x

TEOG Yüzdelik Dilim Hesaplama

TEOG Yüzdelik Dilim Hesaplama

 

Eğitimin temelleri atılan anasınıfından bu yana öğrenilen tüm bilgilerin devamlılığı ve akışı sonucunda kariyerini şekillendiren öğrenci, “geçiş sınavları” aşamalarında büyük bir kırılım yaşamaktadır. Çünkü bu kırılımlar ile belirlenen eğitim kurumları, öğrencinin kazanımlarında önemli etkiye sahiptir. İyi bir lise eğitimi, iyi bir üniversite kazanmayı, iyi bir üniversitede, iyi bir kariyer elde edebilmeyi sağlamaktadır.

 

İşte bu saydığımız nedenlerle doğru okul tercihi çok önemlidir. Orta okul seviyesindeki öğrencinin 8. Sınıfta gireceği çeşitli oturumlarla gerçekleştirilen TEOG sınavına hazırlıkta, okuduğu okulun oldukça önemli katkısının olacağını tahmin etmek mümkün. Bu noktaya kadar TEOG’a hazırlanmanın ne denli kritik olduğunu açıkladık. Bu noktadan sonra ise TEOG sınavına girdikten sonra ortaya çıkan manzarayı ele alacağız.

 

TEOG'da Doğru Tercih, Doğru Hesaplamayla Olur

 

TEOG’da öğrenciler tercihlerini yaparken alınan puana ve nete göre değil, elde edilen yüzdelik dilime göre tercih yapmalıdır. Hesaplama işlemini yaparken ise yüzdelik dilimi belli olan öğrenci bu dilimin +5/-5 perdesinde yer alan liselerden tercihini oluşturmalıdır.

 

 

Sınavlar gerçekleştirildikten sonra MEB tarafından gerçekleştirilen TEOG puan hesaplama işleminin yapılmasından sonra duyurulan teog sonuçları neticesinde yüzdelik dilim de yine kurumun yayınladığı sonuç belgesinde yer almaktadır. Öğrenciler sonuçlarını öğrendikten sonra gerek konu ile ilgili velilerinden ve bu alanda deneyimli olan öğretim elemanlarından yardım talep etmelidir.

 

Lise eğitimini kaliteli bir eğitim kurumunda alan öğrenci, üniversiteye hazırlıkta dil becerisini geliştirebilecek, temel yeteneklerini şekillendirebilecek ve ilgili olduğu branşı belirleyerek, eğitiminin o yönde ağırlık kazanmasını sağlayacaktır. Bu sayede de üniversite sınavında istediği başarıyı elde ettikten sonra, kendi ilgi alanı ile alakalı akademik eğitim veren bölüm ve üniversiteyi tercih edip kariyerini şekillendirecektir.

 

 

TEOG sınavı ile beraber başlayan bu maceralı yolda, çocuğunuzun sınavlar ile standardize edilemeyeceğini, onun kendi dünyasında başarılı olduğunu ve kendisinden önemli olmadığını ona iyi bir dille anlatmalı ve geleceğe dilediği gibi hazırlanmasını sağlarken ona güven vermeyi ihmal etmemelisiniz

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım