x

Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması TIMSS 2019 Tamamlandı

TIMSS 2019 Araştırması Türkiye İçin Tamamlandı
 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Türkiye'nin de üyesi olduğu IEA tarafından 4 yılda bir yapılan TIMSS 2019 araştırmasının Türkiye uygulamasının tamamlandığını belirtti.


Uzun adı, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması olan TIMSS 2019 uygulaması, Türkiye'de 60 ildeki 217 okul ve 434 şubede, toplam 11 bin 400 öğrencinin katılımıyla, 27 Mart - 11 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Sonuçlar, Kasım 2020'de açıklanacak.
 

Öğrencilerin matematik ve fen bilimlerindeki performanslarının ölçüldüğü araştırmada, çoktan seçmeli, açık uçlu sorular ve anketler kullanılıyor. En son 2015 yılında yapılan araştırmaya 4. sınıf ve 8. sınıf öğrencileri katılmıştı.

 

TIMSS Nedir?


TIMSS, ingilizcesi "Trends in International Mathematics and Science Study" olan yani, dilimizde "Uluslararası Matematik ve Fen Çalışmalarındaki Trend Araştırması" manasına geliyor.


Araştırma temel olarak, öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama çalışması.

TIMSS aynı zamanda, dünyadaki en büyük ve en kapsamlı uluslararası öğrenci başarı değerlendirme çalışması. TIMSS araştırması 4 senede bir kere, 4. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrenciler için yapılıyor.


TIMSS Projesinin Amacı Nedir?


TIMSS’in temel amacı, dünya çapında matematik ve fen eğitim öğretiminin gelişmesine yardımcı olmaktır. TIMSS, katılımcı ülkelere aşağıdaki soruların cevaplarını bulmalarına yardımcı olur;


- Öğrencilerimizin matematik ve fen bilimleri konularında durumu nedir?

- Zaman içinde bu durum iyileşiyor mu?

- Durumumuzu nasıl geliştirebiliriz?

- Diğer ülkelere göre durumumuz nasıl?

- Diğer ülkeler başarının arttırılması konusunda ne yapıyor?

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım