x

Tercih Koleji Hakkında Genel Bilgiler

Tercih Koleji Hakkında

 

Hepimiz çocuklarımızın iyi bir okulda okumasını ve iyi bir eğitim almasını isteriz. Bizlere ve ülkesine faydalı birer vatandaş olmalarını temenni ederiz. Bunun için de tüm okulları en ince ayrıntısına kadar inceleriz. Bizde size bu yazımızda Özel Tercih Koleji hakkında bilgi vereceğiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini örnek alan kolej, çağı yakalayan ve çağın getirilerini en aktif bir şekilde kullanabilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemiştir. Sadece bilgi açısından değil her açıdan öğrencilerinin ülkemize ışık tutacağına inanan Tercih Koleji, bunun için birçok avantajı öğrencilerine sunabilmektedir.

 

 

Tercih Koleji İmkanları

Tercih Koleji; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi sunan ve bunları sunarken hiçbir eğitim kargaşası yaşamayan okullardan biridir. Anaokullarında yaklaşık olarak 18 kişilik sınıflar mevcuttur. 3 ile 6 yaş arası çocukları kabul etmektedirler. Kolejin eğitimindeki asıl prensip ‘yaşayarak öğrenmek’ olduğu için öğrencilerine çeşitli aktivitelerle yaşayarak eğitim ve öğretim fırsatı vermektedirler. Ayrıca yabancı dile önem verdikleri için anaokulu öğrencilerine de yarım gün İngilizce eğitimi vermektedirler.

 

 

İlkokul ve ortaokullarında sınıf mevcutları yaklaşık olarak 20 kişidir. Burada da yabancı dil olarak İngilizce eğitimi vermektedirler. Ayrıca ortaokulda TEOG sınavına hazırlanan öğrencileri için çeşitli deneme sınavları yapmaktadırlar. Böylece TEOG sınavına hazırlanma sürecinde, öğrencilerini ekstra bir hazırlık yapmasına gerek kalmadan kendi imkanlarıyla en iyi şekilde bu sınava hazırlamaktadırlar.

 

Tercih Koleji’nin, Sağlık Meslek Lisesi, Tercih Koleji Çamlıca Anadolu Lisesi ve Tercih Akşam Lisesi olmak üzere üç çeşit lise çeşidi vardır. Liselerin puanları, fiyatları ve imkanları değişkenlik gösterebilmektedir. Sağlık Meslek Lisesi Sancaktepe Kampüsü’nde, Anadolu Lisesi ve Akşam Lisesi ise Çamlıca Kampüsü’ndedir. Ayrıca Ümraniye'de Ümraniye Tercih Koleji Anadolu Lisesi kampüsü 2017 Eylül'de hizmete girecektir.

 

 

Okullarda servis ve yemek imkanları mevcuttur ve çocuğunuzun yemek listesine kolejin internet sitesinden rahatlıkla ulaşabilmektesiniz.

 

Tercih Koleji Bursluluk Sınavı

 

Her sene Tercih Koleji bursluluk sınavı imkanından 4., 5., 6., ve 7. sınıflardaki öğrenciler yararlanabilmektedir. Sınava başvurular online olarak kolejin internet sitesinden yapılmaktadır. Sonuçlar da yine online olarak açıklanmaktadır. Sınav bu sene Ocak ayında gerçekleşmiştir. Burs oranları 0, %75, %50 ve %25 olarak belirlenmiştir. Ayrıca bursluluk sınavına katılan her öğrenciye burs imkanı sağlanmaktadır.

 

Tercih Koleji fiyatları için bu sayfayı ziyaret edip bilgi formunu doldurabilirsiniz.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım