x

Yükselen Meslekler Hangileri?

Trend Olan Meslekler Nelerdir ?

 

Günümüzde yükselen meslekler olarak görülen birden fazla ve birbirinden farklı olan sektörlerde iş imkânları bulunmaktadır. Bu meslekler genel olarak ele alınırsa bazıları geçmişten beri tercih edilmesi gereken meslekler arasında yer alırken bazıları da son dönemlerde revaçta olmayı başarmış ve ileride oldukça iyi olanaklara sahip olacak meslekler olarak nitelendirilmektedir.

 

Gerek tıp gerek mühendislik gerekse pilotluk gibi sıfatlarda meslek grupları geçmişten beri ilk sıralarda olan meslekler olmaktadır ve bu mesleklere ek olarak günümüzde ilerleyen teknoloji ve bilişim sektörü ile birden fazla yeni ve popüler meslekler de kendini göstermeye başlamaktadır. Bu yazıda da kısaca son zamanlarda yükselişte olan meslekler aynı zamanda da sahip olduğu belli değeri hala kaybetmemiş olan meslekler anlatılmaktadır.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği

 

İş sağlığı & Güvenliği

 

Güvenlik sektörü bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan iş sağlığı ve güvenliği bölümü, yeni dönemde aynı zamanda ileriki dönemlerde değerli görülen mesleklerden birini oluşturmaktadır. Güvenlik kavramı genel olarak bakıldığında kişilere sunulan güvenlik ya da bilgi açısından korunması sağlanan güvenlik alanları olarak ele alınarak gerek toplumsal yaşamda gerekse bilişim alanında güvenliğin olması gerektiğini vurgulayan bir kavramdır. Bu sebeple güvenlik konusu hemen hemen her alanda var olacak ve daha da ilerleme sağlayacak bir meslek sektörü olarak tanıtılmaktadır.

 

Ulaştırma ve Taşımacılık (Lojistik) Bölümü

 

Ulaştırma ve Taşımacılık

 

Son dönemlerde dağıtımdaki meslekler içerisinde onlardan biri olarak her zamanki önemini daha da artırmış olan taşımacılık ve lojistik bölümü özellikle sivil havacılık alanında uçak ve hava yolu ulaşımı bağlamında büyük rağbet gören ve mesleki anlamda günümüz teknolojisi açısından bakılacak olursa eğer, ihtiyaç duyulan sektörlerdendir. Var olan teknoloji ile dünyanın bir ucundan diğer ucuna taşımacılığı sağlamak ve pazar alışverişi yapabilmek adına ulaştırma ve lojistik bölümü gerek duyulan ve sektörel olarak gerilere düşecek gibi görünmeyen mesleklerdendir.

 

 

Odyoloji

 

odyoloji

 

Son yıllardaki yükselen meslekler 2017 yılı itibariyle özellikle sağlık sektöründe oldukça ön planda gösterilen meslek gruplarından biri de odyoloji bölümüdür. Odyoloji bölümü, kulak organının vasıflarını kontrol eden, kulak tedavisi olarak bilinen bölümdür ve birkaç yıldır sağlık alanında tercih edilmiş bölümler bakımından revaçta olan bölümdür.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım