x

Türkiyenin En İyi Özel Üniversiteleri Hangileri?

En İyi Vakıf Üniversiteleri

 

Günümüzde açılan birçok özel üniversite bulunmaktadır. Bu durum, lise öğrencilerinin üniversiteye girememe streslerini biraz da olsa azalmaktadır. Neredeyse her sene bir yenisi açılan bu özel üniversiteler arasında kalite farkının olması da kaçınılmaz bir durumdur. Öğrencilerin üniversite tercihinde bulunurken göz önünde bulundurması gereken belli başlı öze üniversiteler bulunmaktadır.

 

 Özel üniversiteler başarılarıyla dikkat çekmeye ve duyulmaya başladı. Türkiye’de daha önce veliler öğrencilerin devlet okullarına yerleşmesini isterdi. Daha başarılı olduklarını düşündükleri için; fakat 2017 yılında işler biraz değişti. Yine ilk 20 sıralamasında devlet okulları yer almaktadır; ama ilk sırayı büyük atakla Sabancı Üniversitesi almıştır. Sabancı Üniversitesi bu başarısını verdiği derslere ve eğitim programına bağlıdır. Kendi eğitim programını uygulayan Sabancı Üniversitesi birçok konuda bir numaraya yerleşmeyi başarmıştır. En iyi üniversiteler Türkiye sıralamasında birinci yeri kapmıştır.

Sadece vakıf üniversiteleri arasında değil, üniversiteler arasında birinci olmuştur. Türkiye’nin en iyi devlet üniversiteleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni bilerek eğitim başarısıyla geçmiştir. Sabancı Üniversitesi’nden sonra sıralama şu şekilde devam etmiştir:

Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ilk 5 sıralamasında bulunan üniversiteler olmuştur.

Üniversiteler Arasında En Büyük Kampüs Sıralaması

Türkiye’nin en büyük kampüsü Van’da bulunan 100.Yıl Üniversitesi’ne aittir. Üniversite 85 milyon metre kareye sahiptir. 1982’den beri eğitim faaliyeti gösteren Üniversite en büyük kampüse sahiptir.

İkinci sırada belki de herkesin birinci sırada bildiği Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer almaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi 76 milyon metre kare ile Türkiye’nin en büyük kampüsleri arasında ikinci olmuştur. Üniversite 1956 yılından beri en iyi üniversiteler arasında gösterilmeyi başarmıştır.

Üçüncü sırada belki de adını çok duymadığınız bir üniversite yer almaktadır. İzmir İleri Teknoloji Üniversitesi. Bu üniversite 35 milyon metre kare ile Türkiye’nin en büyük üçüncü kampüsü olmuştur.

Daha sonra Hacettepe Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi yer almaktadır. Bunların dışında kampüsü güzel ve sevilen birçok üniversite mevcuttur. En güzel kampüsü olan üniversite Boğaziçi Üniversitesi olarak yapılan anketler sonucu seçilmiştir.

Kampüslerin özelliklerinden biri de öğrenci şehri gibi olmasıdır. Kampüsü olan bir üniversitede okumak büyük ayrıcalıktır. Her şey elinizin altında bulunur ve kütüphaneler, bilgisayar laboratuvarları gibi birçok imkânı sizlere sağlar. Koşu yerleri, bisiklet sürme alanı, yayalara öncelik tanınması ve otostop kültürü de kampüsü olan üniversitelerin en güzel yanlarından biridir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım