar sonucunda, Dünya ve Türk tarihinin en önemli bilim adamlarından biri olan ve UNESCO tarafından 1974 yılında Evrensel Deha ilan edilen Ebu Reyhan El-Biruni en uygun isim olarak görülmüştür.

Yirmi birinci Yüzyılın Biruni’lerini yetiştirme hedefiyle yola çıkan Biruni Üniversitesi, Dünya Eğitim Vakfının müracaatı neticesinde, 27 Şubat 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 6525 sayılı kanunla, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir Vakıf Üniversitesi olarak yerini almıştır.

EN KAPSAMLI SAĞLIK ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde tamamı sağlık bölümlerinden oluşan 6 Fakülte, 3 Enstitü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. Bu bağlamda ülkenin en kapsamlı sağlık üniversitesidir.

ŞEHRİN MERKEZİNDE KAMPÜS HAYATI

Üniversitemiz 30.000 m2 kapalı alan, 17.000 m2 yeşil alan, 1500 m2 kafeterya ve sosyal alan, 2 konferans salonu, fitness center, kapalı ve açık basketbol sahaları ile öğrencilerine geniş bir sosyal yaşam imkanı sağlamaktadır.

Ulaşım yollarının merkezinde, Marmaray istasyonuna 10 dk., Metrobüs Durağı’na 15 dk. yürüme mesafesinde, Topkapı Surları’nın tam karşısında, tarihi dokuyla iç içe, şehrin merkezinde bir kampüs hayatı sunmaktadır.

SAĞLIK BİLİMLERİNDE A TAKIMI...

Biruni Üniversitesi alanında en yetkin, yurt dışı tecrübesine ve evrensel vizyona sahip, araştırma performansı ve bilimsel yayın verimliliği yüksek akademik kadrosu ile geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek üzere öğrencilerini beklemektedir.

EĞİTİM

ÇİFT ANADAL, YANDAL VE BÖLÜMLER ARASI GEÇİŞ İMKANI

Üniversitemiz bir çok programda bölümler arası geçiş imkanları sağladığı gibi çift anadal ve yandal uygulamaları da sunmaktadır. Birinci sınıfın sonunda şartları sağlayan öğrenciler uygun programlara geçiş yapabilmektedirler. Eğitim Fakültemiz, çift anadal ve yandal uygulama imkanlarının yanı sıra uzmanlaşmaya temel oluşturacak “Seçmeli Ders Paketi” uygulamalarına sahip öncü ve tek fakültedir.

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK LABORATUVARLARI

Genetik alanında en son teknolojileri kullanan ve uygulayan laboratuvarlar Biruni Üniversitesi’nde kuruluyor. Yüzlerce hastalığın tanı ve tedavisi yeni nesil DNA dizileme teknolojisi ile kolayca yapılabilmekte ve böylelikle insanın tüm genetik yapısı Biruni Üniversitesi laboratuvarlarında incelenebilmektedir.

1 YIL KAYBETMEDEN 1 DİL KAZAN

Biruni Üniversitesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İngilizce hazırlık sınıfı müfredatını 1. sınıf içine yerleştirmekte, böylece hem zaman kazandırmakta, hem de dil öğrenmeyi sağlamaktadır.

Seviye Tespit Sınavından 70’in altında puan alanlar A ve B kurlarıyla yarım gün yoğun İngilizce Eğitimi alacaklardır. 70 ve üzerinde puan alanlar ise Mesleki İngilizce ve Tübitak Proje Çalışmalarına yönlendirileceklerdir. Tüm öğrenciler 2. sene Mesleki İngilizce dersleri ile desteklenecektir.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ

Üniversitemiz dünyanın önde gelen sağlık üniversiteleri ile entegre çalışma hedefiyle yola çıkmıştır. Bu bağlamda yurt dışı üniversiteler ile ikili anlaşmalar, Erasmus Programları ve akademik personel değişim programlarıyla geniş bir uluslararası iş birliği imkanı sunmaktadır.

PROGRAMLAR

Bölümleri ve ücretleri listelemek için fakülte isimlerine tıklayınız

Diş Hekimliği Fakültesi

Tıp Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Eczacılık Fakültesi

Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Eğitim Fakültesi

FİZİKSEL İMKANLAR

FOTO/VİDEO

YEMEK

Biruni Üniversitesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Biruni Üniversitesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Biruni Üniversitesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım