x

Kanada Okulları

Kanada Okulları

 

Türk eğitim sistemine Kanada eğitim standartlarını getiren Kanada Okulları, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. 2015 yılında Levent ve Çamlıca anaokullarını açarak Türkiye’ye giriş yapan Kanada Koleji, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda Kanada Okulları Ulus Yerleşkesi’ni açarak anaokulu ve ilkokulunda yeni öğrencilerini kabul etmeye başladı.

Anaokulundan sonra ilk defa ilkokul açarak Türkiye’ye olan güvenini gösteren Kanada Koleji, okul öncesinden başlayıp lise son sınıfa kadar devam edecek bir eğitim yapısı kurma stratejisi doğrultusunda, önümüzdeki iki yıl içinde organik büyümesini sürdürerek İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında iki okul daha açarak beş yerleşkeye ulaşmayı hedefliyor.
 

Moda'da ilkokul açtıktan sonra, 2018 Eylül'de Florya kampüsünü açan Kanada Okulları Florya'da anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyelerinde eğitim öğretim vermeye başladı.
 

Kanada Okulları

 

Kanada Okulları Türkiye Direktörü Ayşen Karşit, Kanada Anaokulu’nun Türkiye’deki ilk yılında büyük başarı elde ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize, Kanada’daki öğrencilerle aynı hakları sağlayarak, son derece önemli olanaklar sunuyoruz. Her iki ülkenin Eğitim Bakanlıkları tarafından kayıt altında bulundurulan öğrencilerimiz, eğitim hayatlarına diğer Kanadalı öğrencilerle aynı şartlarda devam ettiklerinden, eğitimlerini istedikleri zaman Kanada'da sürdürebiliyorlar. 

 

Kanada İlkokulu’na başlayan öğrenciler, 1. sınıftan itibaren İngilizce ve Fransızca eğitim alıyor. Türkçe dersi dışındaki tüm dersler, Kanadalı öğretmenler tarafından İngilizce olarak veriliyor. İkinci yabancı dil olarak, anadili Fransızca olan öğretmenler tarafından Fransızca eğitim veriliyor. Böylece öğrencilerimiz üç dille büyümenin avantajlarını hayatları boyunca yaşıyorlar. Çocuklarda okuma ve anlama becerilerini geliştirmeyi ve kalıcı hale getirmeyi hedefleyen zengin bir kaynak listesiyle desteklenen eğitim yaklaşımımızı, anaokulunda olduğu gibi ilkokulda da, dil, farklı sanat ve spor aktivitelerinin ağırlıklı olduğu bir program ile sunuyoruz. İlkokulumuzun ilk öğrencileri ile tanışmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.

 

Kanada Anaokulu

 

Kanada Okulları anaokulu ve ilkokul seviyelerinde eğitim öğretim veriyor. Kanada Levent Anaokulu, Kanada Bağdat Caddesi Anaokulu ve Kanada Okulları Florya kampüslerinde bulunuyor. Kanada anaokulu eğitiminde, uluslararası başarılara sahip ülkelerin eğitim modellerini Türkiye’ye getiriyor. Öğrenmeyi sadece sınıf içi aktiviteler ve derslerle sınırlayan anlayışın ötesinde, çocuklar oyun oynarken de öğreniyor, bahçeye çıktıklarında “doğa ana”dan da.
 


Kanada İlkokulu

 

Kanada Okulları ilkokul eğitimi Kanada Okulları Ulus, Kanada Okulları Moda ve Kanada Okulları Florya kampüslerinde veriliyor. Kanada Okullarında anaokulunda başlayan branş ve kulüp dersleri, ilkokulda da devam ediyor. Böylece öğrenciler anaokulu çağında tanıştıkları spor ya da sanat aktivitelerini, farklı yoğunluk seviyeleri gözetilerek ilkokulda da yapmaya devam ederken, kendilerini daha iyi geliştirme olanağı buluyor. Kanada ilkokuluna başlayan minikler, 1. sınıftan itibaren İngilizce ve Fransızca ile tanışır. Türkçe dersi dışında native (anadili İngilizce / Fransızca) öğretmenler eşliğinde İngilizce ve Fransızca eğitim alan öğrenciler, üç dille büyümenin avantajlarını tüm hayatları boyunca yaşarlar.

Kanada ilkokulunda her çocuğun içindeki yetenekleri ortaya çıkarabileceği olanaklar sunulur. Öğrenme merakını geliştiren kulüplerimiz, çocuklara farklı olaylar karşısında farklı bakış açıları kazandırmak üzere oluşturuluyor. Müzik ve resim başta olmak üzere güzel sanatların, çocuğun özgürlük ve özgüven duygusunun gelişimine olan katkısına büyük önem veren eğitim modeli, çocukların gelişimine pozitif katkı sağlayacak birbirinden özel sanat dallarına, branş ve kulüp dersleri arasında yer verir. 

 

Yurtdışında Eğitim Hayatına Devam Etme İmkanı


Kanada anaokuluna kayıtlı olan tüm öğrenciler kademeli olarak ilkokul, ortaokul ve lise eğitimlerine anadili İngilizce olan eğitimde en başarılı ülkelerde yer alan okullarda devam edebilecek düzeyde yetiştirilirler. 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım