x

TEOG'a Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

TEOG'a Girmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

 

Yılsonu Okul Başarı Puanının Önemi

 

TEOG yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı 2016-2017 yılı itibari ile yalnızca 8 sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen bir sınavdır. Önceki yıllarda 6 ve 7. Sınıf öğrencileri de girerken günümüzde yalnızca 8. Sınıf öğrencileri girmektedir. Sınavın TEOG puanınıza etkisi %70 iken okulda yazılı olarak gerçekleştirilen sınavların toplam ortalamasının ise %30’u alınır ve bu şekilde puanınıza bağlı olarak tercih edilen bir liseye öğrenci yerleştirilir. Kısaca özetlemek gerekirse öğrencilerin TEOG sınavında başarılarının yanı sıra okul hayatlarında da başarılı olması gerekmektedir zira okul puanları sonuçları bir hayli etkilemektedir.

 

TEOG Sınavının Önemi

 

TEOG sınavı öğrencilerin eğitim hayatını ya pozitif ya da negatif yönde etkileyen, diğer sınavlar kadar önem taşıyan temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavıdır. Öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olabilmeleri için temellerinin sağlam olması gerekmektedir. Sağlam bir temeli olmayan çocuk maalesef ki ileriki okul hayatında sorularla karşılaşır ve her zaman için arkadaşlarından bir adım geride devam etmektedir. TEOG sınavı birçok veli ve öğrenci için önemsiz görünse de oldukça önemlidir. Öğrenciler bu sınava çalışmayı vakit kaybı olarak görmemelidir. Öğrendikleri bilgilerin her biri ileride eğitim hayatlarında karşılaşacakları konuların temelini oluşturmaktadır. Öğrencilerin bu süreçte başarılı olup süreyi iyi değerlendirmeleri gerekmektedir. Bunun için yapılabilecek en basit şey elbette iyi olunan konulardan başlamaktır.

 

Öğrencinin çalışması gerekenleri parçalara bölerek çalışması oldukça önemlidir. Eğer toplu olarak çalışmaya kalkarsa bu iş gözünde büyür ve öğrencinin çalışma isteği düşer. Ders çalışırken öğrenci kendine sınav ortamını sağlamalıdır. Herhangi bir uyarıcının olamaması ve öğrencinin dikkatini tamamı ile derslerine vermesi gerekmektedir. Soru çözerken süre tutulmalıdır ve her seferinde az az süre zarfı azaltılmaya çalışılmalıdır. Öğrenci yanlışlarını öğrenmelidir ve eğer hala eksiklikler seziyorsa konu tekrarına gidilmelidir. Sınav zamanında ailenin de önemi oldukça önemlidir. Aile çocuğun her zaman yanında olduğunu hissettirmeli ve motivasyonunu arttırmalıdır. Öğrencinin her bir başarısı için ödüllendirme yapabilir.

 

Doğru Okul Tercihinin Önemi

 

Okul tercihi kişinin hayatını etkileyen önemli bir faktördür ve akıllıca bir TEOG tercihi yapılmalıdır. Herkesin bildiği üzere eğitim önce ailede başlar ve okulla birlikte devam eder bu yüzden her açıdan sağlıklı bireyler yetiştirmek için okul tercihi oldukça önemli bir role sahiptir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım