x

Teog’da Açık Uçlu Soru Dönemi Başlıyor

TEOG'da Açık Uçlu Soru Dönemi

 

Eğitim sistemimizde sınavların yeri oldukça önemlidir. Öğrencinin ne kadar öğrendiğini veya öğrenmediğini ölçmek için sınavlar yapılır. Dönem içerisinde belirlenen tarihlerde sınavlar yapılır.

 

Yıl içerisinde gördüğümüz derslerin sınavları yanı sıra onlardan çok daha önemli geçiş sınavlarına da gireriz. Derslerin sınavları ile diğer sınavların formatı ve değerlendirmesi farklıdır. Bunlardan bazıları liseye geçiş, bazıları ise üniversiteye geçiş sınavlarıdır. Bu tip sınavlar toplu oturumlarla aynı gün ve saat içerisinde yapılır. Bu sınavlardan birisi Teog’dur. Teog, temel eğitimden ortaöğretime geçişin kısaltılmış halidir. Ortaöğretime geçiş yani liseye geçiş demektir. Teog sınavı 6, 7 ve 8. Sınıflara yıl içerisinde iki kere yapılarak gerçekleştirilir.

 

 

TEOG Sınavları Ne Zaman Yapılır?

 

Teog sınavı dönemleri yıl içerisinde ikiye ayrılır. İlk sınavı eğitim -öğretim yılının güz döneminde ve ikinci sınavı ise yaz döneminde yapılır. Bu sınava girenler 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileridir. Teog sınavı önceki yıllarda yapılan sınavlardan farklıdır. Önceki dönemlerde liseye geçiş sınavı sadece 8. sınıfın sonunda yapılırken Teog sınavı yılda iki kez olmak üzere diğer sınıfları da kapsar.

 

Teog Sınavlarının Avantajları

 

 

Teog sınavının birçok avantajı vardır. Aslında Teog sınavı öğrencileri daha şanslıdırlar; çünkü birden fazla sınava girerek puanlarını artırabilirler. Teog öncesi dönemlerde yapılan sınav 3 seneyi kapsamakta ve bir kez yapılmaktaydı. Fakat Teog dönem içerisinde yapıldığı için öğrencinin başarı oranı daha yüksektir. Öğrencinin bilgilerini daha yeniyken ölçen bir sınavdır. Teog sınavının mazeret sınavları da yapılıyor. Eğer öğrenci sınava giremediyse mazeret sınavında açığını kapatabiliyor. Teog sınavından alınan puanların yanı sıra okuldaki yıl sonu başarı puanları da etkili oluyor.

 

TEOG'da Açık Uçlu Soru Dönemi

 

 

Teog sınavı yapılmaya başlandığından beri açık uçlu soru formatı tartışılıyordu. Bu zamana kadar yapılan sınavlar çoktan seçmeliydi. Yeni dönem yapılan Teog sınavlarında açık uçlu sorular da yer alacak. Toplamda 6 veya 8 açık uçlu soru sorulması planlanıyor. Bu sorular yoruma açık olmayıp tek cevabı olan sorular olur, yani herkese göre farklı bir cevap olmayacak. Cevaplar yine çoktan seçmeli gibi optik forma işaretlenerek yapılıyor. Açık uçlu sorular öğrencinin düşünme ve cevap verme yeteneğini ölçmektedir. 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım