x

Yapboz'un Çocuklara Sağladığı 4 Önemli Fayda

Yapbozun Faydaları Nelerdir?

 

Puzzle oyunu, üzerinde desenler olan ve belirli şekillerde kesilmiş olan karton parçaların doğru şekilde biraraya getirilmesiyle daha anlamlı bir görüntü / görsel oluşturmak üzerine kurulu bir eğitici oyundur. Bütün, tekrar parçalara ayrılıp bozulduğu ve sonradan yine biraraya getirildiği için Türkçe'de YAPBOZ kelimesiyle ifade edilmektedir.

 

4 Parçalı Yapboz - Tethys Eğitici Oyun Kartları


Yapboz Yapmanın Çocuklara Sağladığı 4 Fayda

 

1) Dikkat Eksikliğini Giderir
 

Yapbozlar, çocukların konsantrasyon becerisini destekleyici oyunlardır. Çocuklar yapboz yaparak hem parça-bütün ilişkisini öğrenir hem de sabrederek sonuca varma kavramını öğrenirler.

 

2) Görsel Hafızayı Geliştirir​

Şekil, zemin, renk ve desen algısı gerektiren yapbozlar, çocukların gördükleri bir parçayı daha sonradan yeri geldiğinde kullanmayı hatırlaması, yapboz oluştukça yapboz'daki boşlukların hangi parçalarla doğru olarak tamamlanacağını muhakeme etmesi, görsel hafızanın güçlenmesine fayda sağlamaktadır.

 

3) Problem Çözme Yeteneğini Geliştirir
 

Yapım  aşamasında karmaşık ve bir mana ifade etmeyen karton parçaların belirli bir biçimde biraraya getirilmesi düşünsel ve problem çözmeye yönelik bir çaba gerektirir. Yapboz bu özelliğiyle çocuklarda muhakeme etme ve çözümü bulma becerilerini geliştirir. Çözümü bulmak için ortaya konan muhakeme zihin gelişimine katkıda bulunacaktır.

 

4) Özgüven Duygusu Aşılar
 

Ayrı iken bir anlama ifade etmeyen parçaları birleştirerek, sabırla bir sonuca ulaşma, başladığı işi tamamlayabilme ve bunu çevresindekilerle paylaşmak, çocukların özgüvenini pekiştirecektir.

 

4 Parçalı Yapboz - Tethys Eğitici Oyun Kartları

 

Yukarıdaki Yapboz ve diğer Eğitici Oyun Kartlarını İncelemek İçin Tıklayın

 

- Çocuk gelişimini destekleyen oyuncaklar nelerdir ? 

- Çocuğunuz Anaokuluna Hazır Mı ? 

- Müziğin Çocuklar Üzerindeki Olumlu Etkileri

 

 

Anahtar Kelimelerpuzzle yapboz yap-boz
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım