x

Yurtdışı Eğitiminin En Ucuz Adresleri

Yurtdışında Ekonomik Üniversite Seçenekleri

 

Gelişen ve değişen dünya düzeni ile birlikte artık ülkeler arasındaki sınırlar kalkmış durumdadır. Çok kolay bir şekilde ülkeler arasında geçiş yapabilmek, bilgi akışı yaratabilmek ve ekonomik düzen içerisinde bir yola girebilmek mümkündür. Son yıllarda bu durum üniversite okuyacak olan öğrencilerin de önemli ölçüde sıklıkla dahil olduğu bir kanal haline gelmiştir. Akademik eğitim almak üzere Türkiye’den yurtdışına artık çok sayıda öğrenci gitmektedir. Öğrenciler bu ülkelerde hem kültürel zenginliklerini geliştirmekte hem de akademik açıdan farklı dilde eğitim alarak dil becerisi kazanmaktadırlar.

 

Yurtdışında Ekonomik Üniversite Seçenekleri

 

Yurtdışında Eğitim Almayı Düşünenler İçin Alternatifler

 

Kazakistanda Üniversite Eğitimi

 

Yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyenlerin sıklıkla araştırdıkları en ucuz üniversite fiyatları 4 bin 500 $’dan başlamaktadır. Bu masraf ise öğrencinin bir yıllık ülkedeki tüm geçimine yönelik ortalama masraftır. Fiyatlar açısından ülkeleri ele alacak olursak;

 

Kazakistan en ucuz ülke olarak göze çarpıyor ve kazakistan geçim şartları Türkiye’ye göre de daha kolay olarak değerlendiriliyor. Bir öğrencinin bir yıllık üniversite okuma, barınma, yeme, içme gibi tüm masrafları Kazakistan’da ortalama olarak 4 bin 500 $ tutmaktadır. Bir yıllık masraf için oldukça düşük bir masraf olmasının yanında, Kazakistan’da eğitim şartları da bir hayli gelişmiş durumdadır.

 

 

Bosna Hersek'te Üniversite Eğitimi

 

Bosna Hersek, Türkiye’deki öğrencilerin sıklıkla tercih ettikleri bir başka ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. Yıllık olarak ortalama 6 bin $ maliyet ile başarılı bir eğitim alarak, diploma edinebilmek mümkündür. Rusya’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için gözden çıkarılması gereken yıllık masraf ise ortalama olarak 8 bin $’dır.

 

Amerika’da üniversite eğitimi almak isteyen bir öğrenci yıllık 15 bin - 38 bin $ aralığında bir masrafı gözden çıkarmak durumundadır. Zira Kanada’da üniversite eğitimi görmek isteyen bir öğrenci ise 15 bin - 34 bin $ gibi bir masrafı, Avustralya’dan bir üniversite mezunu olmak isteyen öğrenci ise yaklaşık olarak 25 bin 500 $ maliyet yapmak durumundadır.

 

 

Genel olarak değerlendirdiğimizde en ucuz yurtdışı üniversite eğitimi imkanı Kazakistan’da bulunmaktadır. Ülkemize de mesafe olarak yakın olan Kazakistan’da eğitim aldığınız zaman aldığınız diploma tıpkı Türkiye’deki üniversiteler gibi geçerliliğe sahiptir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım