x

Yarıyıl Tatili İçin Öneriler

Sömester Tatili İçin Ailelere Öneriler

 

2018-2019 Eğitim – Öğretim yılı 1. döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Öğrenciler dönemin başından itibaren fiziksel, zihinsel, psikolojik, sosyal ve akademik gelişimleri doğrultusunda çeşitli kazanımlar elde ederek bir dönem boyunca performanslarını sergilediler ve şimdi öğrencilerin dört gözle bekledikleri sömestr tatili geldi.

Her öğrencinin deneyimleriyle oluşturduğu bir tatil algısı olsa da, kimi; tatili sadece dinlenme, kimi boş zaman geçirme, kimi ise fırsatlarla değerlendirme olarak tanımlar. Öncelikle öğrencilerin tatil algısını doğru şekilde tanımlamasına yardımcı olmak, sonrasında da tatili verimli geçirmek adına planlama yapmalarına destek olmak önemlidir.

Ebeveynlerin öğrenciye tatil sürecini nasıl değerlendireceği ile ilgili yaptığı yönlendirmeler, öğrencinin hayatı boyunca tatil ve boş zamanlarını değerlendirme algılarına temel oluşturacaktır.


Tatili Çocuğunuza Göre Planlayın


Tatil, yoğun bir eğitim dönemini tamamlamış öğrencinin en doğal hakkı olduğu için bu dönemi planlarken özellikle onun ilgilerine, ihtiyaçlarına ve isteklerine göre planlama yapmak oldukça önemlidir. Ayrıca yarıyıl tatili çocuğunuzun sizlerle geçirebilecekleri önemli bir zaman dilimidir. Bu yüzden tatilde mümkün olduğu kadar çocuğunuzla beraber keyifli vakitler geçirmeye özen gösterin.

Tatil sürecini iyi planlayarak tatilde çocuğunuzun hem dinlenmesine, hem eğlenmesine hem de keyifli vakit geçirirken derslerinden uzaklaşmamasına yardımcı olabilirsiniz. Yarıyıl tatilinin ilk bölümünü geçmiş dönemin yorgunluğunu atarak, bedenini dinlendirerek ve zihnini rahatlatarak geçirmek faydalı olacaktır.

Kalan tatil dönemini de çocuğunuzun istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda planlamak, onların yeni döneme fırsatları değerlendirmiş olarak girmelerini sağlayacaktır.
 

Ailecek Zaman Geçirmeye Özen Gösterin


Zamanı verimli ve etkili kullanmanın sağlanması için ilk adım doğru bir planlama yapmaktır. Tatiller, var olan aile bağlarını daha da güçlendirmek için değerli birer fırsat olarak görülmelidir.

Örneğin aile paylaşım geceleri, sinema günü, kalabalık aile buluşmaları, oyun geceleri, kitap okuma saatleri, anıların hatırlanması gibi etkinliklerle zenginleştirilerek duygusal bağları güçlendirilebilirsiniz.



Teknoloji Kullanımını Sınırlandırmaya Devam Edin

 

Ayrıca çocuklar bazen tatil dönemini sadece evde bilgisayar oyunu oynamak ya da televizyon başında vakit geçirmek olarak görebilirler. Bu nedenle çocukların TV, tablet, telefon gibi teknolojik araç kullanımları bu dönemde oldukça artabileceği için dönem içinde yapılan kontrol ve sınırlamaların aynı şekilde devam etmesi tutarlılık adına önemlidir.

Çocuğun her gün bu tür araçlara ayırdığı zaman belirlenmeli ve takibi mutlaka yapılmalıdır.
 

Kültür & Sanat Etkinlikleri Yapın

 

Sanat merkezlerine, sinemaya, tiyatroya, konsere, sergiye, müzeye kültürel faaliyetlere de tatilde mutlaka zaman ayırabileceğiniz gibi çocuğunuzun ilgi alanlarına göre hobi atölyelerine katılımını sağlayabilir, çocuğunuzu spora yönlendirebilir, yeni bir müzik aleti çalması için cesaretlendirebilirsiniz. Siz ebeveynler olarak çocuklarınızın tatil sürecini planlamalarına yardımcı olsanız da bu plan asla tüm planı sizlerin yaptığı, çocuğunuzun sadece izleyici olarak kaldığı bir plan olmamalıdır.

Tatilin en verimli şekilde değerlendirilmesi için çocuğunuzla birlikte oluşturduğunuz tatil planı onun da keyif aldığı, ilgi duyduğu alanları da ekleyebileceği bir plan olması oldukça önemlidir. Ayrıca tatil sürecinde dinlenme, gezme ve eğlenme dışında, ders tekrarları ve eksikleri tamamlama gibi bazı sorumluluklarını da yerine getirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
 

ERA Kolejleri olarak, sizlere verimli ve keyifli bir tatildileriz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım