x

Türkçe Matematik Bölümünü Seçenler Hangi Bölümlerde Okuyabilir?

TM Okuyanlar Üniversitede Hangi Bölümleri Seçebilir?

 

Eşit ağırlık, Türkçe-Matematik bölümünün diğer adıdır. Bu bölümde okuyan öğrenciler adından da anlaşılacağı üzere Türkçe ve Matematik ağırlıklı ders işlerler ve sınavlarda da getirisi en fazla olan alan bu ikisidir. Bu bölümde okuyan öğrenciler fen bilgisi derslerini yani fizik, kimya ve biyolojiyi yalnızca 10 sınıfa kadar görürler, bir daha bu derslerle alakalı hiçbir şey görmezler. Bu bölümde okuyan öğrencilerin çoğu fen bilgisinde yaşadıkları sorunlardan dolayı bu bölümü tercih eder. Bu bölüme okuyan birçok öğrencide matematik dersinde başarısız olmasına rağmen bu bölümde okumak zorunda bırakılır, zira sözel ve dil sınıfları her okulda yoktur ve çoğu okulda bu bölümleri ısrarla açmamaktadır.

 

Eşit Ağırlık Üniversite Bölümleri

 

 

Eşit ağırlık yani Türkçe-Matematik bölümü öğrencileri üniversitede bölüm olanağı en çok olan öğrenci grubudur. Bu iki derste temel iki ders olduğundan oldukça büyük bir öneme sahiptir ve çoğu bölümde yer almaktadır. Bu bölümden mezun olan bir öğrenci sınav puanına göre psikoloji, hukuk, rehber öğretmenlik, iç mimarlık, muhasebe, finans ve buna benzer bir çok bölümde lisans eğitimini tamamlayabilir. Türkçe Matematik bölümü TM1, TM2 ve TM3 olmak üzere kendi içinde de üçe ayrılır öğrenciler bölüm tercihlerini yaparken mutlaka hangi puanla istedikleri bölümün aldığına bakmalı ve puanının yeterlilik oranına göre tercihte bulunmalıdır.

 

 

Türkçe-Matematik Üniversite Bölümü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Öncelikle bölüm seçerken ilk olarak çocuğun hangi işi yaparken mutlu olacağı düşünülmelidir. İşinizi severek yapmanız hem sizin için keyifli hem de karşı taraf için iyi olacaktır. Bir işin kazancı iyi diye çocuğunuza zorla bir bölüm yazdırmamalısınız.

 

 

İkinci olarak dikkat edilmesi gereken nokta ise kabiliyettir. Eğer bir kişi bir işi yapmayı çok istiyor; fakat hiç yetenekli değilse o işi hiç yapmaması onun adına daha iyi olacaktır. Üçüncü ve önemli nokta işin kişiye finansal getirisidir. Geçimini sağlayabileceği ve iş bulabileceği bir işte çalışması gerekmektedir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak tercih yapılmalıdır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım