x

Vakıf Üniversitesi Fiyatları Nelerdir?

Vakıf Üniversitesi Fiyatları Hangi Seviyededir?

 

Lise eğitimini tamamlayan ve üniversite eğitimine başlamak için sınavlara giren öğrenciler, tercihlerini yapacaklarını zaman 2 farklı üniversite tipini seçebilmektedirler. İlki devlet tarafından kurulmuş olan devlet üniversiteleri, diğerleri ise vakıflar ve özel kuruluşlar tarafından kuruşmuş olan özel üniversiteler. Devlet üniversitelerinde eğitim ücretsizdir, özel üniversitelerde ise yıllık bir eğitim ücreti alınmaktadır. Çünkü özel üniversitelerin personellerinin ücretleri devlet tarafından değil, kurum tarafından karşılanmaktadır.

 

özel üniversite fiyatları

 

Vakıf Üniversiteleri Hakkında

 

Bugün çoğunluk olarak özel üniversiteler istanbul ve Ankara gibi büyük illerimizde çok sayıda bulunmaktadır ancak artık neredeyse 81 ilimizin tamamında devlet üniversitelerinin yanında bir tane de özel vakıf üniversite bulunmaktadır.

 

Vakıf üniversitelerinden mezun olup diplomanızı aldığınızda, diplomanızın taşıdığı nitelin diğer üniversiteler ile tamamen aynıdır. Yalnızca ödediğiniz ücret ve aldığınız eğitimin şekli değişkenlik göstermektedir. Tıp fakültelerinden, mühendislik fakültelerine, eğitim fakültelerinden, meslek yüksekokullarına kadar tüm özel okullarda, devlet üniversitelerindeki fakülteler bulunmaktadır.

 

vakıf üniversiteleri

 

Özel Üniversite Fiyatları

 

Temel olarak özel üniversite fiyatları 20 bin TL ile 50 bin TL arasında farklılık göstermektedir. Özel üniversiteler ücretli olduklarından genel olarak devlet üniversitelerinden sonra tercih edilmektedir ancak eğer okumak istediğiniz bölümün devlet üniversitesi için yeterli puanını alamadıysanız o halde vakit kaybetmeden özel bir üniversiteden bu bölümü tercih ederek okuyabilirsiniz.

 

Eğer okuyacağınız bölüm 2 yıllık ön lisans bölümü ise o halde ödemeniz gereken ortalama ücret ise 10 bin TL ile 15 bin TL arasında değişmektedir.

 

Ödeyeceğiniz eğitim ücreti temel olarak üniversitenin sunduğu hizmetler ve okunan bölüme bağlı olarak artış göstermektedir.

 

Tıp fakülteleri için özel üniversiteler tarafından talep edilen fiyat 50 bin TL civarındadır. Mühendislik fakülteleri için bu fiyat 30 bin TL ile 40 bin TL’yi bulurken diş hekimliği için ise 40 bin ile 46 bin TL arasında fiyatlar talep edilmektedir.

 

 

Genel olarak özel üniversite ücretleri 2017 yılı için bu fiyatlarda dolaşırken:

 

  • Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden Koç Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi ücreti 46 bin TL, diğer bölümler için ise 33 bin 500 TL’dir.
  • Bilkent Üniversitesi’nde tüm bölümler 20 bin 800 TL’den başlamaktadır.
  • Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 32 bin 500 TL iken Diş Hekimliği bölümü ise 37 bin 500 TL’dir.
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım