YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN
Başka Bir Okul Mümkün
İstanbul Avrupa Yakası
İngilizceYabancı Dil
Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

Biz’in hikâyesine en başından başlamak, bizi tanımlamak için elzem. Çünkü bugün “biz” dediğimizde, ebeveynlerden öğretmenlere, çocuklardan aktivistlere, eğitim bilimcilerden çeşitli uzmanlara kadar, Türkiye’deki eğitim meselesiyle derdi olan, konuşup kararmaktan usanmış, geniş bir topluluktan bahsediyoruz. "Başka Bir Okul Mümkün" girişimi bir grup anne, baba ve eğitimcinin içlerini yakan eğitim sorunlarıyla yüzleşme, yakınma, iç dökme sürecinin bir ürünü olarak gelişti. Yakınmanın ötesine geçerek bir alternatif yaratmanın gereğiyle, 2009 Sonbaharından itibaren ön hazırlıklara başlayan küçük bir grubun, 2010 başında, Türkiye’de eğitim anlayışı ve uygulamalarına dair benzer kaygıları başlayan daha geniş bir gruba yaptığı çağrının ardından BBOM girişimi oluştu. İlk dönem, bir araya gelme ve girişimin manifestosu diyebileceğimiz temel ilke, değer ve hedeflerimizin belirlenmeye başladığı bir süreçti… İlk günden itibaren, sürecin kendisinin de kurulacak okulun ilkeleri açısından belirleyici olduğunun farkındaydık. Bu nedenle, BBOM’un ilkelerini oluştururken, bu girişime destek olan, emek veren herkesin sözünü ortaklaştırmaya olağanüstü bir çaba sarf ettik.

2010 Kasım ayında Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin de kurulmasıyla beraber, temel ilke ve değerler doğrultusunda BBOM okulunun hayata geçmesi yolunda önemli adımların atıldığı bir döneme girdik. BBOM Derneği olarak adım adım, hem BBOM modelinin geliştirilmesi hem de BBOM okulunun hayata geçirilmesi için yoğun bir çalışma içerisine girdik. Farklı eğitim modellerinin incelenmesinden, yeni bir model arayışına, farklı çalışma gruplarının oluşturulmasından, yeni gönüllülerin BBOM girişimine katılma yollarının açık tutulmasına kadar bir dizi çalışma yürütüldü. Bütün bu çalışmalarda gönüllülük esastı. Bu sürece emek veren herkes, artan iş yükü ile baş edecek farklı yollar geliştirdi. Kimi zaman toplantılar çocukların uyku saatlerine göre ayarlandı, kimi zaman aramızdan gönüllüler çocukların bakımını üstlendi, kimi zaman da çoluklu çocuklu gerçekleştirdiğimiz toplantıların yanı sıra piknikler, kahvaltılar, yaz kampı gibi etkinliklerde BBOM okulu için enerji toplandı. Nitekim BBOM Derneği koltuğunun altında birkaç karpuz taşımaya çalışan, çoğunluğu iyi ya da kötü kamusal eğitim olanaklarından yararlanma imkanı bulmuş ücretli çalışan ebeveynler ve gönüllülerden oluşmaktaydı. Zaman herkes için zor bulunan, ancak demokratik, eşitlikçi ve alternatif bir eğitim için seferber edilmesi elzem olan bir şeydi. Bu inanç ve birliktelik, ülkemizdeki eğitim gerçekliğinin yakıcı sorunlarıyla baş etmenin tek yoluydu hepimiz için.

Modelimiz geliştikçe, BBOM okulu da hepimizin tahayyülünde cisimleşmeye başlamıştı. Önemli konularda tematik olarak düzenlenen çalıştaylarla karar alma süreci hızlandırılıyor, konu ile ilgili uzmanlar toplantılara davet ediliyordu. BBOM Derneği üyelerinin gönüllü emeğiyle yürüttüğümüz çalışmaların bizi taşıdığı noktada artan iş yükünü salt gönüllü emek üzerinden karşılayamaz duruma geldik ve bir profesyonel emeğe duyulan ihtiyaç belirginlik kazandı. 2011 yazında, aramızdan bir arkadaşımız, BBOM koordinatörü olarak profesyonel çalışmaya başladı. Yine aynı dönemlerde, büyük ölçüde gönüllü desteği ve finansmanı ile Beşiktaş’taki ofisimize taşındık. Çalışma grubu toplantıları ve tanıtım toplantıları bu süreçte kurumsallaştı. Bu kurumsallaşma süreci ile kurulması her geçen gün daha da yakınlaşan BBOM okullarının yoğun hazırlık aşaması ve bürokratik gereklilikler bizleri, girişimin başından beri sürdürdüğü katılımcılık ve açıklık ilkelerinden taviz vermeden BBOM Derneğinin yasal çerçevesinde örgütlenme aşamasına getirdi ve BBOM Derneğinin yürütme, denetim ve danışma kurulları oluşturuldu. Yine 2011 yazında BBOM Derneği Bodrum temsilciliğinin temelleri atıldı.

Okullarımız daha bir canlı, daha bir elle tutulur artık. BBOM Derneği çatısı altında örgütlenen girişimin kimlerden oluştuğunu ise kısaca şöyle tanımlayabiliriz: Girişim üyelerinin yarısı BBOM modeline inanan, çocuklarını BBOM okulunda okutmak isteyen ebeveyn gönüllüler, diğer yarısını ise bu modelin bir şekilde hayata geçmesi için çalışan ebeveyn olmayan gönüllüler... Topluluk içerisinde uzmanlık alanı eğitim olan katılımcıların oranı % 30’un üzerinde. Bu grubun içerisinde, öğretmenler, eğitim işiyle ilgili akademisyenler var. Dolayısıyla BBOM, ne yalnızca bir ebeveyn girişimi, ne profesyonel bir eğitim grubu, ne de yalnızca eğitim ile derdi olan bir aktivist grubu. Bunların hepsini bir arada bulunduruyor. BBOM modelinin hayata geçirilmesi yolundaki enerjisini ve dinamiğini tam da buradan alıyor. Kendilerini büyük ölçüde kamusal eğitimin verdiği olanaklar ile gerçekleştirebilmiş olan, Türkiye’deki eğitim sisteminin yaralarını da kamusal eğitim olanaklarını da bir arada yaşamış, dolayısıyla herkes için nitelikli, demokratik ve eşitlikçi bir eğitimi önüne yakıcı bir sorun olarak koyan, Türkiye’nin hemen her yerinden destekçisi olan kocaman bir grubuz biz.

Başka Bir Okul Mümkün Fiyatları

İNDİRİMLER

Ana Sınıfı

FİZİKSEL İMKANLAR

Bahçe
Çok Amaçlı Salon
Kütüphane
Oyun Parkı

ETKİNLİKLER

Görsel Sanatlar
Müzik
Satranç

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Başka Bir Okul Mümkün Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Başka Bir Okul Mümkün yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Başka Bir Okul Mümkün İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

BU OKULU İNCELEYEN ŞU OKULLARI DA İNCELEDİ


Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım