YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Ataşehir Ekol Anaokulu fiyatlarını öğrenmek ve okul hakkında detaylı bilgi almak için bilgi formunu doldurun, okul size geri dönsün.

Ataşehir Ekol Anaokulu
İstanbul Anadolu Yakası
İngilizceYabancı Dil
2010 Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Ataşehir Ekol Anaokulu

 

Ataşehir Ekol Anaokulu Tarihçesi

İstanbul Ataşehir’de bulunan Özel Ataşehir Ekol Anaokulu 2010 yılında kurulmuş olup, 2 ile 6 yaş arasındaki çocuklarımız için Reggio Emilia Yaklaşımı ile eğitimi veren bir kurumdur.
Okulumuzun Kurucu Müdürü Havva Marta'dır.

Okulumuzun üye olduğu kuruluşlar; Türkiye Özel Okullar Derneği, Türkiye Özel Okullar Derneği ECNAIS ve ECIS üyesidir.
Türkiye Özel Okullar Derneği   ECNAIS Logo  ECIS Logo


Ataşehir Ekol Anaokulu'nda Hayat

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olup Reggio Emilia Yaklaşımına dayalı, bireysel eğitim modeli uygulamaktadır. Bu sistemin gereği olarak her gün doğa yürüyüşü, okulumuz 12 ay boyunca faaliyettedir, 2 ay yaz okulu olarak uygulanılmaktadır. Haftada 2 gün yüzme, 1 gün ritmik jimnastik, 1 gün binicilik, dans ve müzik eğitimi, beden perküsyonu, diksiyon, sanat atölyesi çalışmaları, ekolojik tarım, ebru dersi, gölge ışık oyunları, bina inşa çalışması, duvarsız eğitim yöntemi ile yerinde yaparak yaşayarak öğrenme uygulaması için sık sık inceleme gezileri yapıyoruz.
 

Okulumuzda çocuk gelişimini destekleyici beslenme programı uygulamaktayız. Hijyene çok önem verip, çocuklarımıza hayat boyu sürecek hijyen alışkanlıklarını öğretmekteyiz.Sağlık konusunda ASM (Anadolu Sağlık Merkezi )ile anlaşmamız vardır.Yıl içinde velilerimiz ile veli toplantıları,bireysel öğretmen görüşmeleri ile devamlı iletişim halindeyiz.Velilerimizi günlük akış içinde notlar ve resimler ile bilgilendiriyoruz.


“Öğretmen yol gösteren değil, çocukla birlikte yol alan ve keşfedendir.”


Eğitim programımız oldukça esnek ve çocuğa göredir. Çocukların somut yaşantılar sonucu verdikleri tepkiler ve cevaplar öğretmenleri tarafından not edilerek belgelendirilir (Anekdot yöntemi).


Okul-Aile işbirliği en ayırt edici ve olmazsa olmazlarımızdır. Sanat ve estetik ön plandadır. Çocuklar projeler ve çalışmalar için küçük gruplara ayrılır. Okulumuzda yaratıcılığı üst düzeyde destekliyoruz. Sadece çocukların proje ve çalışmaları okul duvarlarını süsler. Okulumuzda ödül-ceza yöntemi yoktur, İletişim oldukça ön plandadır. Okulumuz ahşap, doğal ve geri dönüşüm materyalleri ile donanımlıdır.


Çocukların doğa ile iç içe olacakları fiziksel özellikleri sağladığımız okulumuz, doğayı bir iletişim aracı olarak kabul eder. Okulumuzda çocuklarımızın kendilerini keşfedecekleri çeşitli aynalar bulunmaktadır. Açık raf sistemlerinde çocuklara materyallerin sunulduğu atölyelerimiz bulunmaktadır. Bu eğitim modelinde yetiştirdiğimiz  çocuklar, yaratıcılığı desteklenen, engellenmeyen, araştıran, sorgulayan, keşfeden mutlu çocuklardır.


İşlenecek tema ise yine öğrenciye ve onun hazır olup olmadığına göre belirlenir. “Her çocuk özeldir” düşüncesinden hareketle, her birinin ayrı öğrenme ihtiyacı göz önünde bulundurularak günlük ve haftalık olarak öğretmenler tarafından, öğrencilerle iş birliği içinde hazırlanır. Buradan hareketle, tema başlıkları aynı olsa dahi değişen öğrencilere göre çalışılan atölyeler farklı olup ve her öğrencinin temaya katkısı olacağından, farklı somut yaşantı çıktıları elde edilmektedir.


Reggio Emilia Yaklaşımı, tüm dünyada saygı duyulan önemli bir erken çocukluk eğitimi yaklaşımıdır. Türkiye’de okul öncesi eğitim kurumlarında, çocuğun eğitim ve öğretim sürecine yeni bir ışık tutan, çocuğun doğasına uygun eğitim vermeyi amaçlayan bir eğitim sistemidir.

 

Ataşehir Ekol Anaokulu fiyat, erken kayıt indirimleri, yaz okulu ve diğer tüm sorularınızın cevabı için bilgi formunu doldurun, okul sizi arasın. 

 

 

Ataşehir Ekol Anaokulu Fiyatları

İNDİRİMLER

KAYIT BİLGİLERİ

Güncel ücretler için lütfen iletişime geçiniz.

EĞİTİM

Ataşehir Ekol Anaokulunda Reggio Emilia Yaklaşımı

 

Reggio Emilia - Merak Tabanlı Eğitim
 

Buz ile ateş çarpışırsa ve aynı büyüklükte olsalar hangisi yener?

Çok merak ediyorum, kuşlar havada uyur mu?

Kelebekler bir gün mü yaşar?

Gölgeler canlı mıdır,nasıl hareket eder ?

Reggio Emilia yaklaşımına göre çocuklara merak tabanlı eğitim verilmelidir. Çünkü bu çocuğun doğasına uygun bir yaklaşımdır ancak bu şekilde çocuğu araştıma yapmaya heveslendirilirler.
 

Bu sistemde çocuklarda öğretmen “merak” duygusunu her zaman canlı tutarak onları araştırma ve sorgulamaya yönlendirir. Projeler, üniteler her zaman birbiri ile ilişkilidir. Örneğin Doğa ve Fen’de bahçede bitki avına çıkan çocuklar, bilim atölyesinde onları ışıklı masada incelerken sanat atölyesinde bir bitkiyi resmedebilir. Matematikte bitki tohumlarından örüntü çalışabilirken okuma yazmaya hazırlıkta kendi ismiyle bilim sınıfından incelediği bitkinin adının nasıl yazıldığını ince kum üzerinde çalışabilir. Bu sistemle hem eğlenir hem öğrenir.
 

Reggio Emilia’da çocuk bir başkahraman olarak görülür ve kendi bilgisini kendisinin yapılandırdığı kabul edilir. Çocuk meraklıdır, sosyaldir, çok çeşitli dillerle iletişime geçebilir ve öğrenmeye, bilgisini yapılandırmaya her an açıktır. Çocuklar bu eğitim felsefesine göre kendi meraklarını takip ederek daha fazla derinlemesine araştırma yapar, dener, üretir ve böylece çok daha kalıcı bilgiler edinirler. Tüm bunları Reggio Emilia projeleri içinde sürdürürler. Reggio Emilia projeleri çocukların hayatı her yönüyle tam da hayatın içinde yaşayarak öğrendikleri projelerdir.
 

En temel özelliklerinden biri de, çocuklara somut yaşantılar sunmasıdır. Çocuklar akranları ile araştırma, üretme ve hipotezlerini test etme sürecinden geçer. Bu görüşte, çocukların resim çizerek, heykel yaparak ya da dramatik oyunlar oynayarak, şarkı söyleyerek somut yaşantılarını sembolik ifadelere dönüştürdükleri yollara “çocuğun yüz dili” adı verilmektedir.

 

Bu eğitim modelini diğer eğitim modellerinden ayıran özellikler nelerdir?


Sanat ve estetiğin ön planda olması, anlık hazırlanan programlar ve anekdotlar, projelerin yapılması, okul-aile işbirliğinin büyük rol oynaması, çocuğu bilgi sahibi bireyler olarak, öğretmeni ise çocuk ile birlikte keşfeden öğrenen olarak kabul etmesi en temel farklarıdır.



Reggio okuluna giden bir çocukta gözlemlenen temel davranışlar nelerdir?


Reggio okuluna giden bir öğrencinin, iletişim becerileri ve sorumluluk bilinci gelişmiştir, grup çalışmasına yatkındır. Toplumda gerektiğinde iş bölümü yapıp toplum yararına üzerine düşen sorumluluğu yerine getirebilir. Araştıran, sorgulayan, merak edendir. Analiz-sentez yeteneği gelişmiştir. Büyüklerini örnek alır, küçüklerine örnek olur.

Bitkilerle, hayvanlarla iç içe olduğu için merhametlidir, doğanın dengesini bozmamaya özen gösterirken gelişimine de katkı sağlar. Kendi problemlerinin üstesinden önce kendi gelmeye çalışır. Engellenmediği için yaratıcı ve mutludur.

Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkesi kabul eder, sevgi ve saygı duyar. İçinde bulunduğu toplumun kültürünü tanır, gelecekte topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmektedir.



Reggio Emilia yaklaşımının temelleri neye dayanır?

 

REGGİO EMİLİA ÇOCUĞUN DOĞASINA UYGUNDUR.
 

REGGİO EMİLİA OKULLARINDA KALİTE ANLAYIŞI DEĞİŞİMDEN GEÇER.
 

REGGİO EMİLİA YAKLAŞIMI TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNE YENİ BİR IŞIK TUTMAKTADIR.
 

REGGİO EMİLİA OKULLARINDA ÇOCUKLAR SANAT ARACILIĞIYLA KENDİNİ İFADE EDER.
 

REGGİO EMİLİA OKULLARINDA ÇEVRENİN FİZİKSEL, SOSYAL VE DUYGUSAL ÖĞELERİ GÜÇLÜDÜR.
 

REGGİO EMİLİA OKULLARINDA ÇOCUKLAR BİLİM İNSANIDIR.
 

REGGİO EMİLİA OKULLARINDA AİLE VE TOPLUM EĞİTİMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR.
 

REGGİO EMİLİA OKULLARINDA ÇOCUKLAR MUTLUDUR VE YAŞITLARINDAN DAHA GELİŞMİŞ DÜŞÜNCE YAPISINA SAHİPTİR.

Ort. Sınıf Mevcudu 17
Yaş Grubu 2 - 6
Ana Sınıfı

FİZİKSEL İMKANLAR

Bahçe
Çok Amaçlı Salon
Görsel Sanatlar Atölyesi
Hayvanat Bahçesi
Oyun Parkı
Revir
Teknoloji Sınıfı
Yemekhane

ETKİNLİKLER

Okulumuzda İngilizce, Jimnastik, Yüzme, Ebru, Müzik, Drama, Görsel Sanatlar, Modern Dans, Dans, El Sanatları,Orff, Binicilik, Ekolojik Tarım branşlarını Reggio Emilia Yaklaşımı ile çocuğunuzun kendi kararlarını verebilmesi, mutlu bir ortamda yeteneklerini geliştirmesi için uygulamaktayız.

Akıl Oyunları
Binicilik
Denge ve Hareket
Drama
Ebru Sanatı
Ekoloji
Gezi
Görsel Sanatlar
İngilizce
Jimnastik
Modern Dans
Müzik
Orff
Yüzme

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Ataşehir Ekol Anaokulu Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Ataşehir Ekol Anaokulu yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Ataşehir Ekol Anaokulu İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

ETİKETLER

 
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım