x

TEOG'da Özel Kurslarla Spor ve Sanata Ek Puan Geliyor

TEOG'da Spor ve Sanat Kurslarına Giden Öğrencilere Ek Puan

 

Milli Eğitim Bakanlığı, bu sene özel kurslara giderek kendisini sportif, sanatsal ve kültürel konularda kendisini geliştiren öğrencilere ek TEOG puanı vermeye hazırlanıyor. 

 

TEOG sınav sisteminde bu sene denenecek olan pilot uygulamaya, öğrencinin tüm sosyal ve kültürel etkinlikleri dahil edilecek. Bu yeni TEOG ek puan uygulamasının, 2017-2018 eğitim öğretim yılında pilot olarak test edilmesi bekleniyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren devreye girecek olan bu yeni TEOG ek puan uygulamasında sosyal yönden aktif olan öğrenciler TEOG’da alacağı ek puanlarla daha avantajlı olacak.

 

 

Spor ve Sanat Etkinliklerine Ne Kadar Ek TEOG Puanı Verilecek ?

 

Sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklere katılan öğrencilere normal TEOG puanına ek olarak, yeni bir puan daha verilecek. Verilecek yeni ek puanın, öğrencinin ortaöğretim başarı puanının yüzde 20’sini oluşturması konuşuluyor.

 

 

Hangi Kurslar TEOG'a Ek Puan Verecek ?

 

Sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler, okullar tarafından veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite edeceği özel kurslar tarafından düzenlenebilecek. Ayrıca bu kurslar Milli Eğitim Bakanlığı’nın kurma kararı aldığı "sosyal etkinlik merkezleri"nde de yapılabilecek. Bu merkezler belediyeler tarafından 81 ilde en ücra köşelerde bile açılabiliyor olacak. 


Puanlama, öğrencilerin katılımı, etkinliğe katılım ve etkinlikte herhanbir derece alma şeklinde 3 ayır şekilde yapılacak. Örneğin yüzme olimpiyatlarına katılan öğrenci ile yüzme kursuna öğrencinin alacağı puan farklı olacak. Uygulamayı tüm illerde eşit yapmak adına, örneğin Nevşehir’de çömlek kursu, Karadeniz’de Halk oyunları kursu gibi yöresel etkinlikler planlanacak. Tüm illerde MEB'in akredite edeceği pilot okullar ve kurslar seçilecek ve uygulamanın aksayan yönleri geliştirilecek. 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım